Autor Wątek: MRDP 2017  (Przeczytany 126533 razy)

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
Odp: MRDP 2017
« 9 Paź 2017, 10:28 »
Co chcę zadać pytanie w tym wątku to pojawia sie piękna relacja jak tym razem Wikiego i mam obawę że spamuję między gratulacjami ale jednak zadam je, trudno...

Czy na stronie mrdp.pl pojawią się wyniki bieżącego rajdu w zakładce wyniki generalne? Uprzejmie proszę o odpowiedź nieco szerszą niż jedno słowo, chyba że będzie to słowo "są"

Jak tam w kwestii strojów?

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 9 Paź 2017, 11:42 »
Wyniki się weryfikują, a raczej ta weryfikacja jest zawieszona, sprawdzenie każdego śladu zajmuje sporo czasu.

Stroje też chwilowo są w zawieszeniu, muszą być spólne z projektem 4xMRDP. Grafik na urlopie albo zbyt zajęty by odebrać tel.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 26 Paź 2017, 19:00 »
Część trzecia, ostatnia. Nareszcie koniec. Grunt, że przeżycia spisane i jest pamiątka :)

Kabina walca drogowego jako miejsce noclegowe wymiata. Takiej miejscówki nie miał nikt :D.
Ciekawa relacja - przeczytałam wszystkie części. Przeprawa promowa na Odrze: nie Paweł Ignasiak, lecz Tomek! :)
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 26 Paź 2017, 19:48 »
Część trzecia, ostatnia. Nareszcie koniec. Grunt, że przeżycia spisane i jest pamiątka :)

Kabina walca drogowego jako miejsce noclegowe wymiata. Takiej miejscówki nie miał nikt :D.
Ciekawa relacja - przeczytałam wszystkie części. Przeprawa promowa na Odrze: nie Paweł Ignasiak, lecz Tomek! :)

Fakt, kabina była jednorazowa ;) Twoją relację też się fajnie czytało. Dzięki za uwagę - Tomek Ignasiak musi mi wybaczyć pomyłkę, już nie mam jak zmienić :)

Offline Mężczyzna Cezar

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 28.07.2017
« 27 Lis 2017, 21:43 »
Cześć. czy padł kiedyś termin opublikowania wyników z naszego maratonu czy coś przespałem?
Wigor ma tyle eventów, że nie ogarnia czy co ? Wie ktoś coś ?

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 28 Lis 2017, 10:58 »
Cześć. czy padł kiedyś termin opublikowania wyników z naszego maratonu czy coś przespałem?
Wigor ma tyle eventów, że nie ogarnia czy co ? Wie ktoś coś ?
Dla mnie też to trwa wieczność. Dla tych kilkudziesieciu osob, ktore startowały to kwestia 1-2 godzin w excelu i pozamiatane
;

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 28 Lis 2017, 22:54 »
Dostaniemy w sam raz pod choinkę  :icon_mrgreen:

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 18 Sty 2018, 15:40 »
Mam prośbę do Wigora. Czy ty możesz spowodować, żeby na trackcourse podali ślady także 7,8,9 i 10 dnia tak jak odbywały się zawody w limicie (przynajmniej). Na razie jest tam tylko do 6 dnia. Mi na tym bardzo zależy, nie wiem jak innym. Chciałbym wiedzieć jak poruszałem się względem innych do końca maratonu. No i druga prośba, czy nie można by było wyników na żywo zrobić w ekselu, żeby było porównanie PK było bardziej przejrzyste. Do tej pory strona co chwilę wraca do pozycji początkowej i nie wszystko od razu widać. Oczywiście z niecierpliwością czekam na wyniki podane z czasami i z podziałem na kategorie.
Jedna sprawa załatwiona:
http://trackcourse.com/index.php?mnu=94
Wyniki, przeglądarka firefox > ctrl+a > ctrl+c > excel > ctrl+v
gotowe

Działa to komuś w ogóle? Bo ja jestem w stanie otworzyć tylko pierwszy dzień, na każdym innym od razu się przeglądarka zawiesza

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 18 Sty 2018, 15:49 »
Działa to komuś w ogóle? Bo ja jestem w stanie otworzyć tylko pierwszy dzień, na każdym innym od razu się przeglądarka zawiesza

To samo u mnie ... i tak już jest od dosyć dawna.

p.s. Witaj Michał :-)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 18 Sty 2018, 21:15 »
Dla tych którzy jeszcze nie czytali - wrzucę moje relacje z MRDP, podzielone na dni:
http://wilk.bikestats.pl/1618237,MRDP-dzien1.html
http://wilk.bikestats.pl/1618658,MRDP-dzien-2.html
http://wilk.bikestats.pl/1618830,MRDP-dzien-3.html
http://wilk.bikestats.pl/1619054,MRDP-dzien-4.html
http://wilk.bikestats.pl/1619257,MRDP-dzien-piaty.html
http://wilk.bikestats.pl/1628232,MRDP-dzien-6.html
http://wilk.bikestats.pl/1629414,MRDP-dzien-7.html
http://wilk.bikestats.pl/1629459,MRDP-dzien-8.html

Limit 10 dni, dojazd na metę po czasie oznacza DNF.

Możliwość przyjechania po limicie, odebrania statuetki i znalezienia się w rankingu, to jednak miły gest. Ludzie na tym maratonie się zarzynają, dają z siebie wszystko. Niektórzy 4 dnia nie docierają do Przemyśla (co w zasadzie przekreśla szanse na limit) ale uparcie jadą dalej. Inni walczą do samego końca i spóźniają się minimalnie.

Można twardo egzekwować zasady i liczyć się z tym, że ktoś oceniając czas na 100km przed metą pierdachnie wszystkim, spakuje się w PKS i wróci do domu niepocieszony. A można go powitać na mecie, pogratulować ogromnego wysiłku i zapisać w historii imprezy. Daniel mówił, że "limit czasu jest informacją dla zawodnika", a skoro sam mógł pojawić się na mecie 2 doby po jej zamknięciu, by uścisnąć rękę i wręczyć statuetkę, to moim zdaniem piękna sprawa.

Poruszałem tę wydawałoby się oczywistą, ale jak nieoczekiwanie zauważyłem dość drażliwą kwestię w swoim podsumowaniu imprezy.

Danie statuetki to oczywiście miły ludzki odruch wobec tych zmęczonych i wyprutych ludzi, którzy dojechali po czasie, nikomu z tego powodu nie ubędzie.

Ale nie mogę się zgodzić z  twierdzeniem, że tacy ludzie ukończyli MRDP. Regulamin w tej mierze jest oczywisty i nawet Daniel nie może sobie nim dowolnie manipulować. Każdy startujący wie, że skalę trudności tej imprezy wyznacza te 10 dni. Nie dał ktoś rady - niech próbuje kolejnym razem (doświadczenie mnóstwo daje), ale niech się nie oszukuje, że tę imprezę ukończył, bo to jak prawie zdążyć na pociąg. A tymczasem parę startujących osób mocno się na mnie obraziło, że coś takiego napisałem, biorąc to osobiście. A to nie ma nic wspólnego z moją oceną konkretnych osób, dotyczy podejścia do reguł. MRDP to impreza bardzo trudna, niestety nie dla każdego - takie też są potrzebne. I dlatego nie powinno się sztucznie obniżać tego progu trudności i relatywizować kwestię ukończenia imprezy.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 18 Sty 2018, 21:22 »

Ale nie mogę się zgodzić z  twierdzeniem, że tacy ludzie ukończyli MRDP. Regulamin w tej mierze jest oczywisty i nawet Daniel nie może sobie nim dowolnie manipulować. Każdy startujący wie, że skalę trudności tej imprezy wyznacza te 10 dni. Nie dał ktoś rady - niech próbuje kolejnym razem (doświadczenie mnóstwo daje), ale niech się nie oszukuje, że tę imprezę ukończył, bo to jak prawie zdążyć na pociąg.

Amen.

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
« 18 Sty 2018, 23:17 »
Działa każdy dzień. Ale panowie..., cierpliwość jest cnotą :) Inwentów tam trochę jest, MRDP jest  jednym z większych.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 19 Sty 2018, 11:28 »
Działa każdy dzień. Ale panowie..., cierpliwość jest cnotą :) Inwentów tam trochę jest, MRDP jest  jednym z większych.

A jaką masz przeglądarkę? U mnie to nie jest kwestia długiego czekania, wywala się przeglądarka i nic nie da się z tym zrobić. Próbowałem na 3 różnych komputerach, z różnymi łączami internetowymi, w tym na szybkim komputerze z bardzo szybki łączem.

Offline Mężczyzna renifer

• Miasto: w polu i w lesie
  • Na forum od: 22.01.2012
« 19 Sty 2018, 13:34 »
Cześć Michał!!!
U mnie działa, komputer starutki - jak ja.
Windows 10 64-bit
OPERA 50
Pozdrawiam
Jeśli ty dasz mi trochę - ja dam ci dużo!
Jeśli ty dasz mi dużo - ja dam ci dużo więcej!
Jeśli ty dasz mi wszystko - ja też dam ci wszystko!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum