Chciałbym przejechać w sierpniu szlak D12 Oder-Neiße-Radweg:
http://www.bikemap.net/pl/official/9697-d12-oder-neisse-radweg/#/z7/51.61847,15.54565/terrainDojazd do Szklarskiej Poręby pociągiem (wygodne połączenie z Warszawy przez Łódź), z której blisko jest na początek trasy.
Do Szczecina trzeba liczyć około 700km, więc poza dniem poświęconym na dojazd trzeba liczyć 5 dni (jak się będzie dobrze jechało to mogą być 4). W Szczecinie mam rodzinę, więc może tam zostanę jeszcze kilka dni jeżeli będzie pogoda i chęci.
Chciałbym większość trasy zrobić po niemieckiej stronie, do Polski wjeżdżając raz dziennie na nocleg i przy okazji większe zakupy.
Mam namiot, ale myślałem o szukaniu jakiejś agroturystyki czy innej taniej kwatery.
Coś o mnie: Mam 29 lat, za sobą kilkanaście dwutygodniowych wyjazdów wakacyjnych.
Noclegi: tania kwatera, agroturystyka ale jak komuś zależy to może namiot.
Priorytety: przejechanie trasy, podziwianie widoków i miasteczek po drodze (z zewnątrz, bez zwiedzania).
Podejście do deszczu: jak kropi to się jedzie, jak leje to się stoi
Preferowane drogi: zdecydowanie asfalt ale jak będzie 10km piachu to też przeżyję.
Termin: 9 sierpnia muszę być w Łodzi, więc najchętniej wyjechałbym 10 sierpnia. Mogę się dostosować i wyjechać kilka dni później.