Autor Wątek: Transcontinental Race 2016 - przygotowania  (Przeczytany 18624 razy)

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
bo podzielili... skórę na niedźwiedziu...

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
Ja już tylko czekam kiedy ta p.Johanna Josten wypowie się w tym wątku  ;D
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Online Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Na stronie TCR "wisi" juz oficjalna lista startowa http://reportage.transcontinental.cc/wp-content/uploads/2016/05/TCR-No.4-Start-Sheet-May-161.pdf
Według niej w maratonie wystartuje pięciu solistów i jedna para z Polski.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
[...]
Według niej w maratonie wystartuje pięciu solistów i jedna para z Polski.

I oczywiście Johanna Josten, która w tym wątku stała się taka trochę "nasza", a przynajmniej zdobyła kilku miłośników ...

Liczba 276 uczestników TCR (łącznie z parami) sprawia, że na Maraton Podróżnika ze swoimi dziewięćdziesięcioma kilkoma osobami należy patrzeć jako bardzo ekskluzywną imprezę!

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Panowie do wyjazdu już niedługo ,a TU taka cisza.Może się w końcu pochwalicie jak jesteście zmotywowani i przygotowani.Na co się w ostateczności zdecydowaliście i co zabieracie ,a z czego zrezygnowaliście?
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna bikeandfire

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 28.10.2014
    • bike and fire
Dokładnie tak, pochwalcie się jaką mniej więcej trasą jedziecie, jak planujecie spać na trasie, jaki sprzęt bierzecie itp. Mega mnie jara ten wyścig a tym bardziej teraz skoro jest taka zacna reprezentacja forum :D

Offline Mężczyzna bikeandfire

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 28.10.2014
    • bike and fire
nigdzie mi się nie spieszy więc mogą odpowiadać byle szczegółowo ;) już po Pierścieniu

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
Czekamy na raport z Waszych przygotowań ;) jaką strategię obieracie, jaki sprzęt, jaką trasa macie zamiar pojechać. Start już za 15 dni ! :)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Hej,
trasy nikt nie zdradza, tajemnica startowa, konkurencja czuwa  ;) Ja jadę bez namiotu, biorę bivy lub hamak + śpiwór. Przed startem zmieniam jeszcze napęd na nowy: przód 40 , tył 11/32. Nie mam jeszcze załatwionego hotelu na mecie, jedna noc na pewno się przyda by się porządnie wykąpać. Do załatwienia pozostaje też bilet powrotny - raczej wylot ze Stambułu bo nie ma ciekawej alternatywy lotów do Warszawy z innych lotnisk w pobliżu.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
Ricardo,
Wilk,

krótkie pytanie/prośba - napiszcie coś proszę w temacie suplementacji.

Co zabieracie, jak dozujecie? Nie chodzi mi tylko i wyłącznie o energetyki (batony, żele), ale również o uzupełnienie braków mikroelementów (izotoniki, tabletki, etc.), bo przez te kilka-kilkanaście dni z rzędu po 300-400 km, przy temperaturach 25-35C ich deficyt może okazać się kluczowy.

Druga prośba - czy zabieracie jakieś specyfiki do regeneracji?

Krzysiek

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
Da się zabrać suplementację na 2 tygodnie jazdy, niedawno ktoś wspominał o pigułkach saltstick - uzupełniają elektrolity tracone z potem. Ja nie mam zamiaru "koksować" i nie łykam takich środków, będę jechał tak samo jak inne trasy na czekoladzie, owocach, żelkach, izotonikach, coli itp.

Offline Mężczyzna Karbon

• Na forum od: 11.02.2013
Niestety coś w Turcji tąpnęło. Próba obalenia Erdoğana?

Poniżej mapa na której widać stacjonujące wojska:

http://turkey.liveuamap.com/en/2016/15-july-turkey-istanbul-unconfirmed-reportsturkish-army-tanks

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Wciągajcie po drodze suszone lub kandyzowane morele,figi i ananasy.I niech moc będzie z Wami.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Słabo to wygląda. Odcięty prąd w bazie NATO, uziemione samoloty sojuszu. Żądanie wobec Amerykanów wydania Fethullaha Gulena...

Wilku - lecz się. Laser, magnetyzer... mnie pomogło, choć słabe rokowania achillesa miałem po MP. A tydzień zabiegów pomógł bardzo.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Na razie nie uniemożliwia jazdy na rowerze ale pytanie co będzie gdy kolano będzie narażone na przeciążenia dzień w dzień przez kolejne dwa tygodnie (tym bardziej, że jedną z przyczyn chondromalacji są przeciążenia). Od 10 lat siedzę w tym temacie, byłam u niejednego ortopedy sportowego, każdy polecał jazdę na rowerze ale rezygnację w momencie pojawienia się kłucia. Często też pobolewały mnie kolana (kłucie pod rzepką i w jej okolicy) od treningów karate (spowodowane ćwiczeniami w niskich pozycjach) - za każdym razem gdy pojawiało się lekkie kłucie odpuszczałam trening. Myślę, że kilka dni bez jazdy nie zaszkodzą a wręcz pomogą. Są jeszcze dwa tygodnie więc nie martw się na zapas :)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum