Dla mnie jest problemem porównywanie i zrównanie
IMO to trudne do załatwienia, obawiam się, że to życzeniowe myślenie. To jest zupełnie inne podejście do sprawy, zachodnie imprezy to jest pełna profeska, nasze to jest mocna improwizacja, na żadnej polskiej imprezie nawet porządnego śledzenia się dotąd nie udało wprowadzić, co na Zachodzie jest normą.Ale spróbować zawsze warto, jakby od razu skoczył prestiż kategorii Sport jakby była oficjalną kwalifikacją do RAAM
Cytat: kosola w 28 Wrz 2016, 21:53na tegorocznym Bałtyku śledzenie działało bez zarzutu. Chyba nie tę samą imprezę śledziliśmy. Działało fatalnie, na starcie przez 2h strona wisiała, później połowy zawodników nie było, ludzie w relacji wieszali się non-stop a ja sam który siedziałem w Warszawie - wg strony jechałem wyścig. A w powrotnej edycji wg trackingu to już ileś osób jechało, których faktycznie na trasie nie było.
na tegorocznym Bałtyku śledzenie działało bez zarzutu.
jakiej wielkości był nadajnik użyty na TCR i gdzie go zamocowałeś ?
Chyba nie tę samą imprezę śledziliśmy. Działało fatalnie, na starcie przez 2h strona wisiała, później połowy zawodników nie było, ludzie w relacji wieszali się non-stop a ja sam który siedziałem w Warszawie - wg strony jechałem wyścig. A w powrotnej edycji wg trackingu to już ileś osób jechało, których faktycznie na trasie nie było. Ten system oparty o sieć komórkową po prostu się nie sprawdza, wymaga ciągłej reakcji na wieszające się odbiorniki, a za mało było osób by na to od razu reagować.
Widzę, że formularz zgłoszeniowy już wisi na stronie:http://mrdp.pl/zgloszenia-2015Choć jak widać, jest nie do końca aktualny Kusi mnie ten Maraton. Nie jestem pewien jednak, czy bym podołał, ale z drugiej strony następny dopiero za 5 lat... Na wiosnę trzeba będzie się sprawdzić na samotnym wypadzie, w postaci 3-4 dni przy dziennych przebiegach rzędu 350 km. Niestety ciężko porównywać to do 10 dni - tutaj jedyną miarodajną weryfikacją byłby udział w samym Maratonie i tu koło się zamyka