Autor Wątek: Turystyczny maraton 500km  (Przeczytany 14518 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: Turystyczny maraton 500km
« 22 Sie 2015, 17:20 »
dobrze, napiszę to teraz...

19-20 września, bardzo wstępnie (obwarowane kilkoma "jeśli") planujemy w 3, może 4 osoby przejechać trasę 500'tki. Tym razem jednak bez wsparcia auta z jedzeniem. Bardzo mi źle z tym, że nie mogłem jechać 1 sierpnia, więc chciałbym tę trasę jednak machnąć.

Zdaję sobie sprawę, że to już jesień. Że może być różnie z pogodą. Ale... wstępnie planujemy pojechać. Gdyby ktoś chciał z nami, bez napinki, jest mile widziany :D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Drzewo

• Gość
« 22 Sie 2015, 18:42 »
jakby było tydzień wcześniej to bym pojechał
« Ostatnia zmiana: 15 Wrz 2015, 10:56 yoshko »

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 22 Sie 2015, 19:36 »
20 września to jeszcze lato. Jesień dopiero 23 nastaje, więc dzień będzie ze dwie minuty dłuższy od nocy. Jeśli noc bezchmurna, to księżyc w pierwszej kwadrze.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

• Użytkownik forum
« 23 Sie 2015, 15:19 »
jakby było tydzień wcześniej to bym pojechał

niestety, tydzień wcześniej mam w planach Tatry z synem. Więc nie da rady.

Hans - wiem, że lato, ale wiesz... jak to się mówi - pola zaorane, to już jesień ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 8 Wrz 2015, 17:07 »
Zdaję sobie sprawę, że to już jesień. Że może być różnie z pogodą. Ale... wstępnie planujemy pojechać. Gdyby ktoś chciał z nami, bez napinki, jest mile widziany :D

Hej Elizium trochę odświeżę wątek, bo sprawa ucichła. To jest nadal aktualne?

• Użytkownik forum
« 8 Wrz 2015, 17:41 »

Hej Elizium trochę odświeżę wątek, bo sprawa ucichła. To jest nadal aktualne?

Tak, jeśli pogoda dopisze (a prognozy są dobre) to jak najbardziej ;D
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 8 Wrz 2015, 22:10 »
Może zrobimy dogrywkę w Krakowie, skoro jest tu trzech chętnych.

Offline Mężczyzna Żubr

« 8 Wrz 2015, 23:04 »
Może zrobimy dogrywkę w Krakowie, skoro jest tu trzech chętnych.

A tak konkretniej?  :P

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
« 9 Wrz 2015, 09:57 »
Ja, Ty, pankracy - to już trzech z Krakowa, może dwójka chętnych z Kórnika da się namówić.
Jestem skłonny jechać w dowolnym dniu tygodnia od popołudnia, wtedy koniec przypada na początek kolejnej nocy. W ten sposób wystarczy nam praktycznie jeden dzień urlopu. Można oczywiście bez strat urlopowych wplątać się w weekend.
Trasy nie mam. Może KRK-Częstochowa-Kielce-Tarnów-Kraków ?? Niby 600 m podjazdów na pierwszych 50 km, ale dalej raczej płasko. Do tego parę stacji kolejowych po drodze, jakby komuś doopa odpadła.
Osobiście obawiam się o pogodę w Kórniku 19/20 września, niby teraz zapowiadają ok, ale to się może zmienić. Do tego będzie to wymagało 3 dni urlopu, lub zarywania nocy przed startem.

• Użytkownik forum
« 9 Wrz 2015, 12:15 »
Ja niestety z tych samych względów (brak urlopu) nie dam rady pojechać do Krakowa.

Nawiasem mówiąc - nie ma dwójki z Kórnika. Giovanni i hansglopke mieli zamiar tu przyjechać i się przejechać :)
Absurdalny Eli

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 9 Wrz 2015, 15:12 »
Czyli jest nas na razie "czech"???

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna Żubr

« 9 Wrz 2015, 19:05 »
Tak, jeśli pogoda dopisze (a prognozy są dobre) to jak najbardziej ;D

W opcji kórnickiej, bym przyjechał w piątek późnym wieczorem do Kórnika (bo wyjazd jest w sobotę rano prawda?) i tutaj prośba bo ktoś by mnie musiał przenocować (czyt. udzielić kawałek podłogi). Bardziej odpowiada mi opcja w weekend.

Ja, Ty, pankracy - to już trzech z Krakowa, może dwójka chętnych z Kórnika da się namówić.
Jestem skłonny jechać w dowolnym dniu tygodnia od popołudnia, wtedy koniec przypada na początek kolejnej nocy.

Przy takiej trasie szczególnie we wrześniu jestem zdecydowanie zwolennikiem startu rano, no i odpowiada mi weekend.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 9 Wrz 2015, 19:16 »
Mam zamiar dotrzeć w piątek wieczorem. Nocleg tam gdzie był poprzednio (jeśli  ośrodek po sezonie funkcjonuje).
Oczywiście piszę się na opcje kórnicką, gdyż krakowska, na ten rok, jakoś mnie już nie kręci.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna pankracy

• koko dżambo i do przodu
  • Na forum od: 16.06.2015
    • Strava
« 9 Wrz 2015, 20:53 »
No mnie właśnie żona sprowadziła na ziemię.  Ma tak napięty wrzesień  że o pięcetce musze chyba zapomnieć a na pewno o takiej poza Krakowem. Na jazde z domu moze jeszcze jest cień szansy..

« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2016, 17:03 Turysta »

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 9 Wrz 2015, 21:27 »
No mnie właśnie żona sprowadziła na ziemię.  Ma tak napięty wrzesień  że o pięcetce musze chyba zapomnieć a na pewno o takiej poza Krakowem. Na jazde z domu moze jeszcze jest cień szansy..

;)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum