Autor Wątek: Licznik z wysokościomierzem - VDO MC 1.0 - problemy  (Przeczytany 5890 razy)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Przyszła kolej na mnie. Jeden z przycisków buntował się czasami, aż zbuntował się całkowicie i przy okazji sprawił, że nie działa też żaden inny. Na początku myślałem, że to słaba bateria, ale jednak nie. Ponieważ jeszcze nie upłynęło pięć lat od zakupu, zamierzam go reklamować.

Pytania do tych, co mają to już za sobą:
1. Wysyłaliście do producenta licznik po uprzednim kontakcie z nim, czy tak z głupia frant?
2. Na jaki adres? (może głupie pytanie, ale na stronie nie znalazłem)
3. W środku jakieś dokumenty? Paragony, karta gwarancyjna, pudełko itp, czy goły licznik?
4. Pocztą Polską? Bo kurierzy za granicę jakoś sporo sobie liczą.

Z góry dziękuję. :)

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
Reklamowałem ten licznik przez sklep w którym kupiłem, w tym wypadku Cyklotur. Paragon do okazania i karta gwarancyjna do wypełnienia. Oni kontaktowali się z dystrybutorem czy też producentem, dla mnie nieistotne. W każdym razie była wymiana. Coś mi się obiło o uszy że ten model wymieniają już na 2.0, które na marginesie też jakoś już wyszły ze sklepów.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Tyle, że ja kupiłem go w roseversand.de, więc na jedno wychodzi - i tak do Niemiec trzeba wysłać.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Ja też wysyłałem bezpośrednio do VDO, bez żadnego wcześniejszego kontaktu. W środku paragon (kopia), i opis usterki po angielsku. Tydzień-dwa później miałem nówkę (wyższy model, stare zapasowe podstawki nie pasowały...) w domu.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum