Autor Wątek: BBTour 2016  (Przeczytany 64438 razy)

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Odp: BBTour 2016
« 17 Sie 2016, 18:57 »
Wyniki z kwalifikacji nie są miarodajne, bo na różnych imprezach były robione.
10:50 - ostatnie miejsce w sypialnym (i nie chodzi o jutrzejsze PKP)
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 17 Sie 2016, 19:10 »
a odchodząc od interpretacji..
Jak wygląda start? Czy cały peleton rusza od "startu honorowego" i potem masa ludzi kwitnie przed/za promem? Czy mogę sobie przyjechać w sobotę rano, bo mam dobre połączenia kolejowe?

(tiaa, wiem, raczej to nie będą dobre połaczenia, bo pewnie masa ludzi tak sobie wymyśli)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 17 Sie 2016, 19:12 »
Agnieszka ma rację. Ale ja też nie będę marudzić Robertowi.

Aga, jak chcesz poplotkować to musisz przycisnąć ;)

Teraz nareszcie mam motywację!

Aga, ale zdajesz sobie sprawę, że aby przynależeć do naszego klubiku dyskusyjnego musisz mieć piękny manicure (najlepiej w kolorze czerwonym lub różowym) ;)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

RDK

• Gość
« 17 Sie 2016, 19:14 »
podpisanie oświadczenia przed startem, wszyscy na prom, przejazd honorowy, kwitnięcie przed startem oficjalnym, obowiązujące każdego, tak więc nie ma możliwości przyjazdu na ostatnią chwilę bez konsekwencji  ;)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 17 Sie 2016, 19:15 »
Ja nie startuję, ale wiem, że przejazd honorowy jest dzień wcześniej. :P

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 17 Sie 2016, 19:31 »
Jak wygląda start?
W piątek jest podpisywanie listy i start honorowy (taka masa krytyczna po Świnoujściu). Nie wiem jak jest z biurem zawodów, czy będzie czynne w sobotę. W piątek jest też odprawa, na której jest masa ważnych informacji, także zmieniających to, co było podane wcześniej na stronie :-)
W sobotę musisz być na promie (po stronie Warszowa) na 30 minut przed Twoją godziną startu, więc nie musisz czekać ze wszystkimi już od 7.

Marek

RDK

• Gość
« 17 Sie 2016, 20:08 »
O! Więc się zmieniło.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 17 Sie 2016, 20:15 »
Tak, już jakoś... dwa lata temu. :)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 17 Sie 2016, 20:32 »
a odchodząc od interpretacji..
Jak wygląda start? Czy cały peleton rusza od "startu honorowego" i potem masa ludzi kwitnie przed/za promem? Czy mogę sobie przyjechać w sobotę rano, bo mam dobre połączenia kolejowe?

(tiaa, wiem, raczej to nie będą dobre połaczenia, bo pewnie masa ludzi tak sobie wymyśli)

Godziny startu są tak rozłożone w czasie, że zawodnicy przyjeżdżają na miejsce startu na około pół godziny przed nim. Oprócz promu, który okupujemy co 20 minut kursuje prom miejski.

Przyjazd w sobotę sprawi to, że ominie Ciebie odprawa. Poza tym wcześnie rano trzeba przekazać rzeczy jako bagaż do Ustrzyk oraz przepaki. Gdzie i o której dowiemy sie na odprawie.

W sumie to wszystko jest w Regulaminie :P

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 17 Sie 2016, 20:36 »
W piątek jest podpisywanie listy i start honorowy
I odbieranie całego zestawu zabawek, czyli, m.in. numerów startowych.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 17 Sie 2016, 21:14 »
No ale jeśli regulaminowo da się ustawić np. 150 osób na 280 to jakoś trzeba resztę rozpalcelować.

To 130 osób nie ma kwalifikacji? :D
To ostatnia moja wypowiedź, bo nie chce burzyć tematu i wspaniałej atmosfery, bo jak dla mnie może być koncert zyczeń, tylko niech będzie to jawne.

Zapis regulaminu:
Kolejność startu odbywa się na podstawie listy wyników zawodników (od najszybszych do najwolniejszych, oraz wyników w kwalifikacjach)
Wynik kwalifikacyjny to zdaje się, że czas, a nie czy ktoś ktoś przejechał albo nie.
A z drugiej strony:
  organizator maratonu, zastrzega sobie prawo do interpretacji niniejszego regulaminu.

I dziękuję:)
Do zobaczenia na starcie!

Są równi i równiejsi ;) No nic, w każdym razie pamiętajcie, że mój wynik to -1h.
Do zoba.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 17 Sie 2016, 21:22 »
Pogadaj z Robertem w piątek albo napisz do niego dzisiaj.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 17 Sie 2016, 21:25 »
Paweł rozmawiał przez telefon. Niezadowolonych było wielu i nas uprzedzili ;)

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 17 Sie 2016, 22:13 »
Rzeczywiście Robert niepotrzebnie ustąpił i zrobił się tylko rozgardiasz. Dotąd nie było litości, miejsca były rozdzielane ściśle wg regulaminu i dzięki temu porządek był dużo większy, a listy startowe 100% pewne tydzień-dwa przed startem. A Jelona i Czerkaw dostali rykoszetem, bo jadą jako para, wg wyników powinni startować razem, a tymczasem ich rozdzielono.

Jeśli ruszasz jako pierwsza Jelona - to zastanów się czy nie będzie lepszym rozwiązaniem jeśli pojedziesz pierwsze 100-200km sama, ale spokojnym tempem, a Czerkaw będzie Cię gonił swoim tempem i spotkacie się w Drawsku lub Pile. Z punktu widzenia ekonomii sił to lepsze rozwiązanie i sumaryczny czas na mecie powinien być lepszy.
Dobrze prawisz.
Tak zrobimy jeżeli nic się zrobić nie da, w końcu to tylko 1h różnicy w starcie, to myślę, że miała by samotnej jazdy miej niż 100 km, przed Płotami byśmy się już raczej spotkali.

Ogólnie to się zdziwiłem bardzo jak zobaczyłem tak wielki rozstrzał w godzinach startu dla ludzi z identycznym wynikiem kwalifikacji...

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 17 Sie 2016, 22:23 »
Co wy się tych kwalifikacji czepiacie? Ja napisałem w zgłoszeniu INNE i nikt się nie pytał jakie? Najważniejsze że zapłaciłem.  Wątpię aby Robert  miał czas i szukał w necie co za kwalifikacje zrobiłem. 
Dlatego jadę na końcu. Cóż ... zwycięzcy tak mają ;)
MiRowerDajePower

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum