Autor Wątek: Świnoujście - Gdańsk, między 5 a 13stym września 2015  (Przeczytany 1498 razy)

Offline Mężczyzna skoti

• Miasto: Oleśnica
  • Na forum od: 05.08.2015
Witam.
Mam 28 lat i poszukuję ludzi do wspólnego przejechania trasy ze Świnoujścia do Gdańska. W drugim tygodniu września (między 5 a 13stym).  Najlepiej osoby z okolic Wrocławia - ja jestem z Oleśnicy. Mam dwie chętne osoby, ale bardzo niepewne i swoją obecność potwierdzą chwilę przed wyjazdem.
Mam niewielkie doświadczenie w planowaniu wypraw rowerowych – tak naprawdę to na koncie mam Szlak Orlich Gniazd, przejechany w czerwcu br. Ale na swoją kondycję raczej nie narzekam, z orientacją w terenie też chyba nie jest źle ;D

Start w sobotę 5 września (do dogadania). Początek w Świnoujściu (wyjazd najlepiej w godzinach porannych), trasa szlakiem R10 lub w pobliżu, na Hel. Odcinek Hel-Gdańsk chciałbym ominąć i do Trójmiasta dostać się pociągiem, tramwajem wodnym, łódką, wpław.. no co tańsze i szybsze  8)(ale jestem elastyczny i nie widzę problemu przejechania całej trasy)

Po ominięciu odcinaka Hel-Gdańsk dystans wyniesie jakieś 420-450 km, całą trasa do Gdańska to jakieś 100km więcej. Dzienny dystans tak pod 80 km, całkowity czas najlepiej nie dłuższy niż 6 dni.

Spanie pod namiotem, a wyżywienie własne (ale jestem elastyczny w tych kwestiach). Chciałbym coś pozwiedzać, po delektować się krajobrazami i nawet na plaży chwilę się pobyczyć ;). Lekki deszcz mi nie przeszkadza, ale ulewy raczej omijam. 

Pozdrawiam,
Michał  :)

Offline Mężczyzna PiotrekGie

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 18.08.2015
Witam,
jeżeli wycieczka aktualna to chyba się z Tobą wybiorę ;)

Pozdrawiam
Piotrek, lat 31
Wrocław

Offline Mężczyzna skoti

Aktualna :) piszę Ci PW

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Tajne spotkania. A już chciałem na piwo zaprosić. ;-)

Offline Mężczyzna skoti

Tajne spotkania. A już chciałem na piwo zaprosić. ;-)

Ojj tam, nic tajnego  :) A na piwo pewnie z chęcią byśmy wpadli, o 9 rano :)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Tak przed wyjazdem? ;)

Offline Kobieta kaha

• Dusza towarzystwa - szalona imprezowiczka.
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 23.05.2011
No i znowu klasyk klasyków na forum :) Szkoda, że jadę w innym kierunku. Ale jakbym wpadła na weekend nad morze, to może się uda spotkać na jakąś krótką wycieczkę. Pozdrawiam!

Patrzę i nie wiem, czy to się dzieje naprawdę... (juanita_hawaii)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Ja chyba jeszcze nie wróciłem do świata od wczorajszego pisania relacji z GMRDP, bo jak przeczytałem nazwę wątku, to zacząłem się zastanawiać: "Między 5 a 13 września? To nie może sprecyzować jednego dnia, w którym zamierza to przejechać?".
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Ja chyba jeszcze nie wróciłem do świata od wczorajszego pisania relacji z GMRDP, bo jak przeczytałem nazwę wątku, to zacząłem się zastanawiać: "Między 5 a 13 września? To nie może sprecyzować jednego dnia, w którym zamierza to przejechać?".

śmiechłem ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta ana.jaskolka

• This moment - we own it
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 12.08.2015
Hej :)
Też bym się doczepiła (ech.. nie jestem "z okolic Wrocławia", ale przysięgam, że w tym roku tam byłam ;P) 
Podasz szczegóły, jeśli są jakieś nowe?

Offline Mężczyzna luckyLuke

• Na forum od: 31.05.2013
Hej,
Też bym miał ochotę się z Wami wybrać. Jutro się dowiem czy będę miał urlop.
Wyjazd wciąż aktualny?
No i z Wrocławia jestem :)
Jak możesz to napisz tutaj, albo na priv szczegóły i czy nadal rekrutacja aktualna :)

\Łukasz

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
Powiem Wam ze jest takie oblozenie sakwiarzami nad morzem ze masakra, jakby co to na miejscu i tak spotkacie mase towarzystwa, co chwila ktos :P Karwia/Jastrzebie/Wladyslawowo . A w pociagu z  Wro do Gdyni bylo 3 sakwiarzy. Ja jestem incognito bez roweru ale wypatruje znajomych twarzy :P

Offline Mężczyzna PiotrekGie

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 18.08.2015
Witam,
jak na razie jest nas trójka, wszyscy z Wrocka i okolice, ale można spotkać się w Świnoujściu lub gdzieś po drodze. Startujemy w piątek (04.09) koło północy z Wrocka, koło 8 rano będziemy w Świnoujściu.

Jak ktoś chce się podłączyć to zapraszamy ;)

Offline Kobieta kaha

• Dusza towarzystwa - szalona imprezowiczka.
  • Na forum od: 23.05.2011
Czyżby reaktywacja grupy wrocławsko/dolnośląskiej, wow! :) Czyli nie tylko "na sportowa" ale sakwy też "działają" na forum!  8)

Patrzę i nie wiem, czy to się dzieje naprawdę... (juanita_hawaii)

Offline Mężczyzna skoti

Witam,
jak na razie jest nas trójka, wszyscy z Wrocka i okolice, ale można spotkać się w Świnoujściu lub gdzieś po drodze. Startujemy w piątek (04.09) koło północy z Wrocka, koło 8 rano będziemy w Świnoujściu.

Jak ktoś chce się podłączyć to zapraszamy ;)

Potwierdzam :).
Wyjazd jak najbardziej aktualny.

Szczegóły to są takie:
Jest nas 3 i w piątek (04.08.) o północy :D jedziemy pociągiem z Wrocławia do Świnoujścia, jakieś 9-10 godzin i już jesteśmy na miejscu.
Pierwszego dnia bez spiny, bo pewnie późno wyruszymy i po nocy w pociągu. Gdzie dojedziemy tam nocujemy. Następne dni chciałbym żebyśmy robili tak pod 80 km dziennie.
Trasa to chyba klasyk R10 - każdy z nas traktuje to jako przedsmak czegoś konkretniejszego - ale jakieś modyfikacje oczywiście wchodzą w grę. Pewnie będziemy unikać co bardziej ruchliwych dróg.
Spanie pod namiotami, jakieś pola namiotowe, na dziko. Jedzenie we własnym zakresie. Wszyscy raczej nie chcemy jeździć w ulewy :)

Tak więc, wszystkich którym takie coś odpowiada serdecznie zapraszamy  :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum