Autor Wątek: BBTour 2016  (Przeczytany 64427 razy)

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
Odp: BBTour 2016
« 26 Sie 2016, 17:19 »
Tak rozciągniety start sprawia, że robią się z tego diametralnie różne maratony.
To dokładnie chciałem podkreślić.

Ja założyłem wiatrówkę na 2 godziny, w sumie trochę na siłę, żeby przetestować nowy zakup a Wy przeciwdeszczówki musieliście improwizować z worków bo się nie dało jechać.
Świat nie jest sprawiedliwy;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 26 Sie 2016, 19:51 »
« Ostatnia zmiana: 26 Sie 2016, 20:27 Elizium »
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 26 Sie 2016, 22:12 »
Ja jechałam prawie 450km w deszczu więc wesoło nie było.

Ale zmieniając temat - pytanko - bo może znowu coś mi umknęło. Macie jakieś informacje odnośnie strojów? W Caryńskiej miała być możliwość przymiarki ale nie było. Na imprezie Robert coś mówił, że trzeba będzie sobie dobrać rozmiar wg rozmiarówki ze sklepu? Nie dotarły też do mnie żadne szczegóły kiedy zamawiać itd.
I druga sprawa - wpisałam się na listę chętnych zamawiających pamiątkowy film. I....to wszystko. Żadnych informacji dot. płatności nie ma.
Ktoś coś wie?

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 26 Sie 2016, 22:16 »
Tak w dużym skrócie. Relacja się kiedyś napisze.

Tam:
700 km pod wiatr, 300 km w deszczu.
Przed Iłżą żołądek odmówił posłuszeństwa. Przespałem się trochę (tak, sam jestem zdziwiony), ale i tak między Iłżą i Opatowem odwiedziłem toalety na wszystkich stacjach.

Powrót:
W Ustrzykach miałem tylko lekko obtarte siedzenie. Maść dla niemowlaków zadziałała i rano wydało się, że jest cacy. Niestety, po 200 km okazało się, że mam tam wydartą ranę wielkości paznokcia. Słabo się na tym siedzi, więc reszta dystansu to była męczarnia. Szkoda, bo była świetna pogoda.
Myślę też, że - w moim przypadku - decyzja o powrocie była słaba.  Dawno już tak nie wymęczyłem maratonu. Za mało czasu na regenerację i sen. Po prostu za cienki na to jestem. Muszę zostać przy sprintach. Tak najwyżej do tysiąca :-)

Zupełnie bez sensu w tym roku zorganizowany jest start, to przeplatanie grup Open i Solo
Chodziło o to, żeby wszystkich wracających puścić na początku i dać więcej czasu na odpoczynek na mecie.

Wąski jest rozpieszczany na trasie
Nie tylko Wąski. Jedliśmy wszyscy :-)

Kto ma namiar na Marka to wspiera go smsami żeby czasem nie przyszły mu żadne głupoty do głowy.
Kiedy nagle zacząłem dostawać stadami SMSy z forum, to zastanawiałem się, kto mnie podkablował :-) Dziekuję wszystkim, naprawdę pomagało.
Ahilles tylko się odezwał. Nie czekałem i od razu założyłem na niego ściągacz. Pozostał do końca w stanie "odzywania się". Nie przeszedł do "boli".

Marek

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 26 Sie 2016, 22:19 »
Nie tylko Wąski. Jedliśmy wszyscy :-)

Czyżby?

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 26 Sie 2016, 22:23 »
Czyżby?
Znaczy, wszyscy, których widziałem. Nie odpowiadam za to, co się działo, kiedy pojechaliśmy :D

Marek

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 26 Sie 2016, 23:01 »
Wilk, pozwól że spytam, czy Kot Ci jechała na kole? Bo tak wygląda na niektórych zdjęciach.

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
« 26 Sie 2016, 23:25 »
Póki nie odebrałeś pakietu startowego i nie pobrałeś GPSa, nie jesteś uczestnikiem.

To może zacznijmy rejestrować znajomych co wyjadą wypoczętym w środek trasy i będą dawali mocne koło ? ;) Może pora zmodyfikować regulamin?

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 26 Sie 2016, 23:44 »
Wilk jak prawdziwy rycerz! Ale romantycznie :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 27 Sie 2016, 00:03 »

ze względu na okres miała wiele ciężej niż reszta dziewczyn
Skąd, przepraszam, wiesz, która dziewczyna jechała z jakimi problemami, że tak łatwo oceniasz, kto miał ciężej?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 27 Sie 2016, 01:00 »
Oprócz Marzeny jechały jeszcze 22 kobiety, więc wg bardzo prowizorycznych obliczeń Twoja pewność powinna oscylować w zakresie 1-2%.

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
« 27 Sie 2016, 02:11 »
Ale oczywiście zawsze możesz nas podkablować do organizatora (który oczywiście doskonale wiedział o sprawie, bo sama Marzena mu o tym mówiła), wlepią jej wtedy pewnie parę h kary, a Ty poczujesz się dużo lepiej, że świat naprawiłaś.

Sorry, ale udowadniasz swoją postawą, że są równi i równiejsi. I znów wynika, że ci, którzy są kolegami z organizatorem mają lepiej. Puchar świata, dobre sobie. 

Ja w stosunki mafijne nie wnikam, kolegom wszystko wolno. Nie będę "kablować" bo w sumie to jest forum publiczne i sam się odkryłeś (szkoda, że nie napisałeś "strzelać z ucha"). Chodzi o Wasz stosunek do innych zawodników i zawodniczek, ewentualny szacunek.
A może powinno się dostawać korektę czasową, bo jest się kobietą? Czy takim Olimpijkom ktoś pomaga jak mają okres?

Jak dla mnie to jest po prostu oszukiwanie i bycie nie w porządku do innych, którzy jadą zgodnie z regulaminem. Podczas maratonu widziałam, słyszałam o wielu zachowaniach anty-fair-play, ale Wy wygraliście stawkę moim zdaniem. Wstydu nie macie żadnego.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 27 Sie 2016, 02:27 »
Wilk jak prawdziwy rycerz! Ale romantycznie :)

Oby nie jak Czarny Rycerz.

Faktycznie Kot do Torunia wlokła się jak mucha w rosole. Jechaliśmy tam prawie razem. Nadrabiała na krótszych postojach. Później wystrzeliła jak z procy. Dopiero na dobre wyprzedziłem ją za Brzozowem.
« Ostatnia zmiana: 27 Sie 2016, 02:39 hansglopke »
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 27 Sie 2016, 07:58 »
Też macie się o co kłócić.

A jakby Wilk odebrał pakiet startowy i w Bydgoszczy po prostu poczekał na Kota, która zmieniła wtedy kategorię, to byłoby ok?

Aha, ja jechałem jakieś 10 km do Żyrardowa wspólnie z Werroną. Nie brała udziału w maratonie...

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 27 Sie 2016, 08:16 »
Zawsze to była impreza okresowa, ale nigdy aż tak ;-)
I jeszcze wróciła tradycja z najlepszych pionierskich lat podróży Annie Londonderry dookoła świata, kiedy faceci mówili czego to kobiety robić nie powinny.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum