Ankieta

W jakiej kategorii powinny znależć się wyjazdy z dziećmi?

Wyprawy i podróże. Wycieczki.
18 (47.4%)
Osobno w dziale dziecięcym.
16 (42.1%)
Nie ma znaczenia i tak nie czytam niczego o dzieciach.
4 (10.5%)

Głosów w sumie: 34

Głosowanie skończone: 13 Wrz 2015, 23:17

Autor Wątek: [ankieta] Gdzie umieścić wyjazdy z dziećmi?  (Przeczytany 8098 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Wiem tylko, że moje wyjazdy z sakwami nie są wyprawami - choć dla mnie  i dla syna takowymi były
Bo tak naprawdę powinniśmy mieć 4 kategorie wyjazdowe:
1. Podróże i wyprawy.
2. wycieczki.
3. Na sportowo.
4. Pablo.

A tak zupełnie poważnie, to nie wartościujmy naszych wyjazdów. Rozmawiamy przecież o wolnym czasie jaki spędzamy z rodzinami i tu nie ma znaczenia czy ktoś pojechał za miasto, spał u cioci i wrócił potwornie zmeczony następnego dnia, a wrażeń ma całe mnóstwo. Jego wyjazd tez może być wyprawą, bo to kwestia bardzo osobista co ktoś uważa za takową. Poza tym, czasem nawet jeżdżąc wokół komina można przeżyć wspaniałe przygody. Pamiętam jak kilka lat temu pojechaliśmy z córką i mężem na rowery i 5 km od domu dla żartu machnęliśmy na gościa, który płynął kanałem barką, w której mieszkał. Zatrzymał się i płynęliśmy z nim kilka godzin, rozmawiając, poznając sekrety życia na takiej małej przestrzeni. Potem mieliśmy kawał drogi do wracania, bo tak się zasiedzieliśmy, że popłynęliśmy z nim o wiele dalej niż planowaliśmy pedałować.
Mnie się bardzo Wasz wyjazd podobał, Ewamonika. To jaki masz kontakt z synem i że razem przeżywacie rowerowe chwile jest po prostu fantastyczne.

« Ostatnia zmiana: 13 Wrz 2015, 00:38 hindiana »
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna zero

• Osiołek i jego leń.
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.08.2015
Fakt: do końca życia będziemy dziećmi, naszych rodziców.
Fakt: mój 12 letni syn miałby pretensje widząc naszą ostatnią "przygodę" w dziale dla dzieci.

P.s. Nie wiem już jak nazwać nasze pedałowanie co by się nie narazić  ;)
Rower może być składakiem, ale musi się składać ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Fakt: mój 12 letni syn miałby pretensje widząc naszą ostatnią "przygodę" w dziale dla dzieci.

Czy jako ojciec zawsze robisz tylko to, co podoba się Twojemu dziecku? Czy z tego powodu również powinniśmy zrezygnować z tagowania wątku jako wyjazd z dziećmi, bo synowi się nie spodoba?
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna zero

• Osiołek i jego leń.
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.08.2015
Odp. Oczywiście 2x Nie. Co nic nie zmienia w przedmiotowej dyskusji.
Coś mi się wydaje że nie masz dzieci i chyba nie wiesz o czym piszę.

Rozumiem olewanie kogoś kto jest na forum "od wczoraj", ale padło sporo podobnych opinii do mojej. Tymczasem Ty uparłeś się że  zrobisz jak chcesz, "bo wiesz lepiej" i /bez konsultowania z innymi/z uporem dziecka dążysz do wprowadzenia jedynie słusznego w/g Ciebie rozwiązania.

Jestem tu "od wczoraj", czerpię z forum pełnymi garściami i jestem b. wdzięczny za taką możliwość. Niestety widzę też minusy i jeśli się tym dzielę to nie po to by ponarzekać, albo sobie ulżyć tylko po to, by forum było jeszcze lepsze. A co z moją /w moim odczuciu konstruktywną/ krytyką zrobicie /czyt. administracja/ to już Wasza sprawa.
Rower może być składakiem, ale musi się składać ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
A tak zupełnie poważnie, to nie wartościujmy naszych wyjazdów. Rozmawiamy przecież o wolnym czasie jaki spędzamy z rodzinami i tu nie ma znaczenia czy ktoś pojechał za miasto, spał u cioci i wrócił potwornie zmeczony następnego dnia, a wrażeń ma całe mnóstwo.
Masz rację, tylko ... wydaje mi się że właśnie dokonujesz wartościowania  ;)
Co ma podział do wartościowania?
Podział czy tagowanie to tylko techniczne środki zmierzające do tego by łatwiej dotrzeć do interesującej nas informacji.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
Odp. Oczywiście 2x Nie. Co nic nie zmienia w przedmiotowej dyskusji.
Coś mi się wydaje że nie masz dzieci i chyba nie wiesz o czym piszę.

Po prostu nie ma dla mnie w tej sprawie znaczenia zdanie dziecka. Szukam narzędzia, które pomoże forumowiczom.

