Autor Wątek: BBTour 2016  (Przeczytany 64382 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: BBTour 2016
« 30 Cze 2016, 17:47 »
Pisana w tajemnicy większej, niż pracuje się w NASA nad budową rakiet kosmicznych, książka "Bałtyk Bieszczady Tour, czyli jak przejechać rowerem 1008 km NON STOP" nareszcie jest!

Pierwsze kilkaset egzemplarzy właśnie wyjechało z drukarni i jedzie do bazy zawodów Pierścienia Tysiąca Jezior w Świękitkach. Tam od jutra książka będzie dostępna dla uczestników maratonu.

Pozostali mogą zamawiać książkę w sklepie internetowym 1008, a także u naszego partnera - KXBike.

http://book.1008.pl/

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 30 Cze 2016, 17:57 »
Ciekawe czy będą promocyjne ceny dla zawodników na Pierścieniu.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 1 Lip 2016, 00:02 »
Polskibus zaczyna współpracę z Arriva i można juz kupić bilety z Ustrzyk Górnych do Rzeszowa.

http://www.transport-publiczny.pl/wiadomosci/polski-bus-laczy-sily-z-arriva-52371.html

Przewoźnik zastrzega sobie prawo do odmowy przewozu bagażu o dużych rozmiarach (wózki dziecinne, rowery, narty, itp.), jeżeli kierowca stwierdzi, że bagaż ten nie mieści się w luku bagażowym lub zagraża bezpieczeństwu przewożonych pasażerów i ich bagaży.

Offline Mężczyzna lunatyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.03.2012
« 1 Lip 2016, 22:28 »
Powiedzcie, jak wygląda sprawa ze spaniem na punktach przystosowanych? Zdarza się że nie ma na czym? Nie chcę kupować książki
Better days are coming
They are called Saturday and Sunday

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 1 Lip 2016, 22:54 »
Czasami nie ma ale i tak zaśniesz. ;)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 3 Lip 2016, 22:18 »
Powiedzcie, jak wygląda sprawa ze spaniem na punktach przystosowanych? Zdarza się że nie ma na czym? Nie chcę kupować książki
Z mojego skromnego doświadczenia: Na pierwszym DPK (Kruszyn, 306 km.) - nie ma problemu. Tam chyba nikt nie śpi. Ja spałem, ale później ledwo się w limicie zmieściłem. Więcej tego błędu nie zrobię. Miałem pokój z łazienką, pościel, ręcznik.
Na PK w Gąbinie (486 km.) były namioty strażackie, w tym jeden ogrzewany. Nie spałem, ale suszyłem strój kolarski i buty przemoczone ulewą. Słabo z zapleczem sanitarnym.
DPK w Iłży (698 km) śpią prawie wszyscy. Ja źle wspominam to miejsce. Brakowało miejsca do spania. Najpierw godzinę czekałem na posiłek, a później kolejną na zwolnienie miejsca. Nominalnie ten obiekt ma 17 miejsc noclegowych, a uczestników BBT jest 300. Nawet jak są duże różnice czasowe pomiędzy pierwszymi, a ostatnimi - to może być słabo.
Są jeszcze pojedyncze miejsca odpoczynku na PK we Włocławku, Nowej Dębie i Starej Wsi.
« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2016, 16:42 Turysta »

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 3 Lip 2016, 23:30 »
DPK w Iłży (698 km) śpią prawie wszyscy.
Z tym to grubo przesadziłeś. Trochę osób śpi a miejsc nie jest za dużo.

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 4 Lip 2016, 11:00 »
Poprawiam się. Zapewne Ricardo ma lepszy ogląd sytuacji.
Wyciągnąłem niewłaściwy wniosek na podstawie własnego doświadczenia, gdy z 5-osobowej grupki, jeden kolega pojechał dalej, a czterech z nas zostało "spać".

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 4 Lip 2016, 11:09 »
Liczenie na miejsce w Iłży to samobójstwo 😀 Lepiej znaleźć cos na własną rękę.

Offline Mężczyzna lunatyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.03.2012
« 4 Lip 2016, 16:29 »
Już mi się odechciało spać ;)
Better days are coming
They are called Saturday and Sunday

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 4 Lip 2016, 16:42 »
Już mi się odechciało spać
No i o to nam chodziło, nie śpisz i już masz minus 5 godzin od czasu przejazdu  ;D

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 4 Lip 2016, 21:08 »
W Iłży zmarudziłem prawie 4 godziny, ale nie spałem. Co prawda wziąłem prysznic, przebrałem się i przymierzałem się już do łóżka, ale wpadł na to wszystko do pokoju Turysta, który szukał wolnego miejsca. Wziął prysznic i postanowił ruszać, bo ponoć miało już nie padać. Poszedłem za jego przykładem i wygramoliwszy się z łóżka ruszyłem w dalszą drogę.
Jedyną zapaść senną miałem pomiędzy Nową Dębą, a Boguchwałą. Za Rzeszowem uciąłęm sobie półgodzinną drzemkę na zewnątrz oparty o stół, po której poczułem się jak nowonarodzony ;-)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 4 Lip 2016, 21:43 »
wpadł na to wszystko do pokoju Turysta, który szukał wolnego miejsca. Wziął prysznic i postanowił ruszać, bo ponoć miało już nie padać.

Nie ma to większego znaczenia dla sprawy, ale czuję potrzebę zdementowania, jakobym wziął tam prysznic. ;)

Było tak:
Wracam do pokoju, tam właśnie Tytan dochodzi do wniosku, że w takich warunkach nie da się spać i zbiera się do drogi. No to ja pod prysznic. Zaczynam się rozbierać, ale po zdjęciu buta stwierdzam, że to zbyt skomplikowane - rozebrać się, umyć (a przecież nie mam ani klapek, ani ręcznika), a i tak zaraz znowu będę śmierdzący. Bez sensu.
Tak jak stoję, kładę się na łóżko. To też bez sensu - oczy wcale nie mają ochoty się zamknąć. Pora się zbierać. Zostawiam 4gottena, który właśnie ładuje się pod pierzynę i ruszam dalej.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 4 Lip 2016, 22:11 »
ci co jadą z przodu i nie śpią w ogóle to jest mniejszość
Jeśli nie spałem, to jestem mniejszością, która jechała z przodu?  ;D

Moja grupa kładła się w Iłży. Ja od początku planowałem jechać non stop, a kiedy zobaczyłem tłumy leżące w pokojach i na korytarzach, to tylko utwierdziłem się w tej decyzji. Przebrałem się tylko, co uważam dziś za stratę czasu (z powodów, o których pisał Turysta).

Marek

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 4 Lip 2016, 22:13 »
Wyobrażam sobie ten punkt jak szpital - to ja podziękuję :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat