Autor Wątek: Błotniki i bagażnik do roweru przełajowego z tarczami  (Przeczytany 969 razy)

Offline Mężczyzna satal

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.06.2015
Cześć,

mam pytanie jak w temacie. Chcę zamontować długie błotniki oraz bagażnik pod sakwy do mojego nowego nabytku, roweru Felt F65x - przełaj na tarczówkach. Niestety mam z tym problem, bo wydaje mi się, że on ma jakieś niestandardowe mocowania.

Drugie niestety to to, że pospieszyłem się z kupnem błotników i mam już w domu niejakie SKS Longboard 28 (coś takiego: http://rowertour.com/sks-longboard-blotniki-28-cali.html ). No  i...nie pasują:/ Otwory w ramie zamiast poziome, są pionowe czy odwrotnie.

Pytanie od laika, wybaczcie - co i jak mogę zamontować w tym moim przełaju? Czytałem o przeróżnych dokładkach, adapterach, ale nigdzie nie jest to ładnie zwizualizowane, a sam nie mogę sobie wyobrazić niektórych rozwiązań. Chciałbym, jeśli się da, wykorzystać te błotniki SKS i dokupić właściwy bagażnik.

Załączam zdjęcia mocowań, mam nadzieję, że pomogą. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Cześć,

Dorób blaszkę w kształcie "C" lub "U" i przykręcaj ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Co do błotników to daj dodatkowy kątownik,  albo rozegnij blaszkę i powinno dać sie zamocować bez problemu.

Offline Mężczyzna satal

• Na forum od: 18.06.2015
Panowie, ja nie za bardzo z tych złotych rączek jestem - a da się gdzieś to kupić, takie kątowniki?? :)

Czyli, jeśli nic nie piszecie, te dziury na zdjęciach przy przerzutkach są na druty do błotników, a sam bagażnik montuje się co do zasady na śrubę od koła?

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Czyli, jeśli nic nie piszecie, te dziury na zdjęciach przy przerzutkach są na druty do błotników, a sam bagażnik montuje się co do zasady na śrubę od koła?
Montujesz oba w ten sam otwór (błotnik i bagażnik). Alternatywnie, w przypadku niektórych tubusów, w otwór w bagażniku.

Co do fotki nr1, po prostu wiercisz dziurę w błotniku, w miejscu gdzie ma przejść śruba. Uchwyt wtedy niepotrzebny

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum