Autor Wątek: MRDP 2017  (Przeczytany 132883 razy)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Odp: MRDP 2017
« 28 Wrz 2016, 19:38 »
nie mowie że kwalifikacja będzie już na najbliższej edycji MRDP, byc może już jest za późno na to.

Offline Mężczyzna Wigor

« 28 Wrz 2016, 20:22 »
Aby cokolwiek załatwić musi się wyścig najpierw odbyć w danej formule

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 28 Wrz 2016, 20:27 »
Dla mnie jest problemem porównywanie i zrównanie
O, to to to. Dokładnie to jest problemem. Wyniki (tak, jak pisano, nawet robocze), powinny być wyraźnie odgraniczone, w dwóch oddzielnych tabelach albo plikach.

I wtedy nikt się nie będzie buntował.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 28 Wrz 2016, 20:35 »
I oddzielnych pucharach.

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 28 Wrz 2016, 21:53 »

IMO to trudne do załatwienia, obawiam się, że to życzeniowe myślenie. To jest zupełnie inne podejście do sprawy, zachodnie imprezy to jest pełna profeska, nasze to jest mocna improwizacja, na żadnej polskiej imprezie nawet porządnego śledzenia się dotąd nie udało wprowadzić, co na Zachodzie jest normą.

Ale spróbować zawsze warto, jakby od razu skoczył prestiż kategorii Sport jakby była oficjalną kwalifikacją do RAAM ;)

na tegorocznym Bałtyku śledzenie działało bez zarzutu. Śledzenie na bałtyku działało lepiej niż śledzenie na Race Across Germany , a przynajmniej tak mi mówiły osoby, które mnie śledziły ;)

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
« 28 Wrz 2016, 23:22 »
na tegorocznym Bałtyku śledzenie działało bez zarzutu.

:lol: :lol: :lol:
Chyba nie tę samą imprezę śledziliśmy. Działało fatalnie, na starcie przez 2h strona wisiała, później połowy zawodników nie było, ludzie w relacji wieszali się non-stop a ja sam który siedziałem w Warszawie - wg strony jechałem wyścig. A w powrotnej edycji wg trackingu to już ileś osób jechało, których faktycznie na trasie nie było.

zatem wygląda na to, że ja miałem szczęsliwy nadajnik, dzieki któremuakurat mnie było dobrze widać.

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
« 28 Wrz 2016, 23:55 »
jakiej wielkości był nadajnik użyty na TCR i gdzie go zamocowałeś ?

Offline Mężczyzna Wigor

« 28 Wrz 2016, 23:57 »

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 29 Wrz 2016, 00:24 »
jakiej wielkości był nadajnik użyty na TCR i gdzie go zamocowałeś ?
Był taki http://www.findmespot.eu/en/index.php?cid=128&from=frontpage_subbanner
Organizator zalecał montaż w takim miejscu by niczym go nie zasłaniać, nawet własnym ciałem. Ja miałem na górnej rurze ramy, tuż przy mostku i działał ok.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 29 Wrz 2016, 04:15 »
Chyba nie tę samą imprezę śledziliśmy. Działało fatalnie, na starcie przez 2h strona wisiała, później połowy zawodników nie było, ludzie w relacji wieszali się non-stop a ja sam który siedziałem w Warszawie - wg strony jechałem wyścig. A w powrotnej edycji wg trackingu to już ileś osób jechało, których faktycznie na trasie nie było. Ten system oparty o sieć komórkową po prostu się nie sprawdza, wymaga ciągłej reakcji na wieszające się odbiorniki, a za mało było osób by na to od razu reagować.

Akurat same urządzenia prezentują niezły poziom. Uwierz mi, elektronikę jest trudno budować i testować, zaś zrobić elektronikę spełniającą tak wyżyłowane wymagania co do poboru energii, to już wielka sztuka. I nie ma siły, musi być testowane na ludziach, w warunkach bojowych, na wyścigu a nie na niedzielnej przejażdżce. A jest to nadal projekt amatorski i niskobudżetowy.

Nawet najlepsza elektronika nie będzie jednak lekarstwem na burdel, a to on najpewniej był przyczyną tego co działo się w edycji powrotnej.

No i nie mogę też zrozumieć fenomenu ciągle padającej strony z monitoringiem. To nie jest jakiś skomplikowany serwis i obraca minimalną ilością danych. No chyba że nie doceniam wagi problemu i BBT cieszy się taką popularnością jak olimpiada. Wtedy istotnie, serwery mogą mieć dużo pracy.

PS: Chyba trochę odchodzimy od tematu.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 29 Wrz 2016, 09:14 »
Wg mnie problem nie był w urządzeniach ale w systemie wizualizacji i ilości danych przekazywanych. Jak oglądałem jazdę powrotną to wg mnie pozycja zawodnika odświeżana była na bieżąco a wystarczyło by to zmienić na ok. 5-10 sekund. Nie wiem czy nadajnik przekazuję dane na bieżąco czy pakiet co jakiś czas ale wg mnie to jest i tak za dużo niż potrzebujemy. TCR miało odświeżanie rzędu 5 minut.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 29 Wrz 2016, 15:06 »
Nadajnik wysyła SMS co 20 sekund, tak przynajmniej pamiętam z rozmowy z Robertem. To jest spory napływ danych ale nimi też można sensownie zarządzać.

Moje podejrzenie jest takie, że serwis na www za każdym razem odpytuje bazę o zestaw najświeższych danych. Gdyby takie pytanie było generowane raz na te 20 sekund czy nawet co minutę a jego wynik był wysłany do wszystkich, którzy w kolejnym takim okresie wejdą na stronę, to kolosalne zmniejsza obciążenie.

Oczywiście to moje domysły bo nie wiem jak zbudowany jest serwis.  Ale diagnostykę  zacząłbym od sprawdzenia czy istnieje tam jakakolwiek pamięć cache.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 2 Gru 2016, 15:39 »
Widzę, że formularz zgłoszeniowy już wisi na stronie:

http://mrdp.pl/zgloszenia-2015

Choć jak widać, jest nie do końca aktualny ;)

Kusi mnie ten Maraton. Nie jestem pewien jednak, czy bym podołał, ale z drugiej strony następny dopiero za 5 lat... :)
Na wiosnę trzeba będzie się sprawdzić na samotnym wypadzie, w postaci 3-4 dni przy dziennych przebiegach rzędu 350 km. Niestety ciężko porównywać to do 10 dni - tutaj jedyną miarodajną weryfikacją byłby udział w samym Maratonie i tu koło się zamyka ;)

Offline Mężczyzna Wigor

« 2 Gru 2016, 15:41 »
to tylko wersja testowa, uprzejmie proszę nie wypełniać.

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 2 Gru 2016, 17:26 »
Widzę, że formularz zgłoszeniowy już wisi na stronie:

http://mrdp.pl/zgloszenia-2015

Choć jak widać, jest nie do końca aktualny ;)

Kusi mnie ten Maraton. Nie jestem pewien jednak, czy bym podołał, ale z drugiej strony następny dopiero za 5 lat... :)
Na wiosnę trzeba będzie się sprawdzić na samotnym wypadzie, w postaci 3-4 dni przy dziennych przebiegach rzędu 350 km. Niestety ciężko porównywać to do 10 dni - tutaj jedyną miarodajną weryfikacją byłby udział w samym Maratonie i tu koło się zamyka ;)

Najwyżej nie dojdziesz ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum