Niestety to już historia, od 1 lipca jest nowy regulamin przewozu w PR i na rower są miejscówki.oczywiście można kupić bilet na rower bez gwarancji miejsca ale to może się skończyć pozostaniem na peronie.
Moje plany PKP także wzięły w łeb, bilety na fajny nocny kurs rozeszły się jak świeże bułeczki. Chociaż przez kontuzje kolana nie jestem pewny startu to musiałem już dzisiaj zakupić bilet na inne późniejsze połączenie. Dostać się z Katowic do Świnoujścia z biletem na rower graniczy z cudem..no chyba, że ktoś jedzie nad morze w środku tygodnia
Co gorsza w nowych składach miejsca dla rowerów są jednocześnie miejscami siedzącymi i w razie tłoku nawet mając bilet na rower można zostać na peronie.
Dzisiaj kupiłem bilet(od dzisiaj można). Masz świetne bezpośrednie połączenie z Katowic IC Zefir,niecałe 9 godzin.
Dzięki, już wczoraj udało mi się załapać na poranny Zefir(ic48151) z Katowic ale na piątek 19.08 Pewnie niektórzy kojarzą, jest strona gdzie można dokładnie zobaczyć swoją miejscówkę w pociągu czy wagon z rowerowym, który w tym pociągu w sierpniu będzie wyglądać tak: http://www.vagonweb.cz/popisy/mista/vuz.php?c=14&v=PKPIC:B7nopuvz:111Arow&r=2016&m=1
W wątku o TCR czytałem o zaświadczeniu lekarskim na BBT 2014 W tej edycji też należy przedłożyć takowe? W regulaminie na stronie 1008.pl nic nie widzę na ten temat...