Autor Wątek: MRDP 2017  (Przeczytany 126638 razy)

Offline Mężczyzna kviato

• Miasto: Zawada/k Zamościa
  • Na forum od: 09.11.2013
Odp: MRDP 2017
« 23 Sie 2017, 12:02 »
Uchwyciłem jeszcze dwóch uczestników w Cisnej,niestety nie mogłem im towarzyszyć choćby chwilkę,pogoda w Bieszczadach zaczyna się poprawiać,do tej pory cały czas coś kropiło,temp 15st.Teraz z niecierpliwością czekam na Kota choćby miała być w nocy.
http:

Offline Mężczyzna Vir

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 18.01.2017
« 23 Sie 2017, 12:26 »
To na drugiej focie chwyciłeś Romka Królikowskiego.

Chociaż widok w tle też ciekawy - dwa monopole obok siebie :D

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 23 Sie 2017, 12:31 »
To na drugiej focie chwyciłeś Romka Królikowskiego.

Chociaż widok w tle też ciekawy - dwa monopole obok siebie :D

Tak to kolega Romek :-) Hulał w Karpatach, ale musiał z powodów rodzinnych wcześniej zakończyć jazdę niż chciał ... Spotkaliśmy się za to w niedzielę, na mecie Hulaki.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 23 Sie 2017, 14:09 »
Cytat: Wilk
Ciezkie gory do Glodowki zaliczone. Duze zniechecenie, mozliwe ze bede sie musial wycofac z powodu kola. Bebenek zawija coraz mocniej, dzis malo nie zmielil mi przerzutki. A kolejnym razem moze zablokowac kolo na amen przy duzej predkosci. Smarowanie niewiele daje bo problemem jest luz bebenka, ktory jest najgorszy na dziurach

Mam nadzieję, że się z tym upora i nie wycofa się z tak prozaicznego powodu. Żeby nie okazało się, że mądry Wilk po szkodzie :(
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 23 Sie 2017, 14:22 »
A nie może pojechać do domu po koło i wrócić na trasę jak kiedyś na BBT? ;)
A tak serio, groźnie to wygląda, ja również mam nadzieję, że nie skończy się na wycofaniu.
Śledzę rozwój wydarzeń prawie obgryzając paznokcie. Kosma idzie jak szatan :)  :icon_exclaim:

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

piechucki

• Gość
« 23 Sie 2017, 14:40 »
W Zakopcu są sklepy rowerowe ... Może da radę dojechać?

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 23 Sie 2017, 14:41 »
A nie może pojechać do domu po koło i wrócić na trasę jak kiedyś na BBT? ;)
(...)
Chyba nie w tej kategorii, w której wystartował, bo regulamin:
Zabrania się utworzenia stałych punktów logistycznych, tj. wysyłania na trasę jedzenia, ekwipunku, części zapasowych itp. Zawodnik pokonuje całą trasę samodzielnie, zabrania się jazdy na kole za innymi zawodnikami.
 Wszelkie naprawy roweru zawodnik musi dokonać we własnym zakresie lub dotrzeć o własnych siłach do najbliższego ogólnodostępnego serwisu. Zabrania się dojazdu do serwisu jakimkolwiek innym środkiem transportu niż własny rower.
Jak się domyślam nie problem w samym serwisie, bo Wilk z serwisowaniem sobie radzi, pisał zresztą, że po drodze nabył stosowne narzędzia. Rozwiązaniem jest chyba kupno nowego koła.
Życzę mu z całych sił powodzenia. Zwłaszcza, że przypuszczałem, iż walka o laur zwycięstwa rozegra się wśród WTR (Wilk, Tomek i Ricardo). Zresztą nic jeszcze nie jest przesądzone, nawet mimo fantastycznej dyspozycji Kosoli i przewagi, którą sobie wypracował.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 23 Sie 2017, 14:41 »
W Zakopanem Wilk ma okazję kupić koło... (tak bym robił) bo serwis chyba tego nie naprawi skoro sam nie może sobie dać z tym rady :icon_sad:
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna Walery

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 25.06.2015
« 23 Sie 2017, 15:07 »

WTR

Warszawskie Towarzystwo Rowerowe? Warszawska Trójca Rowerowa? Warszawscy Twardziele Rowerowi? :)

Sądzę, że Wilk przy swoim ogromnym doświadczeniu, nie odpuści z powodu defektu koła. Raczej uznałbym Jego informacje o problemach z bębenkiem jako swoistą kokieterię - spontanicznie zaadoptowany element taktyki.

Mam wrażenie, że Kosola, gdy w Świeradowie będzie w dalszym ciągu w znakomitej dyspozycji, ma ogromne szanse na świetny wynik, tym bardziej, że będzie już przeważnie płasko. Bliskość domu może jednak kusić... ;)
Jeżdżę gdy mam chęci, bo bez chęci nic nie kręci...

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 23 Sie 2017, 15:16 »
Autorytatywnej odpowiedzi mógłby udzielić tylko właściciel dyrektor Maratonu, czyli Wigor. Wg mojej oceny dzwonienie przez zawodnika nie jest zabronione, ktoś inny w jego imieniu to jednak "pomoc z zewnątrz". Ale jak mówię to moje prywatne zdanie.
Tak jak pisałem chyba nie w serwisie problem, bo Wilk - jak sądzę - sam się serwisuje na bieżąco tylko w wymianie koła lub felernej części (co pewnie dłużej by trwało).

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 23 Sie 2017, 15:18 »

Życzę mu z całych sił powodzenia. Zwłaszcza, że przypuszczałem, iż walka o laur zwycięstwa rozegra się wśród WTR (Wilk, Tomek i Ricardo). Zresztą nic jeszcze nie jest przesądzone, nawet mimo fantastycznej dyspozycji Kosoli i przewagi, którą sobie wypracował.

Czy Paweł Pieczka (CFCFAN), to ktoś z WTR? Mam dysonans poznawczy, bo jest drugi a nikt jakoś z imienia i nazwiska go nie wymienia.
edit: Wiem, że to nie Wilk ani Ricardo;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 23 Sie 2017, 15:19 »
Wg mnie regulamin tak jest napisany, że serwis może przyjechać do Ciebie. Jak uzna, że mu się to opłaci.

Swoją drogą, te obostrzenia w total extreme są mega śmieszne. Jakby coś kogoś gdzieś uwierało...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 23 Sie 2017, 15:21 »
Ci, co są za Przemyślem lub za Ustrzykami mają relatywnie duże szanse na zmieszczenie się limicie czasowym. Osoby, które są jeszcze poza Przemyślem, raczej nie dojadą przed czasem.

Zgadzam się z powyższym.

Podoba mi się taktyka Kosoli. Widać wyraźnie, że facet ma plan i się go trzyma. Noclegi ogarnia w dobrych, ciepłych i wygodnych miejscach,zamiast jakiś wiat przystankowych albo na krzywy ryj w stodole. Jedzie sobie dziennie ponad 400 niezależnie od pogody i rzeźby terenu, potem jakiś hotel lub schronisko i kolejny dzień. No i nie śmieszkuje na relacji online. Oby dojechał cały i zdrowy i być może jako pierwszy.

Ultrakolarz Siudziński wiele nie pokazuje. Mimo wsparcia aż 6 osób nie ma wielkiej przewagi nad Kosolą, który jedzie całkiem sam. Tylko 3h przewagi co daje jakieś 70km. On ma w planach przejechać całą trasę w tydzień co już jest niewykonalne. By to zrobić należy mieć 450km/Doba a on po 4 dniach nie miał 1800 na liczniku nawet. Przed nim jeszcze całe Sudety z długimi podjazdami. Nie zdziwiłbym się, gdyby to jednak Kosola dojechał przed nim, ale w czasie niecałych 8 dni. Do tego te ciągłę znikanie z radaru jest co najmniej podejrzne.

Mam nadzieję, że Wilk ogarnie nowe koło w Zakopcu i będzie jechał dalej. Wycofywanie się z tej imprezy z innego powodu niż kontuzja to kiepska sprawa. Liczy się przede wszystkim wspaniała przygoda.

BTW - ciekawy czy technicznie jest ta trasao zrobienia w mniej niż tydzień. Myślę, że taki Strasser to mógłby to ogarnąć w 5 dni w kategorii Sport ;)

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 23 Sie 2017, 15:23 »
Czemu trasa biegnie przez terytorium Czech zamiast dookoła przez Jastrzębie Zdrój?

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 23 Sie 2017, 15:28 »
Podoba mi się taktyka Kosoli. Widać wyraźnie, że facet ma plan i się go trzyma. Noclegi ogarnia w dobrych, ciepłych i wygodnych miejscach,zamiast jakiś wiat przystankowych albo na krzywy ryj w stodole. Jedzie sobie dziennie ponad 400 niezależnie od pogody i rzeźby terenu, potem jakiś hotel lub schronisko i kolejny dzień.

Oprócz planu sprawa rozbija się o finanse. Myślę, że większość z nich wolałaby ciepły kącik na nocleg zamiast wiaty, rowu lub kapliczki.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum