Autor Wątek: Kladka Waniewo - Śliwno  (Przeczytany 685 razy)

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Kladka Waniewo - Śliwno
« 6 Wrz 2015, 19:57 »
Czy ktoś ma może najświeższe informacje z Waniewo odnośnie przeprawy do Śliwna? Na stronie parku http://www.npn.pl/kladka-waniewo-sliwno-0 wisi informacja, że przeprawa jest nieczynna z powodu niskiego stanu wody w Narwi. Informacja jest z lipca i obawiam się, że od tego czasu wiele wody nie przybyło. Czy coś się zmieniło ?

Bitels

• Gość
Odp: Kladka Waniewo - Śliwno
« 6 Wrz 2015, 20:08 »
Na jutro mogę postarać się o info z pierwszej ręki. Jeśli okazałoby się, że jest nieczynna to można zrobić objazd.

Offline Mężczyzna marian65

• Miasto: Gronowo Górne
  • Na forum od: 23.11.2012
« 6 Wrz 2015, 20:14 »
Czy nie prościej zadzwonić do dyrekcji parku?
Na stronie parku w zakładce kontakt jest nawet numer telefonu  :lol:

Lester

• Gość
« 6 Wrz 2015, 20:24 »
Z kładki tej korzystam dość często wracając rowerem z pracy do domu. Ostatni raz było to w końcu lipca, gdy kładka ta miała być już nieczynna (o czym ja nie wiedziałem). Udało mi się przeprawić, ale z wielkim trudem. Bez pomocy innych osób, nie byłbym w stanie wyjść na brzeg w Śliwnie. Od tamtego czasu wracam inną trasą. We wtorek spróbuję przeprawić się znowu. O ewentualnym sukcesie (porażce) poinformuję.

Offline Mężczyzna Waldic

« 6 Wrz 2015, 20:32 »
Czy nie prościej zadzwonić do dyrekcji parku?
Na stronie parku w zakładce kontakt jest nawet numer telefonu
Pewnie, że prościej, ale mnie nie interesują oficjalne informacje. Park powie, że nieczynne nawet wtedy jak od biedy da się przepłynąć. Rowery możemy sobie podać pół metra do góry. Byle nie trzeba było ich rzucać dwa metry w poziomie :D

Lester

• Gość
« 6 Wrz 2015, 20:57 »
Park powie, że nieczynne nawet wtedy jak od biedy da się przepłynąć
Tak na pewno będzie. Jeżdżę teraz przez most w Bokinach i poziom  wody w Narwi jest zauważalnie wyższy. Nie jest to raczej zasługa opadów, a raczej spuszczania wody z zalewu Siemianówka. Jak nie uda się Wam przeprawa kładką, to polecam przejazd przez jaz między Pańkami i Rzędzianami - też fajna trasa.

Lester

• Gość
« 9 Wrz 2015, 00:09 »
Przeprawiałem się dzisiaj z rowerem przez kładkę bez większych problemów. Jest lepiej niż pod koniec lipca, ale nadal trzeba się trochę nagimnastykować, szczególnie przy wychodzeniu z promów.

Offline Mężczyzna Waldic

« 9 Wrz 2015, 07:04 »
Przeprawiałem się dzisiaj z rowerem przez kładkę bez większych problemów. Jest lepiej niż pod koniec lipca, ale nadal trzeba się trochę nagimnastykować, szczególnie przy wychodzeniu z promów.
Wielkie dzięki za info. Rozumiem, że "gimnastyka" polega na podnoszeniu rowerów i ew wspięciu się na pomost? Prom dopływa do pomostu, czy staje w pewnej odległości od niego?

Lester

• Gość
« 9 Wrz 2015, 15:51 »
... "gimnastyka" polega na podnoszeniu rowerów i ew wspięciu się na pomost?
Dokładnie tak.
Prom dopływa do pomostu...
Tak, ale trzeba się przytrzymać pomostu, aby prom nie odpłynął, szczególnie dotyczy to ostatniego (lub pierwszego) promu w Śliwnie. Jednej osobie jest dość ciężko przytrzymać się pomostu i jednocześnie drugą ręką podnieść rower i ustawić go na tym pomoście. Mi się jednak teraz to udało bez większych problemów.

Offline Mężczyzna Waldic

« 17 Wrz 2015, 12:32 »
Dzięki za info, udało się przejechać bez większych problemów :)

Offline Mężczyzna Wagabunda

• Miasto: Słupsk
  • Na forum od: 19.12.2015
« 31 Gru 2015, 13:24 »
Mieliście farta, byłem tam w pojedynkę w pierwszych dniach września. Różnica poziomów wynosiła około 1,5 m i nie chciało mi się zdejmować sakw. Nocowałem na polu namiotowym w Dyrekcji Parku, które polecam z uwagi na standard i ciszę.
Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach.

http://www.wagabunda.slupsk.pl/

Offline Mężczyzna Waldic

« 31 Gru 2015, 13:52 »
My byliśmy ok 10 września. Rożnica poziomów była znaczna, ale przy większej grupie i nieobciążonych rowerach daliśmy radę :) .

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum