Autor Wątek: Czarnogóra, Albania, Grecja- Sierpień 2015  (Przeczytany 591 razy)

Offline Mężczyzna massi

• bike massi ski i rakiety
  • Miasto: Ząbki/Warszawa
  • Na forum od: 24.09.2012
Witam.

Planuję w sierpniu trasę:

Start Czarnogóra przejazd przez Albanię i docelowo Grecja kontynentalna a następnie powrót do Czarnogóry.

Dokładniej trasę wyznaczam z dnia na dzień wg. Garmina. Celem jest dobra jazda po dzikiej Albanii oraz więcej wypoczynku w Grecji.

Spanie: głównie namiot
Jedzenie: kuchenka i tanie bary
Dystanse: +/- 100km. zależnie od terenu. (górek trochę będzie)
Nawierzchnia- przyda się rower MTB lub mocny cross (sporo szutrów, kamienistych dróg, asfalty również będą ale te mniej uczęszczane przez auta)

Deszcz- ulewy raczej trzeba przeczekać chociaż, jak będzie ciepło....

Jest oferta z biura OIS dojazd i powrót do/z Czarnogóry (okolice Budvy) 600pln z rowerem (autokar z Warszawy ale można dołączyć również w innych miejscowościach- sczegóły na stronie)

http://www.ois.pl/offer/AUTOBUSOWALINIAWAKACYJNACZARNOGORA

Start np.07-08  powrót 30-08

Moje doświadczenie: kilka wypraw min. Łotwa, Litwa, Czechy, Chorwacja, Czarnogóra, BiH. Rumunia

Mieszkam w okolicach Warszawy, mężczyzna, lat 36

Zainteresowanych proszę o kontakt.

Pozdrawiam
Massi

« Ostatnia zmiana: 24 Lip 2015, 14:28 massi »
bike massi ski i rakiety

Offline Mężczyzna majq

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 29.12.2013
chciałem jechać na Sycylię ale o transport ciężko więc wstępnie byłbym zainteresowany.

Grecję kontynentalną zaliczyłem w zeszłym roku więc pytanko - ile chcesz po niej jeździć? i jak tam aktualnie z bezpieczeństwem w Albanii?

pozostaje jeszcze kwestia urlopu ale sądzę, że dam radę. mieszkam w Warszawie więc można by się jakoś spotkać i obgadać szczegóły.
« Ostatnia zmiana: 24 Lip 2015, 07:32 majq »
Vmax: 81 km/h *** Dmax: 301 km *** Hmax: 3450m

Offline Mężczyzna massi

• bike massi ski i rakiety
  • Miasto: Ząbki/Warszawa
  • Na forum od: 24.09.2012
Albania myślę, że rowerowo będzie bardzo ciekawa.
Poniżej link do krótkiego, ciekawego opisu wyprawy, część tej trasy warto przejechać.
Co do bezpieczeństwa to z opisów różnych wypraw informacja jest taka, że dużych obaw nie powinno być.

http://www.koloroweru.pl/strony/albania_rowerem_0.html

Odnośnie Grecji to nie planuję wjeżdżać bardzo w głąb.
Na brak górek raczej na całej wyprawie nie będzie można narzekać.
Po przeczytaniu kilku opisów zastanawiam się również nad zwiedzeniem zielonej, górzystej, greckiej wyspy Korfu (leży przy granicy Grecji i Albanii) również ciekawy opisy poniżej:

http://www.wnieznane.pl/korfu,7,1,relacja-z-podrozy

Ogólnie myślę, że fizycznie mocno w kość da Albania w Grecji lekko również nie będzie ale coś tam poplażować trochę można :-)

Główne pkt. wyprawy nakreślone reszta to będzie przygoda:-) Mapa w rękę i do przodu.
bike massi ski i rakiety

Offline krys

• Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 12.07.2010
Cześć! a jak planujesz dostać się do Czarnogóry?
krys

Offline Mężczyzna majq

W pierwszym poście jest link
« Ostatnia zmiana: 24 Lip 2015, 17:40 Hipek »

Offline Mężczyzna grzeju

• Drum bun!
  • Miasto: Łowicz
  • Na forum od: 20.03.2015
    • cyklodivadlo.blogspot.com
Czołem. W podróż z Wami raczej się nie wybiorę, ale mogę coś podpowiedzieć. Do Czarnogóry dolecicie z Polski samolotem. Enterair lata do Podgoricy. Wyloty w czwartki, cena regularna 399zł. Transport roweru 145zł. Można próbować kupić taniej przez biura podróży (tam wozi bodajże RainbowT.)
Albania jest kapitalna, ludzie kapitalni, jedzenie bomba, psy na ulicach i ogólnie śmiesznie. Jest bezpiecznie, trzeba tylko używać myślenia. Dużo tam rzeczywiście offrołdów, ale jak ktoś chce pocisnąć, pojedzie też dobrymi asfaltami. Z Korfu można wrócić za śmieszne pieniądze kupując bilet dwa, trzy dni wcześniej na stronie tui. W ubiegłym roku polecieliśmy za niecałe 200zł o obie mańki kupując bilet na trzy doby przed wylotem. Lotem wychodziło jakieś trzy tysiące więcej. Wolę latać niż smażyć się w autobusach. Powodzenia.
Tak się jakoś składa, że w podróży mi najlepiej.

Offline Mężczyzna majq

Niestety najbliższy lot Enter Air jest 20 sierpnia. Trochę za późno ta informacja się pojawiła :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum