W nowym wariancie tych podjazdów jest trochę więcej, 200m w pionie, ale inaczej rozłożonych - mniej, ale za to dłuższych, natomiast na starym wariancie jest więcej mniejszych ścianek. Bo IMO tej trasie BBTour trochę brakuje takich prawdziwych gór, jedyny dłuższy podjazd przed Lutowiskami ma ok. 200m, cała reszta to taka "drobnica". A tutaj zamiast części drobnicy doszłoby kilka dłuższych podjazdów. No i wielka zaleta nowego wariantu to jest końcówka - czyli długi zjazd na metę, zamiast upierdliwego kawałka 15km minimalnie nachylonego podjazdu.Szanse na wprowadzenie tego wariantu są niestety raczej nie za duże. W imprezie jednak jedzie dużo "klasycznych" szosowców, którzy na walory krajobrazowe drogi żadnej uwagi nie zwracają, a wszelkich zmian nie lubią .
Hej Wilku, nie prowadź agitacji w czasie ciszy wyborczej ;-) Formularze z ankieta rozesłane! :-) Poczekamy do jutra z wynikami
A co to za ankieta? Kto może uczestniczyć? Gdzie ona jest?Uczestniczyłam w BBT 2014, planuję być w 2016, a nic nie wiem. Czy to ankieta dla wybranych osób? ...
Żadne zdecydowanie. Dojdzie 5km więcej i 200m podjazdów, to w kontekście całej trasy BBTour nie robi większej różnicy. A podjazdy w Bieszczadach są dość łatwe i na jednym i na drugim wariancie.
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
W Bieszczadach rowerem bywam od 1971 roku, popatrzyłem sobie na widoki połonin, przełęczy. Pewnie jeszcze będę tam bywał przy innych okazjach niż BBTour.