Cytat: yoshko w 29 Lip 2015, 12:22Można prosić tutaj o treść oświadczenia?!OŚWIADCZENIE o starcie na własną odpowiedzialność w Kórnickim Maratonie Turystycznym 01.08.2015 r.Niniejszym oświadczam, że biorę udział w Kórnickim Maratonie Turystycznym na własną odpowiedzialność i że zapoznałem/am się z treścią regulaminu dostępnego na stronie https://www.facebook.com/Kornik.Maraton i zobowiązuje się go przestrzegać.……………………………………(czytelny podpis, imię i nazwisko)
Można prosić tutaj o treść oświadczenia?!
Termin sierpniowy jest niezły, ale warto też rozważyć termin gdzieś w końcu czerwca, bo sierpień to jednak miesiąc wakacyjny i część zainteresowanych będzie wojażować. Co do trasy - to lubuskie na pewno jest atrakcyjne, ale trzeba by zwrócić uwagę na jakość dróg, bo jest tam sporo marnych szos, a to przy długiej trasie bardzo przeszkadza, więc takich niespodzianek trzeba unikać w miarę możliwości.
Ja sadzę, że powinien być pomyślany po prostu od razu na 500km, bez wariantu 300km. A trasę puścić w taki sposób by były możliwości sensownego powrotu koleją po ok. 300km, gdyby ktoś przeliczył się z siłami. Taki typ trasy znacznie lepiej motywuje, a motywacja i psychika to jest kluczowa sprawa na długich trasach. Z doświadczenia wiem, że poziom ok. 200-250km to częsta faza kryzysowa na takich trasach i by ukończyć trasę koło 500km - trzeba ten kryzys w sobie przełamać. A możliwość zjechania po 300km temu niestety nie służy. Dlatego sądzę, że impreza, która ma ludziom ułatwić przejechanie właśnie 500km powinna być pod ten dystans zoptymalizowana, coś na kształt właśnie Pierścienia (czyli duża pętla), tylko że łatwiejsza (na Pierścieniu jest ponad 600km, dużo górek i wiele słabych asfaltów).