Autor Wątek: Świnoujście - Gdańsk, druga połowa sierpnia 2015  (Przeczytany 468 razy)

Offline Mężczyzna Arek

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 10.06.2015
Cześć!

Planuję klasyczną przejażdżkę wzdłuż polskiego wybrzeża, szlakiem R10 lub w pobliżu.
Dzienny dystans to nie więcej niż 100 km. Czas wycieczki to 5 dni +/- 1 dzień.
Spanie pod namiotem, zwykle na polu namiotowym, chociaż z raz lub dwa można by się kimnąć na dziko.
Jeżeli chodzi o jedzenie, to myślałem o jednym porządnym, kalorycznym posiłku w ciągu dnia (obiadokolacja), kupowanym w (względnie niedrogim) barze. Jako pozostałe paliwo może być suchy prowiant.
Podejście do deszczu - jak lekko kropi, chętnie jadę, jak mocniej pada, wolę przeczekać.
Termin wyjazdu -  między 14 a 30 sierpnia.

Co do mnie - będzie to moja pierwsza taka wyprawa. Kiedyś sporo biegałem, teraz częściej jeżdżę na rowerze. Mój najdłuższy dzienny dystans to 150 km (szlak północnych kaszub + dokładka :).
Najchętniej pojechałbym z kimś z Trójmiasta lub okolic, można by się przed wyjazdem poznać, zrobić krótką przejażdżkę :)

Pozdrawiam
Arek

Offline Mężczyzna zoro27

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 12.05.2014
Jesli chcesz typowo jechac R-10 i cos jeszcze zwiedzić to zapomnij o 100 dziennie ,nierealne.
Tak samo jak nie zrobisz tego w 5 dni
Przejechaliśmy to w lipcu 610 km w  7 dni samej jazdy gdzie w jednym dniu do Ustki 120 km wyszło.
A na  Hel dojazd pociągiem z Władka i powrót do Jastrzebiej .
Podpowiem ci że w Pucku nie kieruj sie do końca DDRKĄ bo wjedziesz na klif chidziaz droga piekna ale z sakwami cięzko wejsc bo sa 2 górki . Druga podpowiedz to w pewnym momencie bedzie znak w prawo r-10  w lewo szlak Pierscien Zatoki Puckiej. ciekawsza trasa jest pierscieniem
Jak chcesz namiary na kempingi gdzie spalismy to pisz priva poza jednym wszystkie godne polcenia

Offline Mężczyzna Arek

Dzięki zoro27 za porady!
Raczej nie mam w planach zwiedzania. Tylko jazda i może trochę plażowania. Podałem 100 km jako maksymalny dzienny dystans, na pewno nie będę codziennie tyle robił. Będę jechał tempem "żywym rekreacyjnym", więc jak będzie dobra droga i pogoda, to do 100 dobiję, a jak nie to i 30 mi wystarczy :).
Na razie nie planuję wjazdu na Półwysep, więc trasa będzie krótsza. Jadę bez spinki, nastawiam się na przyjemność z jazdy, a nie na czas, więc jak wyjdzie mi dzień-dwa dłużej niż te 5 dni, to będzie ok.

Offline Mężczyzna Arek

Właśnie tą trasą zwiniętych torów chciałbym się puścić. A od Swarzewa pewnie w dół do Gdańska, bo na Helu niedawno rowerem byłem. Chyba że towarzystwo będzie chciało inaczej. Ale na razie żadnych chętnych :(

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum