Autor Wątek: MRDP 2017  (Przeczytany 126624 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Odp: MRDP 2017
« 24 Sie 2017, 07:34 »
/.../
Z tyłu jest Achilles a z przodu?

Aż spojrzałem - u mnie palce.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 24 Sie 2017, 07:36 »
No bez przesady. 8 nocy po 100zł uzbierać przez 4 lata to nie jest jakiś problem. A weź pod uwagę, że ci co śpią po stodołach, wiatach, kapliczkach w temperaturze lodówkowej na deszczu swoje parę stów zaraz mogą wydać na medykamenty. Nie chodzi o to by co noc zażywać regenerującego spa i masaży, lecz o to by ciało realnie odpoczęło po całodobowym wysiłku i było gotowe na dzień następny.

No i to tyle jeśli chodzi o Twoją teorię:

Kot: Nocka ciezka, bardzo zimna. kwater nie bylo, albo imprezownie. W namiocie zamiast spac, trzeslam sie z zimna. Musze gdzies przysnac, bo zasypiam na rowerze i mam problem z wyostrzeniem wzroku.

Ricardo: Miało być fajnie a wyszło jak zwykle. Oba hotele które wczoraj odwiedziłem zajęte. Nocleg na ławce na przystanku. Rano porzygałem się podczas jazdy.

===

Gdyby to było takie proste, to wszyscy by codziennie smacznie spali w łóżkach i odsetek tych, którzy kończą w limicie byłby większy. Niestety maraton jest trudny na wielu płaszczyznach - dystansu przy ciasnym limicie, odcinka górskiego, dziurawych bocznych asfaltów, pogody, ale też i wyzwań logistycznych.

Apropo logistyki - z tego co mówił Transatlantyk to cztery lata temu jego dobra strategia noclegowa to olbrzymia zasługa sztabu domowego, którzy codziennie w oparciu o aktualną pozycję Marka dzwonił i organizował mu noclegi, a Marek miał za zadanie tylko dotrzeć do określonego miejsca. Z tym, że w myśl obecnych regulaminów jest to chyba tylko dozwolone w kategorii Sport.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 24 Sie 2017, 07:49 »
Tak, mialem taką pomoc. Cztery noclegi mi znaleźli. Wtedy to nie było zabronione.

Tomek trzymaj się. Pohejtuję jak się spotkamy.😀

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 24 Sie 2017, 07:49 »
Trzymajmy kciuki za Kosolę, jedzie fantastycznie. Hipcia chyba zostawiła Hipka, akurat zaczyna się druga część dystansu, najlepsi właśnie wtedy przyspieszają by wyprzedzić wszystkich na samym finiszu  ;D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 24 Sie 2017, 07:52 »
To moim zdaniem męka gdy po całym dniu jazdy nie ma dla człowieka wolnego noclegu. Raz morale niskie a i człowiek nie odpocznie i zregeneruje sie wcale podczas noclegu na ławce.
Moim zdaniem w tym roku możliwość odpoczynku pod dachem i solidnego jedzenia daje większe szanse dotarcia do mety niż cokolwiek innego. Trzymam kciuki za wszystkich by nie zwątpili i dojechali mimo przeciwności losu.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 24 Sie 2017, 07:55 »
kilka słabych fotek, z filmami sobie jeszcze nie poradziłem:
https://drive.google.com/drive/folders/0B5-bpdQa28hETWsxU1BtQTVJMEE?usp=sharing

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Na forum od: 01.06.2014
« 24 Sie 2017, 08:04 »
Generalnie logistyka na tym maratonie to połowa sukcesu. Szukanie noclegu może zająć sporo czasu a i tak gwarancji sukcesu nie ma. Zwłaszcza w późniejszych porach.
Można wieźć ekwipunek noclegowy ze sobą, ale zakładając rozsądny kompromis wagowo-objętościowy to będzie tak do temperatury +10.
Czyli jak jest dobra pogoda to wszystko zagra a jak temperatury w okolicach 4st jak w tym roku to już pod chmurką nie pośpisz

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
« 24 Sie 2017, 08:08 »
Trzymajmy kciuki za Kosolę, jedzie fantastycznie. Hipcia chyba zostawiła Hipka, akurat zaczyna się druga część dystansu, najlepsi właśnie wtedy przyspieszają by wyprzedzić wszystkich na samym finiszu  ;D
Kosma wymiata w tym roku.
Musi to wygrać.
Hipek ruszył rano z Kościeliska w pogoń za Hipcią, która była wtedy w Zawoji.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 24 Sie 2017, 08:22 »
kilka słabych fotek, z filmami sobie jeszcze nie poradziłem:
https://drive.google.com/drive/folders/0B5-bpdQa28hETWsxU1BtQTVJMEE?usp=sharing

Eee jest dobrze, wilk na jednym zdjęciu się nawet szeroko uśmiecha :)  Z resztą wypalił już do przodu i paru zawodników odstawił. W Sudetach może pocisnąć jeszcze bardziej, w końcu w poprzedniej edycji to właściwie w górach wygrał ten wyścig.

Ktoś wcześniej pisał, że Siudziński jedzie średnio, bo Kosola jest tylko kilka godzin za nim. Ciężko oceniać tego pierwszego, skoro prawie cała reszta jedzie w innej kategorii. Tak naprawdę to niemal całą stawkę odstawił już solidnie, więc chyba nie jedzie źle, to po prostu Kosma jedzie FENOMENALNIE. I ciągle się zbliża...

Offline Mężczyzna Cokeman

• Na forum od: 24.05.2013
« 24 Sie 2017, 08:28 »

No i to tyle jeśli chodzi o Twoją teorię:

Kot: Nocka ciezka, bardzo zimna. kwater nie bylo, albo imprezownie. W namiocie zamiast spac, trzeslam sie z zimna. Musze gdzies przysnac, bo zasypiam na rowerze i mam problem z wyostrzeniem wzroku.

Ricardo: Miało być fajnie a wyszło jak zwykle. Oba hotele które wczoraj odwiedziłem zajęte. Nocleg na ławce na przystanku. Rano porzygałem się podczas jazdy.

===

Gdyby to było takie proste, to wszyscy by codziennie smacznie spali w łóżkach i odsetek tych, którzy kończą w limicie byłby większy. Niestety maraton jest trudny na wielu płaszczyznach - dystansu przy ciasnym limicie, odcinka górskiego, dziurawych bocznych asfaltów, pogody, ale też i wyzwań logistycznych.

Moja teoria się rypła także u Kosoli. Wygląda na to, że on zarwał nockę i wjechał w Sudety.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 24 Sie 2017, 08:46 »
Dziękuję Wam.
Na razie googlam co mi jest zanim się dotoczę do znachora i żeby ten mi jakichś kitów nie wciskał.
Z tyłu jest Achilles a z przodu?
Miałem podobny problem na BBT 2014. Jednak nie było aż tak źle. Najbardziej bolało przy wpinaniu i wypinaniu z pedałów. Na bikefittingu cofnięto mi bloki prawie na maxa do tyłu. W ten sposób pozbyłem się tych problemów. Fitter tłumaczył, że mogło to być spowodowane zbytnim obciążeniem tego "antyachillesa" przy mocnym naciskaniu na pedały.
Żeby skompensować nowe ustawienie bloków konieczne było między innymi obniżenie siodełka.
Edit: na zamówienie można nabyć buty specjalnie pod ultra, gdzie mocowanie bloków jest niemal pośrodku podeszwy.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 24 Sie 2017, 09:21 »
Może ktoś, kto ma numer do Tomka, pomoże mu znaleźć jakiegoś fizjoterapeutę w Zakopcu? Potem może być już ciężko kogoś znaleźć na trasie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 24 Sie 2017, 09:23 »
Max Tomka dotychczas to BBTour. Teraz jechał już 5 dni i to w złych warunkach pgodowych. Jest wysoki i dość ciężki. Podobnie zastanawiają mnie liczne kontuzje u Waxa. To coś jakby siła wytwarzana przez mięśnie była wieksza od ich wytrzymałości. Bardzo "domorosła" teoria - wiem.😀

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
« 24 Sie 2017, 09:27 »
Dzięki, ja już się zawijam i szukam lekarzy w Wawie.
A teoria transatlantyka w sumie warta zastanowienia...

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 24 Sie 2017, 09:29 »
Miki, Tomka już nie ma na trasie, a lekarza pewnie poszuka w domu w Warszawie.
Transatlantyk, max Tomka to raczej GMRDP. MPP też dłuższy niż BBT.
Edit: dłuższy nie, ale trudniejszy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum