Autor Wątek: Turystyczny maraton 500km  (Przeczytany 14497 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: Turystyczny maraton 500km
« 23 Lip 2015, 16:13 »
Nie zależy mi na wygranej czy coś tam chce poprostu pojechać w miarę max możliwości aby sprawdzić swoje siły

Tu i tak nie ma wygranych, ani klasyfikacji, jedynie wymieni się tych co ukończyli maraton, bez miejsc i czasów. Po prostu jedziemy, żeby przejechać wymagający dystans.

sruba: jeśli będziesz chciał, to po prostu pojedziesz szybciej. Pewnie takie osoby będą, więc może się was zebrać grupka. Wtedy nie będzie problemu z ilością maratończyków nad którą dyskutujemy.

Przy okazji - ja w piątek mam wolny, będę w bazie już pewnie już od południa, może ciut później. Gdyby ktoś przyjeżdżał tak wcześnie (lub wcześniej) - dajcie znać. Tu lub PW.

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 23 Lip 2015, 16:21 »
A jak wygląda organizacja jazdy? Co ile km przerwy? Czy te przerwy będą przy jakiś sklepach?

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 23 Lip 2015, 18:26 »
Może ktoś zebrać najpotrzebniejsze informacje w 1 poście i umieścić najlepiej na początku wątku? Jak się uda to chcę się wybrać do Kórnika, ale ciężko odnaleźć informacje co gdzie kiedy jak itd.

• Użytkownik forum
« 23 Lip 2015, 19:02 »
Może ktoś zebrać najpotrzebniejsze informacje w 1 poście i umieścić najlepiej na początku wątku? Jak się uda to chcę się wybrać do Kórnika, ale ciężko odnaleźć informacje co gdzie kiedy jak itd.

a to już musimy prosić grupę trzymającą władzę ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 23 Lip 2015, 19:33 »
Zrobione. Teraz Twój post jest pierwszy, więc wiesz co masz dalej robić :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna sruba

• Miasto: Czapury
  • Na forum od: 21.07.2015
« 23 Lip 2015, 21:11 »
"nie jest sztuką być lepszym od kogoś sztuką jest być lepszy od samego siebie z dnia poprzedniego"
No to może przynajmniej będziemy mieć dwie grupy ale nie wykluczone że będę czekał za wami gdzieś w rowie  :lol: jadę pierwszy raz taki dystans
« Ostatnia zmiana: 24 Lip 2015, 10:38 Hipek »

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 24 Lip 2015, 10:38 »
"nie jest sztuką być lepszym od kogoś sztuką jest być lepszy od samego siebie z dnia poprzedniego"
I like it :D
jadę pierszy raz taki dystans
Nie martw się, mój rekord dzienny to 320 km, więc być może porywam się z motyką na księżyc ..., ale się porywam :lol:

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 24 Lip 2015, 10:41 »
Przy tej grupie i tempie, które planuje Wilk, największym Waszym problemem będzie walka z sennością gdzieś nad ranem. O dystans nie ma się co martwić.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 24 Lip 2015, 11:58 »
największym Waszym problemem będzie walka z sennością gdzieś nad ranem
Dlatego w uszach (raczej w jednym - ze względów bezpieczeństwa - jazda w grupie) będę słuchał Rammstein'a oraz Sabaton'a 8) - no chyba, że ktoś weźmie gitarę i będziemy śpiewać podczas jazdy :lol: :lol:

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 24 Lip 2015, 12:04 »
Dlatego w uszach (raczej w jednym - ze względów bezpieczeństwa - jazda w grupie) będę słuchał Rammstein'a oraz Sabaton'a
Próbowałem i tego, mnie akurat usypia. Najlepszą opcją pozostaje jednak rozmowa z innym ludzikiem.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Goofy601

• Miasto: Zabrze/Bielsko-Biała
  • Na forum od: 22.04.2014
    • Goofy'ego rowerem wycieczki
« 24 Lip 2015, 12:29 »
Dlatego w uszach (raczej w jednym - ze względów bezpieczeństwa - jazda w grupie) będę słuchał Rammstein'a oraz Sabaton'a
Próbowałem i tego, mnie akurat usypia. Najlepszą opcją pozostaje jednak rozmowa z innym ludzikiem.

Hehe, jedna cała płyta Rammstein'a i też usypiam jak niemowle... :P

Może lepiej coś skocznego? ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 24 Lip 2015, 12:40 »
Hipek ma racje. Wydaje mi się, że większym problemem niż dystans będzie monotonia połączona z sennością. Spokojne, jednostajne tempo jazdy, krajobraz niezbyt urozmaicony i tak przez jakieś pewnie 25 godzin. Jedyny ratunek to rozmowy :P
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

• Użytkownik forum
« 24 Lip 2015, 13:11 »
oho, zaczyna się...
Absurdalny Eli

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 24 Lip 2015, 13:23 »
Senność na tak długich trasach jest zawsze dla mnie największym problemem. I to niezależnie od tego jak szybko jadę i na ile urozmaicona jest trasa. Robi się ciemno - zasypiam. Wszelkie metody wybudzania działają tylko na chwilę: guarana, kawa, rozmowa, śpiewanie, oklepywanie policzków, mocne mruganie, zatrzymywanie się i opieranie głowy na kierownicy, zamykanie oczu na parę chwil. Jedyne lekarstwo to sen.
Jeden jedyny raz na pięćsetce nie zasypiałam - było to w zeszłym roku na MP. Zupełnie nie wiem dlaczego.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum