A do tego możliwość "ukręcenia" orzecha jeśli jest nie przystosowany do takiej kasety
Tak, dokładnie chodzi o zębatki w tylnej piaście, standardowa piasta może nie wytrzymać przy kasecie 40T
No właśnie, jeszcze to warto wziąć pod uwagę, taki duży rozmiar kasety będzie obciążał bębenek dużą siłą, a bębenki w kołach Mavica nie są najmocniejszych elementem. Ja miałem piastę-klon Novateca z kasetę 34T i kilka ciężkich, siłowych podjazdów z niską kadencją ją załatwiło na amen w Alpach
Przy przełożeniu 40/40 obciążenia w bębenku i piaście będą takie same jak przy przełożeniu 28/28.
CytujPrzy przełożeniu 40/40 obciążenia w bębenku i piaście będą takie same jak przy przełożeniu 28/28.Moze i racja... jestes pewien na 100%?Wilk, co ty tam miales z przodu jak ci strzelil Novatec?
Bedzie mniejsza, nie wieksza? Przeciez 40 ma w koncu dluzsze ramie... Moze jakis wzor wyprowadzi ktos kumaty we wzory?
No właśnie dlatego Agrykola wydaje mi się mało miarodajna, nachylenie mizerne. Muszę jeszcze zaliczyć jakiś podjazd 10-12%