Autor Wątek: BBTour 2016  (Przeczytany 64401 razy)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Odp: BBTour 2016
« 29 Sie 2016, 16:17 »
Roszpunka, jako właścicielka wyjątkowo pięknego roweru, szybko wymyśliła sposób, z którego ja skorzystałem (mimo żem właścicielem wyjątkowo brzydkiego roweru). Otóż przed nalepieniem tych odblasków należy ramę okleić taśmą izolacyjną i dopiero na to połozyć odblask. Wtedy zejdzie znacznie łatwiej.

Wiem, że trochę za późno, ale może przyda się za dwa lata.

A swoją drogą, to jaka była funkcja tych odblasków, poza brudzeniem rowerów? Jakoś nie doświadczyłem ich oślepiającego blasku w nocy ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 29 Sie 2016, 16:20 »
A o tym rozmawiałem z sędzią.

Podobno jest to zrobione wzorem zagranicznych maratonów, gdzie dodatkowo obowiązkowe są takie naklejki na obręczach.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 29 Sie 2016, 16:35 »
Np.  Po to aby za kolarzem nie jechał samochód techniczny z wszelkimi dobrami.

a co by przeszkadzała kategoria z takimi autami...?
ps. i tak jedni ludzie jechali z wozem serwisowym nawet oznaczonym jako wóz techniczny wyścigu... i nawet z informacji jednego z uczestników wiem że jeden z ludzi którzy mieli ten wóz miał tam nawet drugi rower do jazdy w górach...

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 29 Sie 2016, 16:40 »
A swoją drogą, to jaka była funkcja tych odblasków, poza brudzeniem rowerów?
Emes, Twój rower był tak brudny że chociaż przed startem naklejki miałeś czyste  ;D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 29 Sie 2016, 16:41 »
Czy odliczamy wszelkie oczekiwania na przejazdach kolejowych?! :)

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 29 Sie 2016, 16:51 »
A po co je odklejac ? Ja już jakiś czas temu przy okazji innego wyścigu kupiłem sobie porządna folie odblaskowa i nie zamierzam jej odklejac. Ona naprawdę poprawia widoczność.

Lepiej skończyć już ten spór. Piłka po stronie Roberta i to do niego należy ostateczna ocena wszelkich wątpliwości.  Za kilkanaście dni kolejna super impreza i to na niej warto się skupić. Lepiej podzielić się tu swoimi przemyśleniami na temat bbt a doświadczenia innych wykorzystać już na północ-południe.

Czy ktoś jeszcze tak jak ja miał tyle szczęścia , że cały wyścig przejechał bez kropli deszczu i jakichkolwiek problemów zdrowotnych ?

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Na forum od: 01.06.2014
« 29 Sie 2016, 17:10 »
A po co je odklejac ?
Właściwości odblaskowe mają żadne, a to już wystarczający powód, żeby je usunąć;)
A pomysł z naklejeniem porządnej folii w sumie niegłupi.

Czy ktoś jeszcze tak jak ja miał tyle szczęścia , że cały wyścig przejechał bez kropli deszczu i jakichkolwiek problemów zdrowotnych ?
No ba:)
Raz tylko się bandzioch zbuntował, jak mu przez 20h co pół godziny wrzucałem coś do roboty. Zrobiłem przerwę na godzinę i było OK :)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
BBTour 2016
« 29 Sie 2016, 17:24 »
Czy odliczamy wszelkie oczekiwania na przejazdach kolejowych?! :)
Wszelkie to może nie, ale te w trakcie imprezy i na jej trasie, czemu nie? Taka była praktyka 2 lata temu.
W tym roku stałem w Wysokiej Kamieńskiej +/- 3 minuty około 10:25.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 29 Sie 2016, 17:34 »
I odliczyli Tobie?

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 29 Sie 2016, 17:47 »
Na takich imprezach tak naprawdę najwięcej zależy od uczciwości samych zawodników, jak będą chcieli oszukiwać - to się tego nie da w pełni skutecznie skontrolować. A w sprawach problematycznych decyduje sędzia.

No i to rozumiem. Zatem powinno być zaznaczone w regulaminie, że pomoc dozwolona jest dopiero za wiedzą i zgodą sędziego. Mam nadzieję, że nie spowoduje to lawiny telefonów w stylu "a czy mogę zjeść ciastko, które przywiozła mi żona?".

Każde rozwiązanie ma jakieś wady ale obecne jest bardzo słabe. Wprowadza duże różnice między zawodnikami, którzy znają praktykę na BBT (albo przez własne doświadczenie albo z opowieści znajomych) a tymi, którzy pojawiają się na maratonie z zewnątrz i wiedzę o przepisach czerpią z regulaminu. A chyba fajnie, żeby środowisko było inkluzywne i nikt więcej nie mówił o powiązaniach mafijnych?

Emes, Twój rower był tak brudny że chociaż przed startem naklejki miałeś czyste

Tak już mam. Myję dopiero jak brud przeszkadza jeździć. Inaczej szkoda mi czasu.

A po co je odklejac ? Ja już jakiś czas temu przy okazji innego wyścigu kupiłem sobie porządna folie odblaskowa i nie zamierzam jej odklejac. Ona naprawdę poprawia widoczność.

Co to za folia? Ja bym się okleił.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 29 Sie 2016, 17:49 »
Kierowca tira, z którym rozmawiałem na jednym z parkingów stwierdził, że świetnie te nasze rowery widać w nocy (dokładnie: rowery), więc może jednak ta funkcja odblasków się ziściła.

Za radą nie pamiętam kogo też okleiłem rower taśmą izolacyjną. Wszystko zeszło znakomicie. Jedyne, co nie zeszło, to z kasku, a na niego już przyszła kolej na emeryturę.

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 29 Sie 2016, 17:58 »
Jak dojeżdżasz do kogoś z tylu, to widać go całego, rower to najmniej. Więc zakładałbym, że te "rowery" to była przenośnia.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 29 Sie 2016, 18:01 »
Wszelkie to może nie, ale te w trakcie imprezy i na jej trasie, czemu nie? Taka była praktyka 2 lata temu.
W tym roku stałem w Wysokiej Kamieńskiej +/- 3 minuty około 10:25.

Krzysiek ale Ty piszesz serio? To już jest trochę przegięcie.. No ok ja też stałem w Wysokiej (może nawet i 4-5 bo towarowy jechał) ale nie wiem ile musiałbym wypić żeby to zgłaszać do Organizatora... Można śmiało założyć że to był odpoczynek, wystarczy że dany delikwent wobec takie obrotu sprawy te 3 minuty mniej zabawi na PK. I już.

Słuchajcie chyba mogę powiedzieć że możemy być dumni z tego jak przejrzyste zasady rządzą Maratonem Podróżnika. I to nawet nie patrząc na inne maratony. Po MP kwachów (przynajmniej publicznych) nie było...

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 29 Sie 2016, 18:12 »
Bo organizator zbiorowy i nikt nie wie do kogo się przyczepić. ;)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 29 Sie 2016, 18:18 »
Słuchajcie chyba mogę powiedzieć że możemy być dumni z tego jak przejrzyste zasady rządzą Maratonem Podróżnika.

Reguły były dyskutowane w kapitule bardzo długo. Potem było to redagowane, pisane, czytane i poprawiane do skutku. :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum