Autor Wątek: BBTour 2016  (Przeczytany 64399 razy)

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
Odp: BBTour 2016
« 29 Sie 2016, 18:18 »

Co to za folia? Ja bym się okleił.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5523908251

Ja wybrałem srebrną. Kupuje się ją na metry.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 29 Sie 2016, 18:23 »
Reguły były dyskutowane w kapitule bardzo długo. Potem było to redagowane, pisane, czytane i poprawiane do skutku.

Tym niemniej są tam reguły, które do dziś wywołują wzburzenie niektórych uczestników :)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 29 Sie 2016, 18:27 »
Tym niemniej są tam reguły, które do dziś wywołują wzburzenie niektórych uczestników

Bez przesady. Niechęć jedynie. :)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 29 Sie 2016, 18:34 »
Kosola,
jak nakleisz wzdłuż tylnych widełek, to nie odchodzi na bokach? Ja mam naprawdę dobrze odbijającą folię, ale jest za to bardzo sztywna i jak nakleję na cienkie widełki, to mi odłazi.

I drugie: jak długo ją masz? Moje wszystkie dotychczasowe najwyżej po roku matowiały i trzeba było zmieniać.

Marek

Offline Mężczyzna Keto

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 10.06.2009
« 29 Sie 2016, 18:39 »
A zmieniając temat. Może ktoś ma sposób na nieinwazyjne i bezbolesne usunięcie odblaskowych naklejek, które to musieliśmy przykleić do ram?

Ja po delikatnym odklejeniu naklejek resztki gumowatego kleju usunąłem "zmywaczem do naklejek (w buteleczce 30 ml, firmę mogę podać na priv aby nie reklamować)". Wszystko puściło bez problemu.

Offline Mężczyzna michuss

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 28.02.2014
« 29 Sie 2016, 18:43 »
Otóż przed nalepieniem tych odblasków należy ramę okleić taśmą izolacyjną i dopiero na to połozyć odblask. Wtedy zejdzie znacznie łatwiej.

Wiem, że trochę za późno, ale może przyda się za dwa lata.

Ja też już po czasie podam mój sposób. Przykleiłem tylko brzegi tych naklejek w taki sposób, że środek lekko odstawał od ramy i się do niej nie przykleił. Po wszystkim złapałem delikatnie za tę środkową, nieprzyklejoną część i odkleiłem bez najmniejszych problemów brzegi. Jak mawiał klasyk: "polecam dzieciom" ;)

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 29 Sie 2016, 18:47 »
Pozostałości kleju zmywa się dobrze benzyną, ok 4 złocisze za litr. Dostępana w każde stacji z tymże towarem.
Nie używać rozpuszczalników.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna kurier

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 23.05.2014
« 29 Sie 2016, 23:01 »
Ale to ludzie sami robia zamęt na BBT własnie przez nie stosowanie sie do regulaminu.
Psuja maraton od środka.
-Zapasowy rower w aucie
-żona jadąca od punktu do punktu z suchymi rzeczami
- czy tez pomoc osób trzecich
To nie powinno miec miejsca
A pytanie w trakcie organizatora czy tak można stawia Roberta w trudnej sytuacji.
Wilk zna regulaminy, zasady. I postawił i Marzene i Roberta w niezręcznej sytuacji.
 Bądźmy więc fair w stosunku do siebie nawzajem.
Nie daje rady to odpuszczam. proste.
Na Pierwszym maratonie Podróżnika zerwałem łańcuch i obiłem kolano kołoZwierzyńca...
podjechałem pare kilometrów do punktu, naprawiłem łańcuch, ogarnąłem kolano i ruszyłem dalej.
I mimo że przed meta nadłożyłem drogi, i kilometry sie zgadzały... nie sklasyfikowano mnie.
Wtedy zasady, regulamin był nieugiety i przestrzegany.
I dobrze wiemy kto mnie nie sklasyfikował.
Więc dziwie sie że na BBT miała miejsce taka sytuacja.
« Ostatnia zmiana: 29 Sie 2016, 23:10 kurier »

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 30 Sie 2016, 09:09 »
Wszelkie to może nie, ale te w trakcie imprezy i na jej trasie, czemu nie? Taka była praktyka 2 lata temu.
W tym roku stałem w Wysokiej Kamieńskiej +/- 3 minuty około 10:25.

Krzysiek ale Ty piszesz serio? To już jest trochę przegięcie.. No ok ja też stałem w Wysokiej (może nawet i 4-5 bo towarowy jechał) ale nie wiem ile musiałbym wypić żeby to zgłaszać do Organizatora... Można śmiało założyć że to był odpoczynek, wystarczy że dany delikwent wobec takie obrotu sprawy te 3 minuty mniej zabawi na PK. I już.
(...)
Traktuję to jako element gry. Po prostu wypadło mi pole "Przejazd kolejowy" i tyle. Skoro elementem gry jest pomiar czasu i w efekcie jakiś ranking/klasyfikacja to dlaczego nie? Dwa lata temu miałem identyczną sytuację, nie zgłaszałem tego organizatorowi i jak zobaczyłem na liście końcowej innych uczestników z odliczonym czasem na most zwodzony w Wolinie i przejazd kolejowy to było mi tak smutno  :( .
Chciałbym po prostu być traktowany jak inni. Ani gorzej, ani lepiej. Zresztą nie wiem, co Robert z moim zgłoszeniem zrobi. Do Trybunału Odwoławczego ds Sportu w Lozannie nie będę apelował.
A poza tym to taka "napinka w okolicach 200. miejsca"  ;D

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 30 Sie 2016, 15:24 »
Kosola,
jak nakleisz wzdłuż tylnych widełek, to nie odchodzi na bokach? Ja mam naprawdę dobrze odbijającą folię, ale jest za to bardzo sztywna i jak nakleję na cienkie widełki, to mi odłazi.

I drugie: jak długo ją masz? Moje wszystkie dotychczasowe najwyżej po roku matowiały i trzeba było zmieniać.

Marek

trochę odłazi. Folia jest dość sztywna, przez co na mocno zaokrąglonych powierzchniach nie przylega idealnie (najprawdopodobniej jutro będę miał z powrotem mój rower u siebie, wtedy mogę zrobić kilka zdjęć), ale ja na to nie zwracam większej uwagi ;) rower ma jeździć i być widoczny. Sam jako kierowca wkurzam się na słabo ( lub wcale) nieoświetlonych rowerzystów/ pieszych, więc nie mam zamiaru wkurzać się sam na siebie.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 30 Sie 2016, 20:06 »
Potrzebuję kontakt do Ryśka Herca. Telefon lub mail. Ktoś?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Walery

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 25.06.2015
« 30 Sie 2016, 20:44 »
Ja tylko w kwestii foli odblaskowej... Ta na zdjęciu pochodzi od producenta znaków drogowych. Poprosiłem o ścinki, z których wyszło takie coś. Oczywiście można zainwestować więcej wyobraźni i wtedy taka folia za dnia będzie też ozdobą. Różnica w widoczności , jak dla mnie jest zasadnicza, co potwierdzają, co jakiś czas, nocne rozmowy z kierowcami na stacjach benzynowych.
Jeżdżę gdy mam chęci, bo bez chęci nic nie kręci...

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 30 Sie 2016, 21:27 »
Tak prezentują się żółte odblaski z BBT.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum