Zadzwonię dzisiaj jeszcze do sklepu.
Dla mnie to wada techniczna rury... a ile ważysz jeśli można spytać? Bo ciężar jeźdzca przekłada się w tym miejscu na siły rozciągające, a tak mi wygląda to pęknięcie. Siły ściskające występują przy np. ostrym hamowaniu z bagażem na widelcu lub przywaleniu coś centralnie przednim kołem, ale wtedy rama wygląda tak:
porażka. Co to za producent który nie pomoże nabywcy.
24 miesiące od daty zakupu. W moim wypadku jest o już prawie 36 miesięcy.
Cytat: EASYRIDER77 w 31 Sie 2015, 08:40porażka. Co to za producent który nie pomoże nabywcy.Cytat: kriestof w 17 Lip 2015, 05:3724 miesiące od daty zakupu. W moim wypadku jest o już prawie 36 miesięcy.Normalna sytuacja. Wszystko zgodnie z prawem. Nikt nic nie musi. Jeśli dali by nową ramę to byłoby miłe ale nie leży to w ich obowiązku.
Niestety potwierdza to moje doświadczenia z interesami u zachodnich sąsiadów i ich ogólne olewactwo, gdy coś się nagle od nich oczekuje.Cytat: LeśnyDziad w 31 Sie 2015, 15:14Cytat: EASYRIDER77 w 31 Sie 2015, 08:40porażka. Co to za producent który nie pomoże nabywcy.Cytat: kriestof w 17 Lip 2015, 05:3724 miesiące od daty zakupu. W moim wypadku jest o już prawie 36 miesięcy.Normalna sytuacja. Wszystko zgodnie z prawem. Nikt nic nie musi. Jeśli dali by nową ramę to byłoby miłe ale nie leży to w ich obowiązku.Gwarancja producenta? Firma bbf jaką jest stroną w tej dyspucie? Bo trochę nie rozumiem.Ja bym nie popuścił i truł do skutku. Jeśli producent nie reaguje w ogóle na klienta to trzeba mu przytrzeć nosa - jakąś tam stronę na FB mają. Nikomu nie zależy na czarnym PR, ale jak zasłuży to trzeba mu go dać...