Autor Wątek: MRDP 2017  (Przeczytany 126601 razy)

Offline owca

• Miasto: Łódź/Piotrków Tryb.
  • Na forum od: 18.02.2011
Odp: MRDP 2017
« 26 Sie 2017, 12:30 »
Dobrze, że Marcin Gienieczko nie startuje :D
A jakby jeszcze jechał pierwszy, forum by chyba eksplodowało :D

Jak już wszystkie emocje opadną i na temat MRDP wypowie się Kosma, to chętnie poczytam, bo od czytania niektórych komentarzy można dostać raka :/

Offline Mężczyzna pabloxt

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 26.03.2013
    • Moje podróże rowerowe
« 26 Sie 2017, 12:31 »
Dyskusja fest się toczy ale wydaje mi się  że można spojrzeć na Kosmę i Remka też z drugiej strony tzn nie bardzo mogą być rywalami bo startują w innych kategoriach ale to że jadą w pobliżu siebie to myślę że też powoduje w nich pozytywne emocje patrząc pod względem szybkości zmniejszania dystansu do mety. Nie bardzo wiem jakie rekordy ukończenia były w poprzednich edycjach ale ich poczynania mogą w tej kwestii bardzo pozytywnie zaprocentować co w przyszłości może być czasem trudnym do pokonania.

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 26 Sie 2017, 12:36 »
Natomiast w rankingu znanych mi orientalistów na trasie MRDP prowadzi Łukasz za nim Romek i Wigor. Stawkę zamyka Wiki. W sobotę kolejne zawody z mapą i w na liście widzę Wigora. Jak stawi się na starcie i wygra to chyba trzeba będzie przerzucić się na coś innego :).

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 26 Sie 2017, 13:37 »
Kosola [...] tę chorą "rywalizację" z Remkiem bo to żaden honor dla takiego twardziela ścigać się z kimś o 2 kategorie niżej.. Z trackingu wynika, że poszedł na obiad albo........

Dojedzie pewnie na wieczór cały i zdrowy i nie na głodniaka.

Rozum i Godnośc człowieka przede wszystkim!
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2017, 07:45 Turysta »

Offline geos

• Miasto:
  • Na forum od: 25.08.2017
« 26 Sie 2017, 14:18 »
Kosola [...] tę chorą "rywalizację" z Remkiem bo to żaden honor dla takiego twardziela ścigać się z kimś o 2 kategorie niżej.. Z trackingu wynika, że poszedł na obiad albo........

mam nadzieję, że zawodnik Kosola odniesie się do tej wypowiedzi po powrocie. będzie okazja aby się przekonać czy, i jeśli tak to jak bardzo utożsamia się z tymi słowami co rozwieje wszystkie wątpliwości na przyszłość...

Rozum i Godnośc człowieka przede wszystkim!

czy z tego powodu właśnie nie uczestniczysz w rajdzie?
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2017, 07:47 Turysta »

Offline Drops 102

« 26 Sie 2017, 14:18 »

:lol: :lol: :lol: :lol: jeżeli już to sam sobie tę rywalizację wyimaginował....zupełnie niepotrzebnie - nie są rywalami, obaj zwyciężyli w swoich kategoriach i tyle....
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2017, 07:47 Turysta »

« 26 Sie 2017, 14:30 »

mam nadzieję, że zawodnik Kosola odniesie się do tej wypowiedzi po powrocie. będzie okazja aby się przekonać czy, i jeśli tak to jak bardzo utożsamia się z tymi słowami co rozwieje wszystkie wątpliwości na przyszłość...

Ale po co czekać na powrót skoro on sam napisał u Waxmunda na wallu na fejsie:
Cytat: Kosola na fejsie u Waxmunda
Kosma Szafraniak Niestety finałowy odcinek z Remigiuszem przegrałem. Skończyła mi się woda i rywal odjechał gdy byłem w sklepie. Jadę sobie teraz spokojnie pod latarnie, mam 170 km
Lubię to!Zobacz więcej reakcji · Odpowiedz · 6 · 3 godz.
https://www.facebook.com/waxmund/posts/10213299703664229?comment_id=10213300116554551&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R0%22%7D

czy z tego powodu właśnie nie uczestniczysz w rajdzie?

Między innymi, ale chociażby dlatego, że przez ostatnie 2 lata spasłem się jak świnia i 2 miesiące temu jak chciałem pojeździć po Czechach to skończyło się zapaleniem kaletki głębokiej. Wiele tych kontuzjowanych achillesów o których piszą jadący w MRDP może być tak naprawdę kaletkami. Na achillesy maście pomagają. Na kaletki już nie. Wizyta u ortopedy i tabletki przez 2 tyg plus zimne okłady.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 26 Sie 2017, 14:42 »
A jednak o "[...]" i "honorze" nie pisał. Może jest kulturalny??
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2017, 07:48 Turysta »

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Drops 102

« 26 Sie 2017, 14:45 »

OK, tylko głośno się zastanawiam jak to możliwe.
I, podobnie jak geos, zarejestrowałeś się na forum podrozerowerowe.info właśnie teraz by tak sobie poanalizować, absolutnie niczego nie sugerując...

tak i nadal będę analizować i jeśli coś dziwnego mi wyjdzie z tych analiz to chętnie się tym podzielę tutaj chyba, że uznacie to za hejt i mnie zbanujecie.
Z tego co widzę to można pisać o "podstarzałym panu z brzuszkiem", o - cytuję "wyjebaniu na chorą rywalizację" to jest OK, a jak człowiek przedstawia wątpliwości i konkrety - czas, odległości to jest hejt   ::)

Offline geos

• Miasto:
« 26 Sie 2017, 14:47 »
Ale po co czekać na powrót skoro on sam napisał u Waxmunda na wallu na fejsie:
Cytat: Kosola na fejsie u Waxmunda
Kosma Szafraniak Niestety finałowy odcinek z Remigiuszem przegrałem. Skończyła mi się woda i rywal odjechał gdy byłem w sklepie. Jadę sobie teraz spokojnie pod latarnie, mam 170 km
Lubię to!Zobacz więcej reakcji · Odpowiedz · 6 · 3 godz.

hmm.. no nie wiem.. jakoś odczytuję zupełnie odmienny ładunek emocjonalny. widzę też jakby zaprzeczenie tego, że rywalizacja z zawodnikiem z kategorii "sport" to dyshonor dla niego, lub że ma to "w największym poważaniu". chyba nie walczyłby tak zacięcie od początku wyścigu gdyby tak uważał... no ale nie wiem...

Offline Drops 102

« 26 Sie 2017, 14:54 »
ale...Poważnie, ludziska się złoszczą, bo wiedzą z góry co będzie teraz? A może Remek juz dojechał do mety i udziela wywiadów?
Przekonasz się niebawem.
Jeśli nawet to dobry kolarz - to na pewno zły sportowiec.

Ps. Wkurza mnie śledzenie Kosmy przez wsparcie Siudzińskiego, ale mam nadzieję, że to tylko internetowe przekłamanie - a nie przykład skrajnie niesportowego zachowania.
Bo po co śledzić zawodnika z innej kategorii - skoro w swojej kategorii zdeklasowało się konkurentów i poziomem tej deklasacji już można się z powodzeniem przechwalać ?

a to już nie jest hejt? i nie insynuowanie? O przepraszam to nawet nie insynuowanie ale ocena wprost  ::)

« 26 Sie 2017, 14:55 »
Cytat: Kosma
Jadę sobie teraz spokojnie pod latarnie, mam 170 km

Ja w tym widzę już totalnie lekki stosunek do finiszu.

Offline geos

• Miasto:
« 26 Sie 2017, 15:04 »
Cytat: Kosma
Jadę sobie teraz spokojnie pod latarnie, mam 170 km

Ja w tym widzę już totalnie lekki stosunek do finiszu.

zgadza się, dla mnie to wyraz pogodzenia się z sytuacją i oceny możliwości efektywnej rywalizacji po 29xx km zaciętej walki. daleko mi jednak do interpretacji tego zdania jako wyrazu dyshonoru lub posiadania w "największym poważaniu" rywalizacji z zawodnikiem innej kategorii.

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
« 26 Sie 2017, 15:35 »
Dopuszczę się hejtu  :P

Przejrzałem stronkę Ultrakolarz Remigiusz S.

I mam dylemat.

To sport amatorski czy już zawodowstwo :lol: :lol: :lol:

Ofertę dla kolarza będzie trzeba przesłać  Kosoli :icon_twisted:

« Ostatnia zmiana: 26 Sie 2017, 15:42 Psotnik »
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 26 Sie 2017, 15:43 »
Zawodowiec pełną parą. Jak chcesz zobaczyć amatorów to przewiń mapkę mrdp o kilkaset kilometrów do tyłu  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum