Witam
Szukam towarzystwa (1-2 osoby, wiek i płeć obojętna) do swojej pierwszej kilkudniowej wyprawy z Wrocławia nad nasze morze. Ogólny zarys trasy wymyśliłem następujący (nie jest sztywny, tak jak i miejsce docelowe):
Wrocław - Brzeg Dolny - Głogów - Kargowa - Międzychód - Kalisz Pomorski - Czaplinek - Bobolice - Ustka
Chciałbym na wyjazd poświęcić nie więcej niż 5 dni, w tym 2 dni wolne od pracy. tzn: wyjazd w środę około 15 (po pracy) i dotarcie do celu w niedzielę przed południem (powrót pociągiem z Słupska lub Koszalina w niedzielę by w poniedziałek zdążyć do tyrki
);
Calkowity dystans: okolo 510 -550 km
Dzienny dystans: środa, niedziela - okolo 80 km, pozostałe dni około 130 km
Noclegi - pole namiotowe, na dziko, może być tez u kogoś w ogródku
Wyżywienie - własne
Preferowane drogi: lokalne, głownie asfaltowe
Nie mam doświadczenia w wyprawach rowerowych, również nie mam dużego kilometrażu, jednak dość dobrą kondycję i wielką chęć przeżycia przygody
Co do trasy - ewentualnych zmian (np. pkt docelowy Szczecin w celu zmniejszenia dystansu i powrotu pociągiem lub Mielno - ok. 450 km i powrót z Koszalina - wowczas 2x70km i 3x110km/dzień), terminu (dowolny we wrześniu, byle pogoda była w miarę), noclegów - jestem elastyczny i na pewno się dogadamy
Pozdrawiam
Uve