Autor Wątek: Transcontinental Race 2016 - przygotowania  (Przeczytany 18614 razy)

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Mało tu wariatów? :-D
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Online Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Mało tu wariatów? :-D
Pisałbym się na to w 2017, ale raczej z trasą w odwrotnym kierunku. Meta w Lubinie byłaby bardziej motywująca  :D
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Pio_FCI

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 23.04.2012
Gratulacje ;) Super sprawa otrzymac taki nagly zastrzyk motywacji na caly rok jeszcze przed jego rozpoczeciem;)

Bylismy w lipcu 2013 z mdudi i Kovvalem w Szwajcarii. Faktycznie ze sklepami jest problem jeszcze wiekszy niz np w austriackich wioskach. Plus taki, ze pelno tam przydroznych kranikow z pitna zrodlana woda. A jak tego nie bylo to napelniali nam w domach, nawet nic nierozumiejacy francuskojezyczni "niemcy".

Znam Cie i wiem, ze jestes z ekstraklasy i masz takie doswiadczenie, ze radzic zbytnio nie trzeba..ale w opisie na fb wspomniales kilka przeleczy. Od razu mi sie przypomnialo. My tez sie nastawialismy na oslawione Furkapass itd..a tak naprawde to byl pryszcz w stosunku do niektorych no-name zmarszczek, ktore raz po raz stawaly na drodze i wybijaly z rytmu 3 razy bardziej niz najwieksze szwajcarskie przelecze;)
Forza INTER

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
Gratuluję Wam, chłopaki. :)
I ni cholery nie wiem, dlaczego moja aplikacja się nie spodobała ;)

Strasznie niejasne są te kryteria na jakich przyjmują. Nie wiem co tak naprawdę się tam liczy. Czy kraj pochodzenia, doświadczenie, "medialność", czy zwykłe szczęście. Niby z tą liczbą maratonów które ukończyłem, z rozbudowaną stroną z relacjami z wielu wypraw - powinienem mieć spore szanse - ale czy to miało znaczenie nie nie wiem. Na FB jest gościu co przejechał TransRussia w 2013, 10 500km ze średnią kilometrów dzienną większą niż połowa tych co ukończyli TCR 2015 - i miejsca nie dostał co go mocno rozczarowało, więc raczej doświadczenie znaczenia nie miało.

Bardzo możliwe (tak wynika z maila od organizatora), że wybrali część osób za zasługi, czyli przede wszystkim tych co ukończyli wcześniejsze edycje oraz pomagali na nich jako wolontariusze - a reszta po prostu miała szczęście w losowaniu.

Ciekawe to co piszesz. To co: ta cała aplikacja z pytaniami dot. trasy i regulaminu byłaby dla odsiania totalnie zielonych, potem zasłużeni potem losowanie ?

Tak sobie tylko gdybam. Zaaplikowałem, żeby mieć jakieś pojęcie o całym procesie kwalifikacji i wiele mądrzejszy nie jestem ;)

I dalej - ni cholery nie wiem, jak bym się z tą kwalifikacją teraz czuł ;)
Myślę, że trochę lepiej niż bez ale przecież możemy sobie zrobić swój TCR. Dajmy na to  Lubin - Gibraltar. Minimum organizacji (czyli zero) a medale po weryfikacji śladu :D
Opłata startowa to 100 pln na wskazaną przeze mnie fundację charytatywną :P
kusisz, Wąski, kusisz ;)

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
I dalej - ni cholery nie wiem, jak bym się z tą kwalifikacją teraz czuł ;)
Myślę, że trochę lepiej niż bez ale przecież możemy sobie zrobić swój TCR. Dajmy na to  Lubin - Gibraltar. Minimum organizacji (czyli zero) a medale po weryfikacji śladu :D
Opłata startowa to 100 pln na wskazaną przeze mnie fundację charytatywną :P

Ale to tez jakies punkty kontrolne zrobimy :D ?

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
I ni cholery nie wiem, dlaczego moja aplikacja się nie spodobała
Tomek, jesteś za szybki, bali się że możesz wygrać. Szkoda że nie dostałeś pozytywnej odpowiedzi.

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
I ni cholery nie wiem, dlaczego moja aplikacja się nie spodobała
Tomek, jesteś za szybki, bali się że możesz wygrać. Szkoda że nie dostałeś pozytywnej odpowiedzi.

Nie wiem, czy szkoda ;)
Chodziłbym teraz i się głowił czy przeplanowywać wszystko i pojechać TCR.
A tak - skupie się na tym co w kalendarzu i pojeżdżę same "króciaki" ;)

A Wy macie wygrać !  ;D

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Ej, litości. Ile można. Wystarczy dwójka, żebyśmy ślęczeli tu przed ekranami kompów, zamiast jeździć (mam wam przypomnieć, jak było podczas MRDP?).

Tomek, po prostu wygraj wszystko co jest możliwe w kraju :D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
Ej, litości. Ile można. Wystarczy dwójka, żebyśmy ślęczeli tu przed ekranami kompów, zamiast jeździć (mam wam przypomnieć, jak było podczas MRDP?).

Tomek, po prostu wygraj wszystko co jest możliwe w kraju :D
Boję się, bo mam w Tobie konkurenta :) Strava nie kłamie

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek

Boję się, bo mam w Tobie konkurenta :) Strava nie kłamie

Miałbyś tylko wtedy, gdyby kłamała ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
Ciekawe to co piszesz. To co: ta cała aplikacja z pytaniami dot. trasy i regulaminu byłaby dla odsiania totalnie zielonych, potem zasłużeni potem losowanie ?

Ankieta była istotna, bo była trudna i solidne wypełnienie wymagało paru godzin pracy - i odsiała sporą część ludzi, głównie nieobeznanych z realiami i regułami tego wyścigu, albo tych co zrobili ją byle jak, na szybko i popełnili w niej błędy. Wg maila było ok.1000 zgłoszeń, z czego 600 spełniało ich wymogi, czyli aż 40% chętnych poległo na ankietach. A z tych 600 przydzielano 350 miejsc i tu jak piszą wg zasług i losowania

Ja to zrozumiałem, że dostali 600 aplikacji na 1000 zarejestrowanych
we received almost 1000 registrations and nearly 600 applications
Część z nich pewnie odsiali na aplikacji, reszta losowanie... nieważne.

z innej beczki - kupujesz dynamo czy jedziesz z bateriami ?
;D
« Ostatnia zmiana: 28 Gru 2015, 14:34 tomek »

Online Mężczyzna 4gotten

Są dynama,  które mają bardzo kompaktowe wymiary, a przy tym nie są aż tak kosztowne. Sam myślałem o Shutter Precision SP 9 zanim porzuciłem projekt dynamo na rzecz lampki akumulatorowej, ale ja raczej szybko nie wystartuje w niczym dłuższym niż BBT dlatego mi to wystarczy. No, chyba że do skutku dojdzie Gibraltar - Lubin w 2017  :D

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

No: Czytałem dużo poz. opinii użytkowników (właśnie kolarek, randonneur'owców) dynam SP w kontekście relacji cena/jakość, waga.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Online Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Wilku, czyli cała ta dyskusja o dynamie sprowadza się do: "jak to będzie wyglądało na szosówce"

A tak z innej beczki jak już jechać autorski TCR to Nordkapp - Tarifa a nie tylko pól kontynentu ( dla ułatwienia z promem Helsinki - Tallin)

Online Mężczyzna 4gotten

Koszt komponentów na starbike.com to ok. 140 Euro nie wliczając dostawy. Za tą cenę można kupić dynamo SP PV- 32h, obręcz Mavic Open Pro i szprychy DT Swiss. Lampka Supernova  E3 Pro2 jest do kupienia za ok. 140 Euro.  Trzeba doliczyć koszty dostawy i zaplecenia koła. Ze wszystkim można się zmieścić poniżej 1500 zł, ale i tak to dalej "kupa szmalu".

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum