Autor Wątek: Uchwyt rowerowy do garmina - który wybrać?  (Przeczytany 12685 razy)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Hej
Po kilku latach użytkowania Garmina Edge800 postanowiłem przesiąść się na model GPSMAP 64S. Czy warto kupić do niego uchwyt rowerowy Garmina http://www.eazymut.pl/uchwyty/61-uchwyt-rowerowy-colorado-oregon-dakota.html ? Trzyma to dobrze urządzenie, nie wypada z mocowania na wybojach? Może lepiej od razu kupić podobno wiele lepsze mocowania RAM : http://tinyurl.com/npvtfsa
Jakie są wasze doświadczenia w tej materii?
Pozrawiam

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
Mam ten oryginalny od jakichś 4-5 lat. Do tej pory ani razy gps nie wypadł, używany wpierw z etrexem 30 i od jakiegoś roku z gpsmap 64

blondas

• Gość
Bierz ten garmina. W cenie RAM'a masz od razu na 2 rowery, Poza tym jest mniejszy, lżejszy, a jak zmieniasz gumę i kladziesz rower do gory kołami to aż tak nie przeszkadza. Gps trzyma dobrze, ale można wwsunąć nie do końca i wtedy jest szansa ze wylata. Ja profilaktycznie mam sznureczek którym łapie za kierownik.

Offline Mężczyzna kviato

• Miasto: Zawada/k Zamościa
  • Na forum od: 09.11.2013
Tak jak przedmówcy,oryginalny garmina jest ok.żadnych problemów z wypięciem ,wypadnięciem urządzenia,co prawda ostatnio na całonocnej trasie zabezpieczyłem sznureczkiem ale nie było to konieczne,no i 64s godny polecenia,blondas zawsze dobrze radzi ;)
http:

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
A mi jadąc do Warszawy wypadł dwa razy. Jechałem szosą, nie wpadłem w żadną dziurę, ot tak nagle wyleciał. Na szczęście był na smyczy. Ten gumowy kwadracik na środku prawdopodobnie się zapadł lub zużył i już tak dobrze nie blokuje.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Używam oryginalnego i po prawidłowym wpięciu nie ma szans na wypadnięcie, bo zapadka go blokuje. Jedyny punkt gdzie ewentualnie może ulec awarii to trytytki mogą puścić, ale to pewnie trzeba by zaliczyć dzwona.
Olo musiał źle wsunąć, że mu wypadł. Musiała zapadka nie zaskoczyć. Mój uchwyt ma 7 lat i działa bez problemu.

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Ricardo, nie wiem jak szybko chcesz dostać uchwyt, ale ostatnio zamówiłam 2 na aliexpressie (9 zł zamiast 90 zł :o) - dwa tygodnie czekałam. Jeszcze ich nie używałam, ale globallbus polecał ;).

Online Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Kobieta magdad

• Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Kupowałam od razu z Garminem, bo zależało mi, aby dotarło wszystko na czas. Jeden uchwyt standardowo w okolicach 45 zł kosztuje u Chińczyków 4,5zł.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
katalogowa cena wyżej wymienionego uchwytu firmy garmin to 49zł. Nie zdziwiłbym się, gdyby sprzedawca na allegro robił interes życia, opylając uchwyty z ali kosztujące po kilka dolców.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Kiedyś nieświadomie kupiłem (jakoś nie znalazłem na ali, jedyne co dobrego, to skorzystałem z darmowej wysyłki). Tak to jest chińczyk.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
A mi jadąc do Warszawy wypadł dwa razy.

Olo, czasami jak źle się włoży to ta zapadka nie "zaskakuje". Pare razy tak miałem, że niby garmin siedział pewnie w uchwycie, a po sprawdzeniu wyjmowałem go bez użycia większej siły.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
Co tam Rysiek się stało, że w końcu Edge'a odpuszczasz?
Zaczęły mi coraz bardziej przeszkadzać jego wady, przede wszystkim brak możliwości planowania trasy w terenie oraz to że przy tym jego ubogim planowaniu nie chce pokazać profilu wysokościowego.

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
Ja mam dwa uchwyty, jeden oryginalny, a jeden jakiś z allegro. Miałem zamontowany ten drugi i raz na dziurawej drodze...

https://plus.google.com/u/0/photos/118165091214554460254/albums/6056088188208292769/6056089273471361122?authkey=COWy9qrwrNSv3QE&pid=6056089273471361122&oid=118165091214554460254

;D

Jechałem z górki, nie wiem jak szybko. Odbiornik uderzył o asfalt i kilkukrotnie przekoziołkował. Co ciekawe urządzenie nawet nie wyłączyło się, Garmin to jednak mocna konstrukcja. Miałem dodatkowo szczęście, że nie rozjechała go jadąca za mną ciężarówka :P
« Ostatnia zmiana: 24 Lip 2015, 01:19 usulovski »

Offline Mężczyzna Karbon

• Na forum od: 11.02.2013
Ricardo, nie wiem jak szybko chcesz dostać uchwyt, ale ostatnio zamówiłam 2 na aliexpressie (9 zł zamiast 90 zł :o) - dwa tygodnie czekałam. Jeszcze ich nie używałam, ale globallbus polecał ;).

Mam dwa uchwyty - oryginalny od Garmina i z aliexpress z powyższego linku. To są niestety dwa różne produkty.
Oryginalny jest wykonany z bardziej elastycznego i lepiej wyglądającego plastiku. Jest dokładniej odlany. Użyta w nim guma jest grubsza i lepiej spasowana. Chińska podróbka natomiast jest sztywniejsza i mniej estetycznie wykonana (plastik jest jakby bardziej lakierowany). Trochę się boję, że przy którymś wypinaniu może się złamać.
Drugi raz bym nie wydał tych 9zł. Oryginał w eAzymucie (nie jest tam najtaniej) kosztuje 49zł.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum