Druga rzecz. Regulamin mówi o pomocy zorganizowanej. Ja owe organizowanie rozumiem, jako wcześniej przygotowaną pomoc. Marek
Aby zapobiec tego typu niejasnościom, proponujemy zmianę w.w. zapisu na:a) "obowiązuje absolutny zakaz korzystania z zorganizowanej pomocy osób trzecich na trasie oraz punktach kontrolnych przez zawodników startujących w kategorii SOLO"
Proszę o dopisanie mnie do listy
Aż do chwili gdy fizycznie zobaczyłam Michała
Cytat: Kot w 28 Sie 2016, 21:01Aż do chwili gdy fizycznie zobaczyłam MichałaPiszesz o momencie, kiedy go zobaczyłaś, czy dopiero później, kiedy uwierzyłaś w to, co widzisz?
A przy okazji. Kot, dałem Twoją relację koleżance małżonce. Po przeczytaniu powiedziała, że ja to jestem przy Tobie ostoja rozsądku i rozwagi.
Druga rzecz. Regulamin mówi o pomocy zorganizowanej. Ja owe organizowanie rozumiem, jako wcześniej przygotowaną pomoc.
Ale szkoda byłoby rozbudować regulamin do monstrualnych rozmiarów i zatracić wyjątkową atmosferę tej imprezy. Dlatego rozumiem, że Robert broni się przed zbyt szczegółowymi zapisami. A sędzia, na mecie, przez telefon, przekonuje zawodnika, który chce się wycofać: "Spróbuj jednak jechać. Wydłużymy dla Ciebie limit.".
A dlaczego to ma dotyczyć tylko kat. solo? Czy to oznacza, że kat. open może korzystać ze zorganizowanej pomocy osób trzecich?A co jeśli ktoś z kat. solo przejdzie na open?....
Dokładnie też tak uważam, nie ma sensu tworzyć szczegółowych rozpisek kar, to co jest obecnie w regulaminie jest jasne i przejrzyste.
A że się nagina czasem takie reguły - to świat się nie zawali, od tego właśnie jest sędzia, żeby o takich sprawach decydował - to przecież jego jedyna rola.
Komu ubędzie jeśli nawet pożyczyłby ten rower od osoby z zewnątrz? W imię trzymania się na siłę regulaminu mamy odbierać szansę ukończenia trasy w takiej sytuacji tak twardemu zawodnikowi?