Autor Wątek: Francja 2015 - kanion Verdon  (Przeczytany 837 razy)

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Francja 2015 - kanion Verdon
« 17 Paź 2015, 19:57 »
Na przełomie lipca i sierpnia tego roku pojechaliśmy do Francji a konkretnie do Prowansji. Celem było objechanie kanionu Verdon. Wyprawę potraktowaliśmy bardzo turystycznie więc nie ilość kilometrów miała tu największe znaczenie a zobaczenie tych miejsc, które zaplanowaliśmy. Noclegi głównie na dziko pod namiotem, natomiast na wybrzeżu zdarzały się i bez namiotu. Zdarzyło się też na kempingu. Na lazurowym wybrzeżu nie jest proste aby znaleźć miejsce na nocleg nie mówiąc o rozbiciu namiotu. Pogoda dopisała, generalnie było bardzo gorąco. Zapraszamy do obejrzenia galerii z wyprawy (112 zdjęć).

https://picasaweb.google.com/111095219344076457744/Francja2015WyprawaRowerowa#6206316200786959538

mapa trasy wyprawy:

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=pvrldbxrwqzbhpvh

Pozdrawiamy.
« Ostatnia zmiana: 17 Paź 2015, 20:04 m+k »

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Odp: Francja 2015 - kanion Verdon
« 18 Paź 2015, 09:59 »
Nie wiem, może nie zauważyłem na zdjęciach ale trzeba było wpaśc na chwilę do Monaco.
Ciekawe, co to był za zwierz?
Pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline m+k

« 18 Paź 2015, 11:46 »
W planach było Monaco ale był taki upał, że po prostu zostaliśmy w Nicei na plaży siedząc pod palmą, nie chciało już nam się jechać gdzie tłumy ludzi. Zwyciężyło lenistwo a perspektywa rychłego powrotu też miała znaczenie. Chcieliśmy sobie popływać, polenić się.
Co do zwierza też zastanawialiśmy się co to było. Nim poszliśmy spać słyszeliśmy jak "coś" chodziło w lesie tuż obok nas. Po odgłosach łamanych gałęzi można było wywnioskować, że było to duże zwierzę :)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 19 Paź 2015, 08:30 »
a piękny rejon! Byłem tam dość dawno, właśnie też ten Kanion rzeki Verdun, i ten most  Aruby, też były skoki z bungee. Górą jechaliśmy i podziwialiśmy tak jak Wy. MIeliśmy kajaki wziąć, ale byliśmy o takiej porze, że wypożyczalnia już nie chciała dać, bo byśmy na czas nie wrócili.
podobno w tej rzece na dole w kanionie, żyje najbardziej jadowity wąż Europy. Ale piszę podobno, nie znam się na wężach. W każdym razie piękny rejon. A w tym rejonie też jak nie miałem tak dobrych opon jak dziś możemy mieć, to złapaliśmy parę kapci, bo rośnie tam taka roślina która daje kolce jak ocet coś w tym stylu i fruwa to po drodze. Ale wspomnienia fajne z tego rejonu. Gratuluję Wam i zazdroszczę, wróciłbym tam. Francja ma dużo do zaoferowania.

Offline m+k

« 21 Paź 2015, 18:07 »
Fakt, rejon piękny i jest wiele do zobaczenia. Dobrze, że dopiero teraz dowiedziałam się o wężu bo wcześniej nie słyszałam. Też byliśmy zbyt późno aby wybrać się na przejażdżkę kajakiem w głąb kanionu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum