Autor Wątek: BBTour 2016  (Przeczytany 64405 razy)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Odp: BBTour 2016
« 10 Sie 2016, 14:35 »
Rzeczywiście, dziwna ta wymiana myśli. Przecież to co napisał Wigor o śladach i trasach, to podstawowa wiedza użytkownika urządzeń GPS i,  oczywiście, ma w tym, co pisze, 100% racji.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 10 Sie 2016, 14:35 »
Co uważasz za porażkę, słowa Roberta czy moje?

Ps. W wypowiedzi Roberta jest ironia, bo to Robert zajmuje się zawodowo nawigacją a nie ja.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 10 Sie 2016, 14:40 »
Zastanawia mnie kwestia powrotu i trasy S7.

Rozumiem, że jadąc od Radomia dojeżdżamy do tego miejsca, po czym wjeżdżamy na drogę techniczną po południowo-zachodniej stronie S7 i kontynuujemy tak, jak na trasie w stronę do Ustrzyk.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 10 Sie 2016, 14:41 »
Co uważasz za porażkę, słowa Roberta czy moje?

Ps. W wypowiedzi Roberta jest ironia, bo to Robert zajmuje się zawodowo nawigacją a nie ja.

A kto twierdzi że ślad może się zmienić w urządzeniu, Ty czy Robert? Chyba napisałem klarownie.
A ironię rozumiem i odbicie stron uwzględniłem.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 10 Sie 2016, 14:49 »
Ja twierdzę, że ślad (track) zawsze na każdym urządzeniu będzie taki sam, a trasa (route) niekoniecznie. Czy tak trudno zrozumieć, że plik do pobrania z serwisu 1008 jest trasą a nie śladem. To że ma format gpx nie oznacza od razu, że to ślad.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 10 Sie 2016, 14:50 »

Rozumiem, że jadąc od Radomia dojeżdżamy do tego miejsca, po czym wjeżdżamy na drogę techniczną po południowo-zachodniej stronie S7 i kontynuujemy tak, jak na trasie w stronę do Ustrzyk.
Przeczytaj mój wpis dotyczący powrotu to będziesz wiedział co zrobić. :-)

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 10 Sie 2016, 14:55 »

Tak bym jechał.
Właśnie kminię, jak tu ominąć Radom i wpaść na S7 dokładnie w tym miejscu.

Wypadałoby też pomyśleć nad alternatywą dla odcinka Grójec-Sochaczew, bo wypadnie chyba za dnia.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 10 Sie 2016, 15:44 »
Wszystko wskazuje na to,że Yoshko już jedzie  :)
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
« 10 Sie 2016, 15:57 »
całą Bydgoszcz, w tym długi i nieprzyjemny dla rowerzystów Fordon.
Na marginesie pomijając fatalną nawierzchnię ulicy Fordońskiej szybko jest zakaz dla rowerów bez żadnej rozsądnej ścieżki rowerowej
http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/172c364fc4e5a209
ponadto wzdłuż ulicy Kamiennej droga dla rowerów z kostki brukowej.
Może poprowadzenie trasy z Torunia do Bydgoszczy drogą nr 80 z uwagi na pobocze, którego nie ma na drodze nr 10?

To, co akurat pokazujesz, to 500 metrowy odcinek na całej Fordońskiej postawiony tylko dlatego, że ktoś miał do wydania pieniądze i wydał na ścieżkę po lewej stronie, a znakiem to przypieczętował. Po za tym odcinkiem cała Fordońska jest bez zakazu, bo nie ma przy niej ścieżki rowerowej będącej jej integralną częścią. Jest ulicą dwu pasmową na całej swojej długości w obszarze zabudowanym, miejscami dopuszczająca prędkość do 70 km/h. Od wiaduktu Warszawskiego zaczyna się ul. Kamienna także bez zakazu jazdy rowerem, ale przy niej jest droga rowerowa z polbruku. Jest w dobrym stanie i nie stanowi problemu dla przejazdu rowerem szosowym. Droga rowerowa wzdłuż 80-tki prowadzi aż do zachodniego wyjazdu z Bydgoszczy jak po sznurku. Nie ma możliwości zabłądzenia. Omija centrum z boku. Polecam ją, bo sam nią jeżdżę, gdy chcę wyjechać z miasta. Jeżeli ktoś ma awersję do ścieżek rowerowych,(lub godziny nocne) to proponuję jazdę Fordońską cały czas prosto z wiaduktu przez centrum. Droga prowadzi także cały czas prosto bez skrętów do ronda Grunwaldzkiego i tam dopiero skręcić na Szczecin w prawo i dalej do wyjazdu z miasta. Jedyny dla mnie  mankament to przejazd przez Wisłę mostem do Bydgoszczy. Jest tam wąsko i ja jeżdżę miejscem udostępnionym dla ruchu pieszego, ale nie jest tam źle z przejazdem (mały ruch pieszych) Jeżeli chodzi o przejazd z Torunia do Bydgoszczy 80-ką w dzień powszedni, to nie widzę bezpieczniejszej i wygodniejszej alternatywy.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 10 Sie 2016, 17:21 »
Dobre w tym wszystkim jest to, że macie wybór. Nie demonizowałbym też krajowej dziesiątki. Ona nie jest fajna, ale to też zależy od godziny. Na DK80 idzie chyba większość ruchu lokalnego, z tym plusem jednak, że ma pobocze (nieco dziurawe, ale szerokie). Most w Fordonie faktycznie jest wąskim gardłem i mało przyjemnie się tam jedzie.

Ja jeszcze sugerowałbym wariant trzeci, pośredni. W takim układzie krajową "10" jedzie się tylko na odcinku 13 km, omija się cały Toruń i jest to wariant o 5 km krótszy. Koledzy z Bydgoszczy musieliby tylko jeszcze pomyśleć nad tym jak zoptymalizować wariant przez Bydgoszcz, bo choć kilka razy jechałem tak jak na mapie, to na pewno znają fajne patenty i tam chyba wiadukt nowy powstał przy Kamiennej?

https://ridewithgps.com/routes/15748863
« Ostatnia zmiana: 10 Sie 2016, 17:26 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 10 Sie 2016, 18:50 »
Pytanie male do bardziej doświadczonych : rzeczy na przepak wczesniej trzeba zgłaszać czy tez przed startem ? Oraz druga czesc pytania : jak nie skorzystam z mojego przepaku to zostanie dowieziony na mete ?

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 10 Sie 2016, 19:06 »
Dostaniesz worek jak na buty, będzie dowieziony do Iłży i potem do mety.

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 10 Sie 2016, 19:15 »
Robert pisał na FB, że worek będzie większy niż poprzednio i będzie to jeden przepak ale dostępny w Bydgoszczy i Iłży.

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 10 Sie 2016, 19:18 »
Dokładnie, jeden worek dostępny w Bydgoszczy, Iłży i na mecie. Poprzednio był niewielki ale dosyć rozciągliwy. Bagaż (na metę) i przepak oddajesz przed startem.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 10 Sie 2016, 19:44 »
Tak było z przepakami i pewnie w tym roku również tak będzie.Nie ma jednak takiej informacji na BBTracker przy punkcie w Iłży,w Bydgoszczy jest.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum