Autor Wątek: MRDP 2017  (Przeczytany 126635 razy)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
Odp: MRDP 2017
« 23 Sie 2017, 15:37 »
@Dziadek, w swej wypowiedzi użyłem czasu przeszłego, odnoszącego się do moich typowań sprzed maratonu, uwzględniającego dotychczasowe,  dokonania: @Wilka (W), @tomka (T) i @Ricardo (R). Pawła Pieczki i jego dokonań do czasu startu w MRDP nie śledziłem i w konsekwencji nie uwzględniałem w swoich własnych typowaniach.

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 23 Sie 2017, 15:38 »
No bez przesady. 8 nocy po 100zł uzbierać przez 4 lata to nie jest jakiś problem. A weź pod uwagę, że ci co śpią po stodołach, wiatach, kapliczkach w temperaturze lodówkowej na deszczu swoje parę stów zaraz mogą wydać na medykamenty. Nie chodzi o to by co noc zażywać regenerującego spa i masaży, lecz o to by ciało realnie odpoczęło po całodobowym wysiłku i było gotowe na dzień następny.

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 23 Sie 2017, 15:42 »
Czemu trasa biegnie przez terytorium Czech zamiast dookoła przez Jastrzębie Zdrój?
Gdyż tak zdecydował dyrektor MRDP po wysłuchaniu opinii potencjalnych startujących (chyba nawet w tym wątku, w którym jesteśmy  ;D)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 23 Sie 2017, 15:52 »
W 2013 roku spałem przeważnie w agroturystykach. Płaciłem po 50 zł za nocleg + kolacja + śniadanie. Dwa razy hotel bez śniadania i kolacji po 50 zł, raz agro za 50 zł też bez żarcia. Za to zawsze z gorącym prysznicem i niezłą regeneracją. Spałem od 4 do 5 godzin.
Gdybym dziś jechał taktyka byłaby taka sama, może pierwszą noc bym jechał zamiast spać.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 23 Sie 2017, 15:57 »
@Dziadek, w swej wypowiedzi użyłem czasu przeszłego, odnoszącego się do moich typowań sprzed maratonu, uwzględniającego dotychczasowe,  dokonania: @Wilka (W), @tomka (T) i @Ricardo (R). Pawła Pieczki i jego dokonań do czasu startu w MRDP nie śledziłem i w konsekwencji nie uwzględniałem w swoich własnych typowaniach.

Nikogo z wymienionych nie znam osobiście, Wilka i Ricardo kojarzę dobrze, Tomka mniej i tu dopuszczałem jakąś zamienność imion ("Tadek-Władek, jak to we flircie";- Polskie Drogi). I napisałem: nikt. No to ja wymieniłem i chwalę Pawła Pieczkę! Zwłaszcza, że młody.

« 23 Sie 2017, 16:03 »
W 2013 roku spałem przeważnie w agroturystykach. Płaciłem po 50 zł za nocleg + kolacja + śniadanie. Dwa razy hotel bez śniadania i kolacji po 50 zł, raz agro za 50 zł też bez żarcia. Za to zawsze z gorącym prysznicem i niezłą regeneracją. Spałem od 4 do 5 godzin.
Gdybym dziś jechał taktyka byłaby taka sama, może pierwszą noc bym jechał zamiast spać.

Czyli generalnie taniocha i jeszcze oszczędzasz czas na jakieś biedry, orleny albo obiadki domowe. Masz ciepłą kolacyjkę w agro. Tak można jechać.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 23 Sie 2017, 16:26 »
Relacja z Głodówki:

Wilka dopadam już w schronisku choć planowałem z nim jechać  od Bukowiny, niestety nie zdążyłem.
Wygląda ok, długo nie odpoczywał, narzekał na koło ale nic nie wspominał o rezygnacji, która opublikował w relacji  jak wchodziłem do schroniska ;)
Ruszył dalej nie chciał wierzyć w optymistyczne prognozy na jutro :)
Po zjechaniu na skrzyżowanie z drogą z Brzegów trafiam na kolegów Ilbę i Wieckiego i jadę z nimi na górę raz jeszcze. Wyglądają dobrze, jedno na 4 kolana ma problemy.

Zaraz ogarnę filmy i zdjęcia.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 23 Sie 2017, 16:51 »
Czemu trasa biegnie przez terytorium Czech zamiast dookoła przez Jastrzębie Zdrój?

Jechaliśmy przez Jastrżebie i inne śląskie miasta na GMRDP i było to bardzo niewygodne. Ruch, ścieżki rowerowe, etc.

No bez przesady. 8 nocy po 100zł uzbierać przez 4 lata to nie jest jakiś problem. A weź pod uwagę, że ci co śpią po stodołach, wiatach, kapliczkach w temperaturze lodówkowej na deszczu swoje parę stów zaraz mogą wydać na medykamenty. Nie chodzi o to by co noc zażywać regenerującego spa i masaży, lecz o to by ciało realnie odpoczęło po całodobowym wysiłku i było gotowe na dzień następny.

Z podstawą regenracji masz rację, z tym że są dwa "ale". Pierwsze takie, że nie zawsze jest łatwo znaleźć nocleg akurat wtedy gdy się przydaje. Optymalnie byłoby się kłaść spać np o 23 i ruszać w drogę o 4 rano. Tylko może być tak, że akurat noclegi są wcześniej, a wieczorem i nocą nic oczywistego nie ma. Do tego marnuje się na to trochę czasu. Pod tym względem np namiot jest lepszy, rozbijasz się w danej chwili kryzysu sennego praktycznie wszędzie, z tym że regeneracja gorsza.

Drugie "ale" jest takie, że jak się jest mocnym jak Kosma, Tomek, Hipki etc. to można sobie pozwolić na spanie w ciepłym przez kilka godzin. Gdy się jest wolniejszym, to trzeba ciąć postoje żeby wyrobić normę kilometrów na dany dzień, przez to się słabiej regenerujesz, jedziesz wolniej, tniesz postoje jeszcze bardziej. Zamknięte koło.

Nie ma idealnych rozwiązań niestety, choć ja bym raczej jechał z namiotem (i nocował pod dachem, gdy akurat się dobrze ułoży), niż spał po przystankach, trawnikach etc.
« Ostatnia zmiana: 23 Sie 2017, 16:59 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

« 23 Sie 2017, 17:09 »

Drugie "ale" jest takie, że jak się jest mocnym jak Kosma, Tomek, Hipki etc. to można sobie pozwolić na spanie w ciepłym przez kilka godzin. Gdy się jest wolniejszym, to trzeba ciąć postoje żeby wyrobić normę kilometrów na dany dzień, przez to się słabiej regenerujesz, jedziesz wolniej, tniesz postoje jeszcze bardziej. Zamknięte koło.

Nie ma idealnych rozwiązań niestety, choć ja bym raczej jechał z namiotem (i nocował pod dachem, gdy akurat się dobrze ułoży), niż spał po przystankach, trawnikach etc.

Dlatego wygrają  dojadą tylko najsilniejsi. Reszta prędzej czy później się wysypie. Zwłaszcza, ę to dopiero połowa trasy.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 23 Sie 2017, 17:49 »
Na razie to gdybanie. Można powiedzieć, że kto do południa jutro zrobi Głodówkę, ten zmieści się w czasie. Jest sporo osób, które ma na to szanse, praktycznie wszyscy, którzy są w Nowym Żmigrodzie lub tuż przed nim. Z PK13 na PK17 jest 210 km, mają na to jeszcze 19h. Tyle, że niektórzy muszą się przespać dłużej, a niektórzy krócej, ale zawsze.

Teraz widać, że Gavek ładnie przyspieszył, po problemach z nawigacją i stracie czasu, idzie ładnie do przodu. Umie i lubi jeździć po górach, więc będzie gonił grupę przed sobą. Sanatorium pod dach tym razem pewnie nie pójdzie, ale i tak te 4h pośpią.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 23 Sie 2017, 18:17 »
Cztery lata temu o tej porze byłem w Nowym Żmigrodzie, a trzeba pamiętać, że limit mi się trochę omsknął.  :D

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
« 23 Sie 2017, 20:05 »
Wilk zniknął z mapy (??), przedtem stał w Zakopanem (serwis?). Mam nadzieję, że to tylko chwilowy zanik śladu...

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 23 Sie 2017, 20:16 »
O 19.40 napisał że się wywalił (nic się mu nie stało), może coś z nadajnikiem od tego?

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
« 23 Sie 2017, 20:55 »
Może ktoś mu da znać, że go na mapie nie widać? żeby potem nie było niedomówień, że jechał a nikt nie widział i nagle pojawi się w Szklarskiej :)

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 23 Sie 2017, 21:03 »
Bez nerwów:
Michał Wolff » 2017-08-23 20:58:10
Nocleg za Stryszawa, po wywrotce rozwalone kolano i fajne nogawki, kurtka cudem ocalala. Wymieniony w Glodowce tracker podobno nie dziala. Ma sie to szczescie do bubli ;)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum