Autor Wątek: Turystyczny maraton 500km  (Przeczytany 14498 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Turystyczny maraton 500km
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 20 Lip 2015, 17:12 »
5) Martwa - jak rozumiem - wpadniecie z Jackiem na ognisko?

Raczej tak.:)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta Werrona

• Miasto: Żyrardów
  • Na forum od: 01.04.2014
    • Wrona bez ogona
« 20 Lip 2015, 20:20 »
Ja od razu mówię,  że jestem, ale jakby mnie nie było.  Mam swoje tempo i swoje do przeżycia i  zobaczenia. Zapewne będę wiec  jechac z tyłu i zakopywac zwłoki tych, którzy polegną ;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 20 Lip 2015, 21:00 »
Ja od razu mówię,  że jestem, ale jakby mnie nie było.  Mam swoje tempo i swoje do przeżycia i  zobaczenia. Zapewne będę wiec  jechac z tyłu i zakopywac zwłoki tych, którzy polegną ;)

Kot Cię batem wychłoszcze :P
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 20 Lip 2015, 23:34 »
Przy tej liczbie uczestników trzeba będzie zrobić dwie grupy po ok. 10 osób. Ale zobaczymy ile faktycznie będzie na starcie, bo ludzie najczęściej wykruszają się tuż przed
Ewentualnie uciekają z pracy/domu/urlopu i zjawiają się bez zapowiedzi ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Walery

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 25.06.2015
« 21 Lip 2015, 12:43 »

To co myślicie w sprawie jazdy jedną grupą przy liczbie uczestników ok. 20 osób? Szansa, że ktoś się o to czepi niewielka (a jeśli nawet to raczej na upomnieniu się skończy) - a wygodniej zorganizować taki przejazd, też bezpieczniej.

Mam zerowe doświadczenie w jeździe grupą, ale intuicja podpowiada mi, że peletonik najprawdopodobniej, będzie nieco rozciągnięty, więc ustalenie kto jedzie w grupie, a kto już nie, będzie dość trudne, chyba że, nadgorliwy policjant posiadał będzie magiczne, homologowane urządzenie do określania przepisowej odległości pomiędzy kolumnami rowerzystów w trakcie jazdy :) Poza tym faktycznie bezpieczniej i towarzysko, tym bardziej, że założenie jazdy jest niewyścigowe.
Jeżdżę gdy mam chęci, bo bez chęci nic nie kręci...

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 21 Lip 2015, 13:12 »
Cytat: PORD
Art. 32.

1. Liczba pojazdów jadących w zorganizowanej kolumnie nie może przekraczać:
(...) 2.rowerów lub wózków rowerowych – 15;

2. Odległość między jadącymi kolumnami nie może być mniejsza niż 500 m dla kolumn pojazdów samochodowych oraz 200 m dla kolumn pozostałych pojazdów.
Podejrzewam, że nawet bez specjalnego, magicznego urządzenia policjant będzie w stanie oszacować, czy odległość jest zachowana. Ale do tego musiałby być złośliwy (na to się nie poradzi) - a po co mu takie coś? Dopóki nikt nie blokuje drogi, nie tamuje ruchu, to zatrzymywać nie będą.

Nie słyszałem jakoś, żeby policja zatrzymywała ustawkowiczów szosowych (a na takich ustawkach bywa, że leci i z 50 osób), więc nie mieliby się czemu czepiać dwudziestu.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Walery

« 21 Lip 2015, 13:36 »

Podejrzewam, że nawet bez specjalnego, magicznego urządzenia policjant będzie w stanie oszacować, czy odległość jest zachowana. Ale do tego musiałby być złośliwy (na to się nie poradzi)

Podejrzewam podobnie, z delikatnym naciskiem na złośliwy policjant :) Miejmy nadzieję, że w soboty policjanci budzą się wyspani i w dobrych humorach, a dzięki temu mogą być szlachetnymi w swej wyrozumiałości stróżami zdrowego rozsądku.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Walery

« 21 Lip 2015, 17:37 »

Tutaj zakładamy przejazd zwartą grupką, tak żeby pomóc osobom trochę słabszym/mniej doświadczonym. By to dobrze zorganizować - na przodzie grupy pojedzie jedna doświadczona osoba, która będzie dyktować tempo, a druga doświadczona osoba będzie pilnować tyłu - by ludzie za bardzo nie zostawali.

Praktyczna to informacja i wierzę, że uda się ten zamysł zrealizować, w odróżnieniu od pierwszego Maratonu Podróżnika, gdzie taki właśnie, relaksacyjny styl długo nie przetrwał. Z mojego punktu widzenia istotne jest, by taki sposób jazdy utrzymał się do końca, bo łatwiej i bezpieczniej nabiorę doświadczenia jazdy w grupie, a umiarkowane, czy też wolne tempo temu sprzyja.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 21 Lip 2015, 20:15 »
500km
1-2. kaha i emes - namiot
3. Bartek - namiot
4. Giovanni (gleba w cenie namiotu)
5. Młody - namiot
6. pabloxt - namiot
7-8. Kot i Wilk - namiot
9. Keto - namiot
10. LeśnyDziad (z możliwą zmianą na 300)
11. login - namiot
12. jubudubul
13. Walery - namiot
14.Werrona -namiot
15-16. bardzo wstępnie, ale myślę, że tym razem się uda - oszej + dewunska (po swojemu) - w jednym miejscu jako jeden namiot, nie jeden dystans :)
17. starszapani - gleba  (namiotu nie posiadam), możliwa zmiana na 300, ale mam nadzieję, że nie będzie to konieczne ;)
18-19 bikeandfire plus kumpel z roboty (jeśli to nie problem) - 2 namioty
20. Rado - namiot

300 km
1-2 yoshko i Magia - namiot
3 Bitels - namiot
4 MarekR - namiot
5 wallace - namiot
Po swojemu:
1-2 Hipopotamy dwa - namiot
3 olo - namiot (po swojemu - nie jadę tempem turystycznym z grupą, tylko swoim, możliwe że z modyfikacją trasy)

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 21 Lip 2015, 22:12 »
To co myślicie w sprawie jazdy jedną grupą przy liczbie uczestników ok. 20 osób? Szansa, że ktoś się o to czepi niewielka.
Raczej żadna. Rowerzyści w ruchu są niepoliczalni, w szczególności przez policjantów.  ;D

Offline Mężczyzna sruba

• Miasto: Czapury
  • Na forum od: 21.07.2015
« 21 Lip 2015, 22:42 »
Witam
Mieszkam w pobliżu i nie mogę sobie odpóścić takiej imprezy tym bardziej że zamierzam się sprawdzić w ultra. Nigdy nie przejechałem więcej niż 330km jednorazowo bo po co więcej  :lol: Jak jest okazja to spróbuję sił na 500 ale nie skorzystam z jazdy w grupie pojadę swoje ewentualnie z kimś kto chcce jechać szybciej. Nie zależy mi na wygranej czy coś tam chce poprostu pojechać w miarę max możliwości aby sprawdzić swoje siły

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: