Autor Wątek: Author Synergy??? Ile jest wart?  (Przeczytany 2294 razy)

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
Author Synergy??? Ile jest wart?
« 31 Lip 2009, 10:19 »
Witajcie, być może będę miał możliwość/okazję zakupienia Author Synergy model 2005 nówka sztuka w kartonie o następującej specyfikacji:
http://rowery.onet.pl/4,35,136855,894,author_synergy,sprzet.html

Co sądzicie o tym rowerze w konteksice zaadoptowania do jazdy z sakwami głównie po szosie. Obecnie jeżdżę na Kellys Mobster 26cali w którym mam włożonego trochę osprzęty do wykorzystania w tym Autorze. Czy myślicie, że to dobra baza do rozbudowy no i oczywiście najważniejsze a zarazem pewnie najdziwniejsze pytanie, ile byście byli w stanie dać za taki rower z 2005roku? Ile byście byli w stanie wyłożyć kasy na ten rower?

Wszystkim z góry dzięki za opinie.

Pozdrawiam
Tomek

Offline OjciecMocyMroku

• Miasto: ...
  • Na forum od: 29.03.2009
« 31 Lip 2009, 21:16 »
Cytat: "tomeko"
Czy myślicie, że to dobra baza do rozbudowy

Ja się zdecydowałem na Synergy 2008. Jestem bardzo zadowolony :)

Cytat: "tomeko"
ile byście byli w stanie dać za taki rower z 2005roku?

Hmm... Jeżeli nico powyżej 2000 to bym brał (2300 to raczej maks jak dla mnie)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden,
który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

(Albert Einstein)

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
« 2 Sie 2009, 11:02 »
Dzięki za opinię. Ten rower być może uda mi się kupić w dobrej cenie dlatego, że jest w rozmiarze 22'. Ja obecnie jeżdżę na mtb 19' a mam 183cm wzrostu i wydaje mi się, że spokojnie mógłby być troszkę większy. Zastanawiam się czy te 22' nie będą zbyt duże a niestety nie mam możliwości przymierzenia się (kupuję rower zapakowany w karton). Co sądzicie o takiej rozmiarówce dla mnie? Wiem, że wiele zależy od geometrii i preferencji subiektywnych ale będę wdzięczny za opinie, chociażby: "wzrost 183, rama 19' ".

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 2 Sie 2009, 11:33 »
Mój rower (cross Ghost) ma ramę 53 cm (20,8 cala) i moim zdaniem mogłaby być trochę mniejsza - spokojnie mogę na nim jeździć i jest w porządku, ale jest trochę mało podatna na balans ciałem, ciasne zakręty, generalnie mało zwrotna (ale to może kwestia samej geometrii).
Mam 184 cm wzrostu.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 2 Sie 2009, 12:05 »
A mój Surly ma dokładnie 22 cale (56 cm) i mimo że mam zaledwie 176 cm wzrostu, to właśnie ten rozmiar jest dla mnie odpowiedni :)
Siedziałem też na Authorze Stratos (geometria ta sama co Synergy) w rozmiarze 20" i był jak najbardziej okej, więc przypuszczam, że przy 7 cm wzrostu więcej powinieneś spokojnie dać radę z rozmiarem 22". Ale najlepiej pojedź do sklepu Authora i przejedź się na którymkolwiek modelu w tym rozmiarze (o Synergy w sklepach nie jest łatwo - raczej na zamówienie sprowadzają, zwłaszcza, ze w tym roku to już karbon, ale Airline czy Stratosa spokojnie przymierzysz).
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum