Autor Wątek: MRDP 2017  (Przeczytany 126576 razy)

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
Odp: MRDP 2017
« 25 Sty 2017, 20:28 »
Witam, incydentalnie zaczepiony przez Wilka w wątku o jego odejściu wspomniałem o zdarzeniu które miało miejsce w edycji tego maratonu w 2013 roku polegającym na złamaniu przez niego regulaminu. Teraz nie widzę na stronie ani nigdzie regulaminu z 2013 roku, a muszę rozważyć czy nie powinienem go przepraszać, choć opieram się na tym że pamiętam to zdarzenie i na bieżąco weryfikowałem jego zgodność z regulaminem... dlatego uprzejmie proszę wszystkich czytających ten post o przysłanie mi treści regulaminu 2013 roku. Rozumiem, że jestem dość anonimowy i tylko niewielka ilość forumowiczów mnie zna w odróżnieniu od Wilka także również będę wdzięczny za przysłanie mi go w wiadomości prywatnej lub na adres email mrskowronek@wp.pl zastrzegam absolutną poufność jeżeli byłoby to przez kogoś oczekiwane...
pozdrawiam i dziękuję

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 25 Sty 2017, 20:32 »

« 25 Sty 2017, 23:15 »
dziękuję bardzo...
ps. konspiry nie było tylko zaproponowałem gdyby ktoś tego oczekiwał...

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 31 Sty 2017, 04:41 »
Porównuję sobie trasy MRDP 2013 i proponowaną 2017. Coraz bliżej granic, coraz piękniejsze okoliczności przyrody. Fajnie. Prosiłbym jednak o trochę umiaru w tej tendencji, bo jednak po drodze trzeba gdzieś jeść i gdzieś spać. I tak na przykład:
- omijamy Tomaszów Lubelski, gdzie w 2013 roku jadłem obiad w restauracji
- omijamy Gorlice, gdzie w 2013 roku w kilka osób dość późnym wieczorem jedliśmy na stacji benzynowej, a obok był czynny jeszcze market
- omijamy Żywiec, gdzie w 2013 roku w nocy znalazłem hotel i całodobową stację BP.
Pewnie da się tę trasę przejechać na bułkach z wiejskich sklepów i śpiąc po przystankach czy kapliczkach, ale wolę tego nie sprawdzać na sobie. W wiejskich sklepach zresztą pieczywo kończy się około południa, a w weekend jest już całkiem kiepsko. Cywilizacja ma jednak trochę zalet. Trzeba też mieć szansę kupić po drodze dętkę, oponę, szprychę, a w Kruszynianach i Nieznajowej będzie to mocno utrudnione.
Uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby dotyczącej umiaru.

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
« 31 Sty 2017, 06:18 »
Słuszna uwaga Transatlantyka, zwłaszcza w kontekście takich zapisów w regulaminie:
Wszelkie naprawy roweru zawodnik musi dokonać we własnym zakresie lub dotrzeć o własnych siłach do najbliższego ogólnodostępnego serwisu. Zabrania się dojazdu do serwisu jakimkolwiek innym środkiem transportu niż własny rower.
Nie bardzo też wiem czemu ma służyć taki zakaz. Przecież na trasie będzie nieraz trudno o zwykły wiejski sklep, nie wspominając o serwisie rowerowym. Każda poważniejsza awaria może oznaczać pół dnia piechotą w butach SPD lub wycofanie.
Chyba nie taki był zamiar ?

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 31 Sty 2017, 08:21 »
Jak to czemu? Albo pokazujesz, że masz jaja, albo ich nie masz. To proste.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
« 31 Sty 2017, 09:26 »
Jak to czemu? Albo pokazujesz, że masz jaja, albo ich nie masz. To proste.
Pytanie w sumie było do Dyrektora, nie Prezesa ;)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 31 Sty 2017, 12:43 »

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 31 Sty 2017, 12:52 »
A czy to nie jest ten sam, gdzie było nawet kilka gleb, w tym jedna osoby, którą już o tym ostrzegano?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 31 Sty 2017, 13:16 »
Tak, jest taki przejazd przed Mielnem. Szyny idą na ukos. Trzeba go atakować z lewej strony drogi i skręcać do prawej.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 4 Lut 2017, 23:26 »
Uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby dotyczącej umiaru.

Tych dużych miejscowości nie jest, aż tak mało na trasie.
Tomaszów Lubelski i Gorlice najprawdopodobniej będą na trasie, Przemyśl też powinien zostać.
Przez Żywiec na 100% trasa nie poprowadzi, będzie tak jak w projekcie lub jak było na GMRDP 2015.

Zastanawiam się jeszcze czy zostawić po "staremu" Bartoszyce czy jak w projekcie przez Bezledy i Szczurkowo.

Po wyeliminowaniu odcinków szutrowych w górach trasa wychodzi na 3163km.

Słuszna uwaga Transatlantyka, zwłaszcza w kontekście takich zapisów w regulaminie:
Wszelkie naprawy roweru zawodnik musi dokonać we własnym zakresie lub dotrzeć o własnych siłach do najbliższego ogólnodostępnego serwisu. Zabrania się dojazdu do serwisu jakimkolwiek innym środkiem transportu niż własny rower.
Nie bardzo też wiem czemu ma służyć taki zakaz. Przecież na trasie będzie nieraz trudno o zwykły wiejski sklep, nie wspominając o serwisie rowerowym. Każda poważniejsza awaria może oznaczać pół dnia piechotą w butach SPD lub wycofanie.
Chyba nie taki był zamiar ?

Idea jest jedna, w trakcie trwania maratonu zawodnik może poruszać się wyłącznie rowerem lub prowadząc rower. Należy bezwzględnie uniknąć sytuacji, że ktoś kogoś widział jak jechał autobusem i dociekać dlaczego tym autobusem jechał. Czy też spaceru pod górę bez roweru, który pojedzie w wozie technicznym.

Masz jeszcze taki zapis dla kat Extreme:
"W szczególnych przypadkach (po ustaleniu z Sędzią Głównym Maratonu) możliwe jest dostarczenie niezbędnych części na trasę Maratonu."

A kat Total ma służyć temu by jechać jak w zupełnie obcym kraju, w którym nie masz znajomych i rodziny, by liczyć tylko na siebie. Oczywiście znasz dobrze język więc zawsze można prosić o pomoc lokalnych mieszkańców.
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 23:32 Wigor »

RDK

• Gość
« 5 Lut 2017, 08:24 »
Należy bezwzględnie uniknąć sytuacji, że ktoś kogoś widział jak jechał autobusem i dociekać dlaczego tym autobusem jechał
Tzn odwrócić wzrok :D

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 5 Lut 2017, 11:53 »
Tzn odwrócić wzrok
Po kilkudziesięciu godzinach można śmiało zrzucać na majaki z niewyspania.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 5 Lut 2017, 12:12 »
Są jeszcze kibice, którzy mogą taką sytuację zobaczyć.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum