Autor Wątek: Witam wszystkich bikerów  (Przeczytany 513 razy)

Offline Mężczyzna mlody71

• Miasto: Dąbrowa Górnicza/Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2015
Witam wszystkich bikerów
« 7 Wrz 2015, 17:35 »
Witajcie
   Na imię mam Marek. Po wielu latach bez rowerowych postanowiłem wrócić do dwóch kółek. Nigdy nie porzuciłem rowerów ale gdzieś po drodze zacząłem zajmować się rodzinką i spowodowało to kompletny brak czasu do tego co kocham najbardziej czyli rowerów.
   Rower zawsze towarzyszył mi od momentu kiedy nauczyłem się jeździć na dwóch kołach. Każde wakacje spędzałem na składaku, który dostałem na komunię. To był cudowny rowerek. Odbyłem na nim z przyjaciółmi niezliczoną ilość wypadów dłuższych bądź krótszych. Po składaku przyszedł czas na górala i okres studiów. Na nim odbyliśmy ze znajomymi pierwszy i najdłuższy, jak na razie,wypad sakwiarski. Jechaliśmy 13 dni i pokonaliśmy 1350 km. Dotarliśmy z moich stron poprzez nasze góry i ścianę wschodnią do Mazur gdzie pogoda pokrzyżowała nam dalsze plany. Pomimo niedokończonej wyprawy była ona dla mnie największym rowerowym przeżyciem do którego ciągle wracam gdzieś w pamięci:).Bardzo chciałbym kiedyś jeszcze przeżyć taki wyjazd.
   Na studiach też za ciężko zarobione i uciułane pieniążki kupiłem prawdziwego górala, który jest ze mną do dzisiaj. Zaliczyłem na nim kilka startów w różnych wyścigach. Świetny to jest sprzęt choć  troszkę ważący. Pod koniec zeszłego roku znalazłem rowerek moich marzeń i musiałem go kupić. Używany ale w stanie perfekcyjnym. Zakup spowodował chęć powrotu do świata jeżdżących do tego stopnia że w tym roku zapisałem moją córkę i mnie na pięciodniowy wyjazd na Bornholm. Wycieczka była cudowna a moja młoda złapała bakcyla rowerowego:) Cieszę się ogromie bo będę miał z kim jeździć.
  Mieszkam w cudownym miejscu czyli Dąbrowie Górniczej. To miejsce, do którego wszystkich zapraszam, jest bramą wyjazdową na Jurę Krakowsko-Częstochowską. Mamy w mieście cztery jeziora, duże tereny zielone i ewenement w skali europejskiej czyli Pustynię Błędowską. Piękne tereny, po których można podróżować całymi dniami na ukochanych dwóch kołach i to nie tylko na tych szerokich ale i wąskich.
  Z racji wykonywanej pracy dużo czasu spędzam w Warszawie. Jest tu totalnie inaczej niż w moich rodzinnych stronach. Nie chcę pisać że źle. Jest inaczej bo to wielkie miasto. Zacząłem je zwiedzać na rowerze i bardzo podobają mi się ścieżki rowerowe, których przybywa tu z roku na rok.

Moim ogromnym marzeniem rowerowym jest objechać na rowerze Australię. Pewnie nigdy mi się nie uda ale marzenia są potrzebne by żyć i nie dać się zwariować w dzisiejszych czasach.

pozdrawiam Wszystkich
marek

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Odp: Witam wszystkich bikerów
« 7 Wrz 2015, 19:30 »
Marzenia się spełniają, trzeba wierzyć. Witam forum

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 7 Wrz 2015, 20:43 »

Cześć.
Pozdrawiam Ciebie.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 7 Wrz 2015, 20:43 »
Witam Cię Marku! Widać, że piszesz prosto z serducha. Tak trzymać.

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
« 8 Wrz 2015, 08:32 »
Cześć

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 8 Wrz 2015, 11:02 »
witaj na forum! pojedziesz do tej Australii, tylko kwestia czasu.

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 8 Wrz 2015, 13:39 »
cześć, ja też chcę do Australii ... i N.Zelandii  ;)
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
« 8 Wrz 2015, 16:02 »
Cześć. Też bym się przejechał do Australii :)

Offline Mężczyzna mlody71

• Miasto: Dąbrowa Górnicza/Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2015
« 8 Wrz 2015, 22:04 »
Dziękuję Wszystkim za powitanie.

Zawsze wiedziałem że brać rowerowa/turystyczna jest bardzo serdeczna i zgrana.

Mam kuzynkę. Od zawsze uprawiała kitesurfing. Była zakochana w tym sporcie. Zjeździła cały świat w poszukiwaniu miejsc gdzie można uprawiać ten sport. Była nim zachwycona. Zachwycona do momentu gdy ktoś zabrał ją na wyprawę rowerową. Po niej "oszalała" na punkcie rowerów a przede wszystkim ludzi. Od tego momentu latawiec poszedł w odstawkę a grupa rowerowa wypełniła jej życie. Teraz ma kilka rowerów i żyje od wyjazdu do wyjazdu nie mogąc doczekać się spotkania.

Wracając do Australii. To wspaniały kraj. Kraj zaskakujący, różnorodny, dziki, nieodkryty. Kraj, w którym większość żywych organizmów chce cię zjeść i to jest piękne.
  Nowa Zelandia jest inna. Jest spokojniejsza i bardziej bezpieczna.

Największym problemem w zorganizowaniu wypadu na Antypody to czas. Nie da się tam lecieć na kilka dni. Potrzeba tygodni lub miesięcy. Gdyby można cofnąć czas do czasów studenckich to taka wyprawa pewnie by się powiodła a teraz zostaje czekać do emerytury:)

pozdrawiam Wszystkich
mlody71

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 15 Wrz 2015, 18:24 »
Kraj, w którym większość żywych organizmów chce cię zjeść i to jest piękne.
No cóż - kwestia gustu. :)
Ale jeżeli chodzi o jeżdżenie rowerem, to już widzę pokrewieństwo naszych upodobań.
A wyjazd do Australii? Pamiętaj - na początku jest marzenie.

Offline Mężczyzna Młody

• Miasto: Gabryelin
  • Na forum od: 23.12.2014
« 15 Wrz 2015, 19:43 »
tak z ciekawośći- skąd pomysł na nick?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 27 Lis 2015, 18:33 »
Cześć Marku
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum