Autor Wątek: BBTour 2016  (Przeczytany 64454 razy)

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
Odp: BBTour 2016
« 21 Sie 2016, 10:07 »
Wycofałem się... Płakać się chce :-( Awaria tylnej piasty. Jestem w Pile. Życzę pozostałym wiecej szczęścia. Trzymam za Was kciuki!

Radek trzymaj się.
Za rok trzeba znów spróbować. Ja też chcę zacząć starty w ultra.

Raczej za rok nie da rady.

Pomyliłem się :P
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

Offline Kobieta Magia

• Użytkownik forum
  • Miasto: Strzelce Opolskie
  • Na forum od: 17.03.2014
    • Magia
« 21 Sie 2016, 11:10 »
Niestety w tym roku totalnie bez glowy start zorganizowano. Kot ktora wg czasu z poprzedniej edycji powinna byc duzo wyzej rozstawiona ruszala na samym koncu. Gdy dotarla do Pily - punktu zwyczajnie nie bylo, zwineli sie wczesniej! A Marzenie akurat trafily sie kobiece dni i jedzie jej sie bardzo ciezko. I w momencie gdy liczysz na odpoczynek na punkcie,  szczególnie takim ktory jest 100km po poprzednim - taki numer
13 w dobrych rękach, już nie solo od Torunia.

Offline Mężczyzna Pio_FCI

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 23.04.2012
« 21 Sie 2016, 11:54 »
Jeśli ktoś ma niesamowitego pecha..to może jechać w burzach dzisiaj cały dzień. Front burzowy idzie dosłownie równo z trasą BBT. Co najlepsze, przed burzą wiatr daje cały czas wszystkim po pysku. Po burzy jednak zmienia się całkowicie i idzie równo do samego końca trasy czysto w plecy ;)
Jak ktoś dobrze trafi to przejedzie wszystko suchy ale po mokrym asfalcie z wiatrem.
Jeśli ktoś źle trafił to już jedzie w grzmotach w zmiennym wietrze i jak nie przeczeka to będzie jechał tak do samego końca.
Forza INTER

Offline Kobieta Magia

• Użytkownik forum
    • Magia
« 21 Sie 2016, 12:33 »
276 - Starszapani od Bydgoszczy kręci jedną noga. Sygnalizowała kontuzję.. ale jedzie  :)  w połowie drogi do PK8.
309 - Agnieszka  coraz bliżej  PK8.
246 - Eranis gps nie działa, ale odhaczona właśnie na PK8.
244 - Jelona również okupuje PK8.
110 - Hipcia między PK10 a PK11. 

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 21 Sie 2016, 12:35 »
Patrzę sobie jak ciśnie Tomek (a ciśnie całkiem nieźle bo jest między PK10 a PK11) i czytam "Dane zawodnika", a tam:

Pozycja GENERALNA: 1001  :o
Pozycja SOLO: 261

Co niby mają oznaczać te liczby i jak można mieć pozycję 1001 jeśli startuje mniej niż 300 zawodnikó?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 21 Sie 2016, 13:09 »
Klasyfikacja jest totalnie od czapy, nie ma co na nią patrzeć.

Mnie zastanawia gdzie jest Hipek. Jedzie razem z Hipką? Czyżby w ramach zatajania swojej osobowości, specjalnie jakoś wyłączył nadajnik? :P
Hipcia ciśnie jak szalona.

Edit:
Hipek się wycofał w Żyrardowie. Czyżby kontuzja?
Na tym samym punkcie wycofał się także aktualny rekordzista solo, ja na ostatnich 2 edycjach łapałem tam kontuzje... pechowe miejsce ten Żyrardów.

Tak sobie myślę (nie znam się, to się wypowiem) dlaczego wypuszcza się najpierw lepszych, potem słabszych?
Na takim maratonie w Nowym Jorku to jasne - dzięki temu najlepsi nie muszą dreptać w kolejce za tymi, którzy chcą ukończyć, ale na BBT?
Wszystkim łatwiej się w ten sposób jedzie - jest mniej wyprzedzania, Ci którzy jadą szybko, dojeżdżają na punkty pierwsi i mogą je szybciej obskoczyć bo nie ma na nich tłoku, słabszych mniej korci żeby siadać koksom na koło za co później mogliby słono zapłacić.
Choć w tym roku to jakiś totalny zamęt z tymi startami. Listy startowe z zeszłych lat były fajnie zrobione. Teraz zupełnie nie wiadomo kto jest przed kim :/
« Ostatnia zmiana: 21 Sie 2016, 13:18 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 21 Sie 2016, 13:53 »
Hipek się wycofał w Żyrardowie. Czyżby kontuzja?