Rozumiem olewanie kogoś kto jest na forum "od wczoraj", ale padło sporo podobnych opinii do mojej. Tymczasem Ty uparłeś się że  zrobisz jak chcesz, "bo wiesz lepiej" i /bez konsultowania z innymi/z uporem dziecka dążysz do wprowadzenia jedynie słusznego w/g Ciebie rozwiązania.

Jak na kogoś, kto jest na forum "od wczoraj" bardzo szybko przychodzi Tobie ocenianie innych. Więcej szacunku dla innych, skoro jak sam raczyłeś zauważyć jesteś w towarzystwie nowy (co nie oznacza, że niemile widziany, wręcz przeciwnie).

Natomiast jeżeli uda się wprowadzić tagi po mojej myśli to wtedy osobny dział dla relacji z wyjazdów z dziećmi jest zbędny, chyba że sami rodzice by bardzo na to nalegali.

Tagi są i działają. Wystarczy, że wejdziecie w dowolną relację z wyjazdu i na na samym dole pod ostatnim wpisem klikniecie w tag "dzieci". Wówczas pokaże Wam się cała lista tematów otagowana w ten właśnie sposób: http://www.podrozerowerowe.info/index.php?action=tags;tagid=12

Jest to rozwiązanie moim zdaniem jeszcze lepsze niż osobny dział dla relacji z wyjazdów z dziećmi, a jednocześnie nie budzące takich kontrowersji. Moim zdaniem teraz tematy mogą wrócić na swoje poprzednie miejsce, ale głosu w ankiecie zmienić się nie da, bo Hindiana nie uruchomiła takiej opcji  ;D
« Ostatnia zmiana: 13 Wrz 2015, 10:42 olo »

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 3 Lut 2017, 18:23 PABLO »

Offline Kobieta hindiana

Czy jako ojciec zawsze robisz tylko to, co podoba się Twojemu dziecku? Czy z tego powodu również powinniśmy zrezygnować z tagowania wątku jako wyjazd z dziećmi, bo synowi się nie spodoba?
Biorę pod uwagę zdanie Marysi. Wierzę w taki model wychowania :)
Nie rozumiem tego buntu niektórych osób przed umieszczaniem wyjazdów z dziećmi w kategorii ogólnych podróży. Argumentacja, że wejdzie w to przypadkowo ktoś kto nie jest tym zainteresowany strasznie mnie śmieszy. No i?  Wejdzie, zobaczy, że to nie dla niego i wyjdzie. Chyba nikt się od tego traumy nie nabawi.
Pablo, ja wiem, że jesteś ostatnią osobą, która uważałaby swoje wyprawy za lepsze od innych. Moja czwarta kategoria była żartem, ale bez odpowiednich emotikonów nic na forum nie przechodzi tak łatwo.
Dziękuję OradekO (chyba pora na modyfikację nicka :D) za zachowanie zimnej krwi i kultury osob8stej w tej dyskusji. Mam nadzieję, że przetrwasz chrzest kota i zostaniesz tu na dłużej.
www.plscout.com

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta hindiana

Ankieta zakończona. Dyskusja, jaka się w związku z tym tematem narodziła, była owocna i ostatecznie doprowadziła do małej rewolucji na forum. Już wkrótce ruszy tagowanie. Dobry pomysł, kompromisowy, nie wyrzucający dzieci poza kategorię głównych podróży (uniknę traumy  ;D), a jednocześnie pozwalający zagubionym w labiryncie forumowych watków odnależć bez problemu to, czego konkretnie szukają. Ja swoją pianę w kategorii wyjazdów z dziecmi już ubiłam i nie zamierzam sie tu więcej spalać, cieszy mnie to, w jakim punkcie w tym -jakże ważnym! - sporze się teraz znajdujemy.
Moja relacja z Litwy, Łotwy i Estonii już się pisze, a zdjęcia obrabiają i segregują. Chętnie otaguję sobie swój własny wyjazd jako pierwszy. Czy można dodac tag "Marysia"?  ;D ;D ;D
www.plscout.com

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Wilku nie zgodzę się.
Właśnie jak szukam relacji i jakimś regionie/drogach to jest dla mnie nieistotne czy jechano z dziećmi czy bez czy 200km na dzień czy 80.

Rozdzielenie tych relacji utrudnia mi życie bo muszę szukać w dwóch/trzech działach.
Pisze to  z perspektywy szukającego informacji o czymkolwiek, nie ojca relacjonisty ;)

tagi są dla mnie rozwiązaniem idealnym

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 3 Lut 2017, 18:22 PABLO »

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
Tak się stanie jak tylko skończą się techniczne zawirowania z tagami (wszystkie te tematy już otagowałem), a hindiana obieca, że jej następna ankieta będzie jakościowo lepsza  ;D

Offline Kobieta hindiana

Tak się stanie jak tylko
hindiana obieca, że jej następna ankieta będzie jakościowo lepsza
No, nie wiem, Olo, nie wiem  :icon_twisted:
Grunt, że doszliśmy do kompromisu, którego nie powstydziłyby się najlepiej prowadzone systemy demokratyczne.
www.plscout.com

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum