Autor Wątek: Transcontinental Race 2016 - przygotowania  (Przeczytany 18619 razy)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Michał trochę to wygląda tak jakbyś szukał powodu by nie wejść w system oparty na dynamo niż sposobu by jednak tego użyć na TCR. Ja na cały system oświetlenia i ładowania wydałem poniżej 1000 zł. Koło mam zbudowane na nowych częściach, piasta Shutter Precision, szprychy CN Spoke Aero, obręcz Kinlin - koszt całości 660zł, lampa używana Supernova E3 - 250zł, przetwornica z wyjściem USB - na allegro za kilkanaście zł. Pewnie że można wydać na samą lampę E3 Triple 750 zł + ponad 200 euro na piastę SON, po 15 zł za 1 szprychę cx-ray i kilka stówek na fajną obręcz. Sam bym chciał takie koło ale wtedy też bym się trzy razy zastanowił czy wchodzić w to bo koszty spore. Czy będzie to działać o niebo lepiej od mojego zestawu? Możliwe ale raczej tego nie zweryfikuję. Ja w każdym bądź razie z mojego zestawu jestem zadowolony i mój sceptycyzm do rozwiązań opartych o piastę z dynamo wyraźnie zmalał, choć pewnie na krótsze wyjazdy będę wciąż zakładał stare koło i zabierał powerbank.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Ale już wystarczająco dużo wydałem na rozmaite lampki, ogniwa, powerbanki, systemy kół, więc kolejne minimum 1000zł na system z dynamem mi się zwyczajnie nie kalkuje.
Ja bym wykorzystał to, co już masz. Zrobił z ogniw "bufor" i zasilał obecną lampkę tak jak jest. Jeśli dalej masz jakiegoś fenixa, to on na luzie to łyknie. Czy jest gotowiec, który to robi? Pewnie tak, najwyżej wtyczkę trzeba zmienić :)

My home is where my bike is.

Online Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
@4gotten: W kontekście Supernova E3 Pro2 zapoznaj się z negatywnymi ocenami użytkowników, zwłaszcza dot. niedoświetlenia drogi w przypadku prędkości poniżej 15 km/h. Również rozkład światła ma nie porywać. (Czy korpus mocno się nagrzewa?)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Nie wiem i jak widać, dobrze, że się nie przekonam na własnej  skórze. Jak  już pisałem, porzuciłem projekt z dynamem na rzecz nowej, prześliczne urody lampki akumulatorowej. Wraz z powerbankiem poleconym kiedyś bodajże przez Ricardo, PQI 7800, w zupełności wystarczy mi z zapasem na imprezy typu BBT. Miałem okazję przetestować ją dość dokładnie i jestem pod wrażeniem.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Trzymam kciuki Panowie za Wasze powodzenie. Super że udało się Wam zakwalifikować, i szkoda że Tomek się nie dostał.

No i są też argumenty pozamerytoryczne, jednak mam poważne opory psychiczne, zysk z dynama jest nie do podważenia, ale pozostaje pytanie - jak to wygląda? Szosówka z piastą z dynamem? To może jeszcze nóżkę założyć? Trzeba się szanować  :P

;D

Ej, litości. Ile można. Wystarczy dwójka, żebyśmy ślęczeli tu przed ekranami kompów, zamiast jeździć (mam wam przypomnieć, jak było podczas MRDP?).

Tomek, po prostu wygraj wszystko co jest możliwe w kraju :D

Ja się nigdzie nie zgłaszałem żeby był trochę większy spokój ;)

Kiedy startuje TCR?
« Ostatnia zmiana: 30 Gru 2015, 22:30 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Ty i spokój... ciekawe połączenie ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Ja się nigdzie nie zgłaszałem żeby był trochę większy spokój ;)
To nie spokój to pospolite lenistwo.
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Że też pozwolę sobie zacytować kawałek naszej rozmowy z przed 2 dni:

Cytat: Waski
Nie no za zimno. Nie chce mi się.

;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Fakt, że ja jestem leniwy nie zmienia faktu jeszcze bardziej oczywistego że jesteś leniwcem pospolitym :-)
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Zacna, nie zacna, daj im popalić ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Zostały 2 dni by opłacić wpisowe TCR.

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
No i co tak ucichło w tym wątku,a co tam ze sprzętem robicie panowie chwalić się.Chyba że się wycofaliście?
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Zmieniłem rower na przełajówkę na tarczach z napędem 1x11 i tak mam zamiar przejechać TCR. Zmienię tylko kasetę bo obecnie mam 11-28 i przód 40. Planuję na tył wsadzić 11-40. Zasilanie ogarnięte, mogę świecić i zasilać GPS z dynama. Zastanawiam się jedynie czy jechać z namiotem czy tylko z płachtą biwakową. Testy wszystkich ustawień i jazdę z docelowym bagażem planuję podczas dłuższej trasy na majówce. Słyszałem że startuje jedna dziewczyna z Polski.

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
. Słyszałem że startuje jedna dziewczyna z Polski.

Dementuję plotki, to nie ja  ;D

To co to za przełajówkę nową zakupiłeś?
Fuji Cross 1.1
Prawie nowy, ale trochę zmodowany przez poprzedniego właściciela, napęd sram force/rival 1x11, hamulce TRP Spyre, koła mavic aksium disc, rama alu, widelec karbon.
« Ostatnia zmiana: 8 Kwi 2016, 14:23 Ricardo »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum