Cytat: kosola w 27 Wrz 2016, 15:06Moim zdaniem wysiłek fizyczny na trasie jest podobny. Różnica polega na lepszej regeneracji organizmu i szybszym podawaniu posiłków i napojów - nie traci się czasu w sklepach. A gdzie jest cała logistyka? Wiezienie 5-10kg bagażu przez całą trasę z masą gór? Bardzo kłopotliwe organizowanie zasilania do elektroniki (lampki, nawigacja itd.) podczas 10 dni jazdy? Nawigowanie za zawodnika? Awarie nawigacji są powszechne, już ileś osób po MPP nie jest w stanie dostarczyć śladów bo im padły urządzenia, jak masz jedno i Ci padnie - to jesteś w ciemnej d. i tracisz mnóstwo czasu na nawigację.
Moim zdaniem wysiłek fizyczny na trasie jest podobny. Różnica polega na lepszej regeneracji organizmu i szybszym podawaniu posiłków i napojów - nie traci się czasu w sklepach.
tej wiedzy żadną kasą nie zdobędziemy tylko startem w takiej formule. Osobiście uważam też, że to nie tylko kwestia zasobności portfela ale także podaży danych imprez na rynku. W Polsce tego (imprez z kategorią Sport) na lekarstwo.
Cytat: tomek w 27 Wrz 2016, 15:43tej wiedzy żadną kasą nie zdobędziemy tylko startem w takiej formule. Osobiście uważam też, że to nie tylko kwestia zasobności portfela ale także podaży danych imprez na rynku. W Polsce tego (imprez z kategorią Sport) na lekarstwo.Jeśli w Pięknym Zachodzie będzie możliwość wystartowania solo to już masz auto, paliwo i kierowcę. Bo jeśli tylko pary jadące naprzemiennie to mi się nie chce do tego ręki przykładać. SorryAmen
Chyba się wkopałeś Mam przeciek, że "na 90% będzie solo"
Przecież na 100 % będzie solo, chyba już narty tkanin został zmodyfikowany
W wyjątkowych przypadkach dopuszcza się kolarza jadącego solo. Także kolarz jadący solo musi mieć przynajmniej jeden samochód towarzyszący.
Ja nie wiem, dlaczego my tutaj tak "lecimy" po kategorii Sport? (...)Prestiż... prestiżu to się można dorobić wynikiem w danej kategorii a nie samym faktem wystartowania w takiej czy innej.