Coś jest na rzeczy. Na MP się wycofał, na P1000J się wycofał, BBTour tak samo.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 21 Sie 2016, 15:42 »
Może próbuje jakoś ukryć fakt że Hipcia jest szybsza od niego? ;) (ode mnie na naszych ostatnich wspólnych imprezach też :P Heh, wstyd :P Jak wyzdrowieje to się chyba wezmę za siebie bo to tak nie może być. Chyba ;))

Edit:
Aktualnie wydaje mi się że prowadzi nr 23 - Jacek Chodoń. W Iłży był prawie 20min przed Bogdanem Adamczykiem, na kolejnym PK już tylko 7min szybciej.

Tymczasem Wojtek Gubała ciśnie już spory kawałek autostradą. Pisałem, dzwoniłem, ale chyba mu komórka padła... Eh.

Tak widzę w trakcie śledzenia, że dużo ludzi się gubi. Jak to jest, że ludzie wydają górę pieniędzy na rower, ciuchy, same przygotowania, a szkoda im tych 500zł na GPSa który by co po niektórym znacząco pomógł? Zapewne bardziej niż wypasione karbony? ::)
« Ostatnia zmiana: 21 Sie 2016, 15:51 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta Magia

• Użytkownik forum
    • Magia
« 21 Sie 2016, 15:59 »
Smutno patrzeć jak za chwilę opuści kraj.  :(

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 21 Sie 2016, 16:07 »
Zastanawia mnie jakim cudem to zrobił :P Na prostej drodze...
Tymczasem Bogdan Adamczyk idzie na rekord. Trochę smutno będzie, gdyby ktoś przyjeżdżający po nim go pobił... Choć nr 23 coś zwolnił chyba, więc chyba mamy zwycięzcę (o ile nie będzie jakiegoś kryzysu :P).
Pobić rekord solo jadąc cały czas pod wiatr (dobrze kojarzę?). Mocarz niesamowity. Poprzedni rekord był ustanowiony w poprzedniej edycji, gdzie wiało prawie cały czas w plecy, a Bogdan wtedy w swoim debiucie na BBT przejechał w 36:50h. Mocarz.

www.waxmund.pl

Offline Kobieta Magia

• Użytkownik forum
    • Magia
« 21 Sie 2016, 16:15 »
Teraz ciśnie na Przemyśl.   :o

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 21 Sie 2016, 16:15 »
Ale Gubała nie może tam jechać, przynajmniej nie na rowerze, z ostatniego PK na którym był półtorej godziny temu przebył ponad 100 km z czego większość autostradą.

Offline Kobieta Magia

• Użytkownik forum
    • Magia
« 21 Sie 2016, 16:23 »
Może ktoś go podwiózł do domu, albo ukradł rower.

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 21 Sie 2016, 16:30 »
Jak wyzdrowieje to się chyba wezmę za siebie bo to tak nie może być. Chyba ;))

Tak weź się za siebie i pomyśl o potomku ;)
Wyszkolisz Waxa juniora lub juniorkę bo z Twoimi obrażeniami po latach jazdy to powoli kominek ciepłe kapcie i fotel :P ;D
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 21 Sie 2016, 17:01 »
Eno, jeszcze trochę mogę pojeździć zanim w kapcie i fotel wejdę na stałe ;) Ale coś w tym jest :P

Dobrze piszesz Iwo. Nie zwróciłem na to uwagi :P Pewnie jakąś podwózkę złapał ;)

"No niestety, Wojtek przegrał walkę z problemami żołądkowymi i musiał się wycofać. Nie wiem nic więcej, nie mam chwilowo z nim kontaktu. Prawdopodobnie będzie próbował się dostać do Ustrzyk. Szkoda, bo tak dobrze szło, ale zdrowie ważniejsze."

Szkoda, bo świetnie mu szło.

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum