Autor Wątek: MRDP 2017  (Przeczytany 126555 razy)

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Odp: MRDP 2017
« 6 Wrz 2017, 20:45 »
... Maciek zawiesił wysoko poprzeczkę...
Oj, wysoko. Niektóre fragmenty przeczytałem dwa razy.
Z drugiej strony źle, bo czas zabiera nie tylko lektura, ale i myślenie do którego prowokuje...
Świetny tekst.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 6 Wrz 2017, 22:24 »
Po raz kolejny sugestia, że ktoś łamał regulamin. Ktoś coś wie na ten temat?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 7 Wrz 2017, 05:52 »
W którym momencie ta sugestia?

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 7 Wrz 2017, 07:05 »
Proszę bardzo...
W wyścigu dookoła Polski przepisy zmieściły się na 2 stronach, a i tak nie były w pełni przestrzegane.
Ciekawe kogo ma na myśli, bo poza zwycięzcą Total Extreme nie było nikogo innego w zasięgu "spy car" ekipy, kto mógłby być kontrolowany pod katem przestrzegania regulaminu.
No chyba, że dotyczy to początku maratonu i jazdy przez 3-city;-)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline owca

• Miasto: Łódź/Piotrków Tryb.
  • Na forum od: 18.02.2011
« 7 Wrz 2017, 07:53 »
Myślę, że ekipa Remka nie po to śledziła Kosmę, żeby pilnować czy nie oszukuje tylko żeby wiedzieć gdzie dokładnie jest i w jakiej jest formie.
Wiadomo, że zależało im, żeby być pierwszym na mecie, niezależnie od kategorii, bo o wiele łatwiej powiedzieć, że miało się najlepszy czas w całym maratonie, niż że co prawda byłem drugi, ale w swojej kategorii wygrałem.

A co do łamania regulaminu, to podobno jedną osobę przenieśli z Tolal Extreme do Extreme, bo ktoś tam mu pomagał.
Tak na prawdę, to przy takiej organizacji, jak ktoś będzie bardzo chciał, to trochę oszuka, chociażby ktoś zostawi mu "przypadkiem" wodę albo jedzenie za przystankiem na wsi. Nie da się dzięki temu wygrać, bo zyskuje się dzięki temu raptem 5 minut, ale to zawsze coś.
Pewnie znając realia, da się wymyślić bardziej wysublimowane metody, pytanie po co? Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek jechał tam, żeby udowodnić coś innym. A jak się jedzie dla siebie, to bez sensu jest okłamywać samego siebie.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 7 Wrz 2017, 07:58 »
Dzięki, Daniel, przeczytałem to zdanie, a nie zauważyłem. ;)

[Edycja: skasowałem jeden akapit, bo znowu zbyt pobieżnie coś przeczytałem i wyciągnąłem chyba fałszywe wnioski.]

Swoją drogą, nie lubię takiego gadania, że "wiem, że coś było, ale nie powiem, o co chodzi". Albo się przemilcza sprawę, albo wyraźnie kawę na ławę.
« Ostatnia zmiana: 7 Wrz 2017, 08:04 Turysta »

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 7 Wrz 2017, 08:07 »
Myślę, że ekipa Remka nie po to śledziła Kosmę, żeby pilnować czy nie oszukuje tylko żeby wiedzieć gdzie dokładnie jest i w jakiej jest formie.
Wiadomo, że zależało im, żeby być pierwszym na mecie, niezależnie od kategorii, bo o wiele łatwiej powiedzieć, że miało się najlepszy czas w całym maratonie, niż że co prawda byłem drugi, ale w swojej kategorii wygrałem.
Amen.

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 7 Wrz 2017, 09:05 »
Dzięki, Daniel, przeczytałem to zdanie, a nie zauważyłem. ;)

[Edycja: skasowałem jeden akapit, bo znowu zbyt pobieżnie coś przeczytałem i wyciągnąłem chyba fałszywe wnioski.]

Swoją drogą, nie lubię takiego gadania, że "wiem, że coś było, ale nie powiem, o co chodzi". Albo się przemilcza sprawę, albo wyraźnie kawę na ławę.
Oprócz tego "ekipa" jest w posiadaniu jakiegoś "filmiku". Mają, ale nie pokażą, bo...
nie wiem czy sobie zdajesz z tego sprawę ale nie mamy prawa upubliczniać czyjegoś wizerunku w internecie bez jego zgody dlatego filmiki nigdy nie trafiły w przestrzeń publiczną
Powyższe skopiowane z fejsa (dyskusja na profile Ultrakolarza).
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 7 Wrz 2017, 10:00 »
to jest już bardzo słabe i wygląda na rewanż za insynuacje w jego kierunku.

ogólnie nie podoba mi się trochę wydźwięk tego wywiadu, ale jak sadze wynika to z napiętej atmosfery miedzy środowiskami na codzień.

Tak czy srak- ja ciągle jestem pod wrażeniem całego wydarzenia i co drugi dzień uświadamiam ludzi w pracy jakie cyborgi(i cyborginie)  są koło nas :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 7 Wrz 2017, 11:28 »
Może to po prostu chodzi o to, że zawodnicy kategorii Total Extreme nie zawsze ściśle restrykcyjnie trzymali się jazdy solo? Tzn, że zamiast wyprzedzić zdecydowanym ruchem jechali jakiś kawałek obok siebie, ucinając sobie krótką pogawędkę?
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 7 Wrz 2017, 11:29 »
Ale to akurat było dozwolone.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 7 Wrz 2017, 11:55 »
Wiesz co, te kategorie i zasady samowystarczalności w MRDP (i nie tylko, w MPP również) są dla mnie tak nieintuicyjne i nieczytelne, że możliwe, że masz rację.  ;)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 7 Wrz 2017, 12:00 »
A nie, to akurat pisał Daniel, gdzieś tu w wątku. Że zawodnicy mogą jechać obok siebie kilka kilometrów i wymienić się wrażeniami z trasy.

A co do kategorii Total Extreme, to Daniel wspominał po maratonie, że ta kategoria może zniknąć i zostanie tylko podział na extreme/sport. Ale do najbliższego wyjazdu w ramach "paczki" mrdp (czyli GMRDP) jeszcze dwa lata, więc nie ma co przesądzać, że zniknie na pewno.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 7 Wrz 2017, 13:07 »
Najlepiej gdyby została tylko jedna kategoria: Solo, żadnego wsparcia z zewnątrz, żadnych aut technicznych, każdy jedzie swoje i ma do dyspozycji tylko ogólnodostępne punkty. Limit 10 dni, dojazd na metę po czasie oznacza DNF. MRDP to nie jest wyścig dla wszystkich i nie każdy musi ukończyć, ale przynajmniej będą równe zasady dla wszystkich.

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 7 Wrz 2017, 13:33 »
Albo może starty różnych kategorii w kolejnych dniach - żeby zminimalizować szanse na krawędziowe akcje  ???
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum