Autor Wątek: Śląsk - > Międzyzdroje, szosą  (Przeczytany 550 razy)

Offline Mężczyzna bynon

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2015
Śląsk - > Międzyzdroje, szosą
« 19 Lip 2015, 17:47 »
Witam wszystkich,

Planuje przejechać rowerem szosowym z Bielska- Białej nad morze, konkretnie do Międzyzdrojów. Powinniśmy (we dwóch) przejechać to w dwa lub 3 dni w zależności od warunków wiatrowych.

Szukam porady jaką trasę obrać, na jakie mniej więcej miasta się kierować? Drogi z duzym prawdopodobienstwem dobrego asfaltu, raczej dwu i trzy cyfrowe, możliwie nie zatłoczone.

Znalazłem kilka opisów tras ze śląska lub Krakowa nad morze, ale do trójmiasta, a nie na pomorze zachodnie.

pozdrawiam

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: Śląsk - > Międzyzdroje, szosą
« 20 Lip 2015, 08:50 »
Mogę Ci dopomóc w odcinku od wielkopolski na północ. :)

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 20 Lip 2015, 10:46 »
Jechałem z dwa lata temu DK 11 na odcinku Tarnowskie Góry - Kępno (samochodem) i z tego co pamiętam to ruch był bardzo umiarkowany. Myślę, że jeszcze spory kawałek dalej też tak będzie. Jeżeli tak rzeczywiście jest, a przy okazji asfalt byłby dobry, to 11-tka na sporej długości wydaje się dla was was dobrym rozwiązaniem.

Tak w ogóle to fajny pomysł. Kiedy się wybieracie jeżeli można wiedzieć i +/- jakie tempo prognozujecie?

Aha, z tego co wiem, to w Bielsku-Białej nie lubią jak się zalicza to miasto do Śląska (zwłaszcza część leżącą w Małopolsce), więc to uogólnienie w tytule może nie być przez niektórych najlepiej odebrane ;)

Offline Mężczyzna bynon

« 21 Lip 2015, 00:51 »
Sam jestem rodowitym bielszczaninem, "Śląsk:" uzyte, zeby było ogólnie, no i z bielska na północ to juz śląsk.

Tempo z ambicjami, zęby sie zmiescic z tylko z jednym noclegiem. W ciągu dnia fajnie bylo by przejechac min 300km   (Trasy do 100 km robie ze srednia oscylujaca przy 30km/h)
Jak ktoś chętny dołączyć to zapraszam. 

Ze sobą rzeczy tylko na podróż. Reszta w somochodzie który pojedzie nad morze, ale nie będzie "samochodem technicznym" na trasie. Ja zostaje jeszcze sie poplazowac, kumpel wróci pociagiem chyba.

Z trasą mam problem, Tak żeby sie nie wpakowac w jakies dziurawe asfalty, albo przeładowane tirami.

Wstepnie mysle zeby najpierw jechac równolegle do A4 na Wrocław, potem w miare po najkrótszej lini na cel.  Wacham się tez czy nie lepiej z Gliwic odbic na Poznań bardziej

Planowarki tras proponują cos takiego, moze ktos zauwazy jakies odcinki, których sie wyszczegac?

http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,28,17.3480947,52.0968606?l=b9b1664da5f004dc
https://goo.gl/maps/Erx1H
http://umapa.pl/C5Lvy

Offline Mężczyzna bynon

« 22 Lip 2015, 22:30 »
ok, kumpel z ktorym mielismy jechac jednak nie pojedzie, wiec wyjazd pod znakiem zapytania, bo samotnie troche ten dystans moze mnie przerosnąć...

Offline Mężczyzna Cymmes

• Miasto: Bytom
  • Na forum od: 10.11.2011
« 1 Sie 2015, 15:43 »
Witaj! Kiedy chciałeś jechać? Jestem z Bytomia!
Zdrowa rywalizacja i fair play!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum