Autor Wątek: Transcontinental Race 2016 - przygotowania  (Przeczytany 18623 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ciekawa kombinacja - z jednej strony torby specjalnie robione na zamówienie, żeby słodziutki różowy kolor uzyskać, z drugiej te okropne dziary na całe ręce... ;)

Moim osobistym zdaniem to te torby i w ogóle kolor różowy sam w sobie jest bardziej ohydny niż dziary na ręce ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
No i podali godzinę startu na 22, tylko pytanie czy to 22 w piątek czy w sobotę? Ty byłeś w zeszłym roku na starcie, jak to wyglądało? Start był o północy z piątku na sobotę czy z soboty na niedzielę?
Start do zeszłrocznej edycji był o pólnocy z piątku na sobotę.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014

Ciekawa kombinacja - z jednej strony torby specjalnie robione na zamówienie, żeby słodziutki różowy kolor uzyskać, z drugiej te okropne dziary na całe ręce... ;)

Moim osobistym zdaniem to te torby i w ogóle kolor różowy sam w sobie jest bardziej ohydny niż dziary na ręce ;-)
Różowy jest fajny. W kolarstwie (Giro) i u dziewczyn. Zastanawia mnie tylko dlaczego do takiego fajnego Gianta założyła siodełko Brooks'a? Bardziej mnie razi niż te dziary. Wiem, wiem są wyznawcy ... No ale mi po prostu nie pasuje. Zwłaszcza, że rowerek (chyba) model karbonowy.
I dlaczego nie ma oświetlenia, o którym tyle w tym wątku było ciekawego?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Może komuś coś wpadnie w oko i też tak sobie rowerek wyszykuje na jakiś Ultramaraton.

http://theradavist.com/2016/03/fern-cycles-chacha-touring-bike-with-gramm-bags/#9
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
http://theradavist.com/2016/03/fern-cycles-chacha-touring-bike-with-gramm-bags/#9
Rower fajny, szczególnie kolor, ale bagaż to jakieś totalne nieporozumienie. Mi to wygląda na podążanie za modą jazdy w stylu bikepacking ale kompletnie bez zrozumienia głównej idei tego typu jazdy czyli maksymalnego ograniczania ilości zabieranego bagażu. No i wyszła karykatura bikepackingu, ten zestaw może być co najwyżej reklamówką firmy szyjącej te torby by pokazać cały zakres jej produkcji a nie gotowym zestawem do jazdy.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Mnie dziwi sposób montażu tylnej lampki. Stałe mocowanie do rurki widelca staje się bezużyteczne po zamontowaniu lewej tylnej sakwy. Nawet bez niej ogranicza funkcjonalność tylnego oświetlenia.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

RDK

• Gość
ten zestaw może być co najwyżej reklamówką firmy szyjącej te torby

Szczególnie, że każda sakiewka, to oddzielny wydatek, więc większy dochód dla firmy ;)

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
ten zestaw może być co najwyżej reklamówką firmy szyjącej te torby

Szczególnie, że każda sakiewka, to oddzielny wydatek, więc większy dochód dla firmy ;)

Może przy kupnie zestawu dostaje się tą lampkę gratis :)

Ale tak jak wyżej wspomniano na wyścig to raczej nie jest optymalne rozwiązanie tak się załadować.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Wracając do Johanny Josten - ładny róż, fajne dziary, brooksa też bym brał ;)

To Puy de Dome w końcu odpadło? Może i dobrze, bo jak mnie pamięć nie myli, to tam są ograniczenia wjazdu na szczyt. Są dni, kiedy można tylko szutrem (pieszy szlak).
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ja bym Ci tego Brooksa zostawił i wziął resztę roweru. Oj, jeździłbym takim, ale tylko po nocach :D
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Czyli biorę Brooksa i pannę? Ok, dogadalibyśmy się ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ok. Na pocieszenie torby bierze Twoja żona.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Baran z tego zestawu to by pewnie najchętniej dziary wzięła ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
No i spoko: Baran bierze dziary, a reszta Twoja.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Wszyscy zadowoleni.

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum