Autor Wątek: Iran - przelot  (Przeczytany 821 razy)

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Iran - przelot
« 17 Lip 2015, 20:21 »
Hej, macie jakieś pomysły na loty z Iranu do Polski (lub w jej pobliże)???

Miałem na oku ukraine airlines z Teheranu do Kijowa, poniżej 500zł - ale tam rower wchodzi w skład bagażu rejestrowanego... A problemem dla mnie jest nie tyle ograniczenie wagowe (23 kg całości), ile fakt, że maksymalne wymiary bagażu (dł+szer+wys) to 158cm, co raczej uniemożliwia zapakowanie roweru w karton... W każdym razie napisałem do nich i czekam na odpowiedź.

Macie może jakieś inne pomysły na w miarę tani lot z Iranu? Transprot pociągiem to Turcji raczej nie leży w kręgu moich zainteresowań ;-)

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
Odp: Iran - przelot
« 18 Lip 2015, 13:35 »
pegasus do lwowa

Offline Mężczyzna Rolf

« 18 Lip 2015, 14:23 »
W Pegasusie - przy przesiadce - za rower płaci się raz, jak rozumiem? I w cenie normalnego biletu jest bagaż?

Co do ukraine airlines - dostałem maila z odpowiedzią, że te 158 cm NIE DOTYCZY sprzętu sportowego.

• Miasto:
« 19 Lip 2015, 11:52 »
płacisz raz,w cenie jest bagaż,myślę że jak ładnie spakujesz rower to przejdzie jako bagaż rejestrowany.

Offline Mężczyzna Rolf

« 19 Lip 2015, 12:55 »
Poważnie? Czy udał Ci się taki fortel? Ładnie spakować jak ładnie spakować, karton z rowerem swoje wymiary będzie miał, aczkolwiek nie umiem znaleźć żadnych wymiarów granicznych dla bagażu, poza wagą - 32 kg - co by mnie ustawiało, bo rower z całym ekwipunkiem i kartonem powinien ważyć mniej (a jest przecież jeszcze podręczny).

• Miasto:
« 19 Lip 2015, 14:09 »
lecąc iberią i azulem,tak miałem spakowany rower,przeszło bez dodatkowej opłaty.
pegasusem leciałem z teheranu,i znając tamtejsze realia uważam że warto zaryzykować(w najgorszym razie zapłacisz 40e ;)

Offline Mężczyzna Rolf

« 6 Wrz 2015, 18:39 »
Chcialem wykupic lot Pegasusem, ale niestety, nie dalo sie u nich (jakis czas temu) wykonac rezerwacji; podobno lot mogl byc w ogole anulowny, nie wiem, o co chodzi, w esky.pl tez nie wiedzieli - to tak dla zainteresowanych :)

A teraz pytanie za 100 punktow, zna ktos jakis srodek transportu publicznego do transportu roweru (wraz z kartonem) z centrum teheranu na lotnisko? Lece ukrainskimi liniami i porzebuje wszystko spakowac do jednego kartonu, tak bedzie chyba najlepiej, za duzo bagazu nie mam, wiec w limicie sie zmieszcze.

Pozdrowienia z Takab, iranskiego azerbejdzanu, pada tu strasznie :)
« Ostatnia zmiana: 6 Wrz 2015, 18:49 Rolf »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum