Autor Wątek: MRDP 2017  (Przeczytany 126612 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: MRDP 2017
« 25 Sie 2017, 13:36 »
Remek swoją "odmiennością" trochę niestety się naraża na ostrzał, choć nie jest temu winien. Rozumiem trzymanie kciuków za Kosmę by był na mecie przed Remkiem (takie naturalnie wspieranie tego, kto jest w gorszej sytuacji a radzi sobie świetnie), ale są pewne granice.

Jestem ciekaw ilu internetowych kozaków byłoby w stanie powtórzyć (z pełnym wsparciem technicznym) nawet nie tyle co wynik Remka, ale chociażby wynik ostatniego w stawce Kazia Kruczka. Może gdyby spróbowali, to wtedy ugryzliby się w język.

Remek jedzie w innej dyscyplinie sportu. Wszyscy widzimy, że kolarsko jest słabszy od Kosmy, ale gdyby oprócz niego startowało jeszcze kilku innych "sportowców" i w innym terminie, to odbiór jego wyczynu byłby zupełnie inny.

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline owca

• Miasto: Łódź/Piotrków Tryb.
  • Na forum od: 18.02.2011
« 25 Sie 2017, 13:51 »
Też mnie bardzo wkurza to deprecjonowanie tego co robi Remek, przecież nawet mając kampera, kilometry same się nie robią. Większość osób nawet mając kampery nie dałaby rady spełnić warunków, żeby w ogóle wystartować.

W podobnych warunkach Kosma pewnie byłby szybszy, ale jadą Oni w zupełnie innych kategoriach i obaj odstawili pozostałych o lata świetlne...

Ktoś wie kim jest Szymon Jopek? Bo z traceów GPS wygląda, że pojechał przez Słowację i ominął 2 PK, a teraz wysyłał takie SMSy...

Szymon Jopek » 2017-08-25 13:48:41

Zapomnialem wyslac dwa sms nie pamietam o ktorej bylem na tych punktach

Szymon Jopek » 2017-08-25 13:47:20

INFO: Zawodnik Szymon Jopek zdobył punkt PK15

Szymon Jopek » 2017-08-25 13:47:14

INFO: Zawodnik Szymon Jopek zdobył punkt PK14

Szymon Jopek » 2017-08-25 13:47:13

INFO: Zawodnik Szymon Jopek zdobył punkt PK13

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 25 Sie 2017, 13:59 »
no hola, w kategorii sport jadą jeszcze trzy osoby. Może nie mają dwóch aut, ale każdy z nich ze swojego auta korzysta. Jak choćby Raps, który rozwalił dwa koła i to właśnie auto pojechało mu je naprawić. Widać, gdzie jest Remek, a gdzie reszta sportowców.

Poza tym - nie bardzo rozumiem hejt na tę kategorię. Każdy może sobie "wyłożyć" lub załatwić kasę i ... przede wszystkim ludzi, którzy z nim pojadą przez 10 dni. Serio ktoś myśli, że organizacja przejazdu MRDP w kategorii sport to łatwizna?
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 25 Sie 2017, 14:08 »
Absolutnie nie. Nie widziałem, żeby Remek wymieniał kasetę, pedały lub majstrował coś przy kołach ;D
edit:
Łatwiej chyba jednak ogarnąć Total Extreme/Extreme;-)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 25 Sie 2017, 14:10 »
w kategorii sport jadą jeszcze trzy osoby
Daj spokój. Czytam komentarze na mrdp.pl i od znawców tematu już dowiedziałem się, że to "trzej podstarzali panowie z brzuszkami".

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 25 Sie 2017, 14:15 »
Ja wiem, że nawet z dwoma kamperami i wsparciem zółtego wozu mavica bym nie ukończył tego wyścigu, nie ta liga ;)

Zarówno Kosma, jak i Remek odstają od swoich konkurentów i wypracowali ogromną przewagę. I oczywiście patrzy się z zapartym tchem, czy Kosma przegoni Remka, ale tylko pod kątem tego, jakim cyborgiem jest Kosma w tym wyścigu, a nie że Remek oszukuje, czy jest słaby. Bo patrzcie, gdzie są oni, a gdzie reszta stawki - nawet filtrując po kategoriach, w których startują.

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 25 Sie 2017, 14:16 »
Na zjazdach brzuszek pomaga ;). Czytać się niektórych opinii na mrdp.pl nie daje.

• Użytkownik forum
« 25 Sie 2017, 14:18 »
Co tu gadać, ludzie nam znani w realu do takiego deprecjonowania się przyczynili. I pewnie dalej będą to robić. Żałosne jak dla mnie.

edit:

Zapewne nikt nie deprecjonowałby niczego ani nikogo - gdyby druga strona zachowywała się przyzwoicie.

W boksie obijanie zawodników innych kategorii, nie jest przepustką do sławy lub tytułu. W innych dyscyplinach również.

Remek lub jego ekipa zachowuje się nieprzyzwoicie? Albo ktoś z pozostałych sportowców?
« Ostatnia zmiana: 25 Sie 2017, 16:48 Turysta »
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 25 Sie 2017, 14:35 »
Z ciekawości zajrzałam do tych komentarzy, co za żal. Widzę, że nie tylko sprowadza się kategorię "sport" do rekreacyjnej przejażdżki, ale też niektórzy sugerują (bez żadnych przesłanek), że kolarze z ekipy Remka jadą niektóre odcinki za niego. To ktoś z forum? Mam nadzieję, że żadnej z tych osób nie znam.

• Użytkownik forum
« 25 Sie 2017, 14:38 »
Pełna zgoda Janus.
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna Vir

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 18.01.2017
« 25 Sie 2017, 14:46 »
Na zjazdach brzuszek pomaga ;). Czytać się niektórych opinii na mrdp.pl nie daje.
Dokładnie, przecież m we wzorach najczęściej jest w liczniku  :D

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 25 Sie 2017, 14:48 »
wg mnie to jest błąd organizatora że rożne kategorie są na jednej mapie.
to automatycznie skłania do porównań rzeczy nieporownywalnych

• Użytkownik forum
« 25 Sie 2017, 14:50 »
Bo? Błędem jest dzielenie na te kategorie. Tylko TE kategorie. Powinny być jeszcze wiekowe, sprzętowe i płciowe. I dla wege. Wtedy dopiero można by się onanizować...
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 25 Sie 2017, 14:51 »
Z ciekawości zajrzałam do tych komentarzy, co za żal. Widzę, że nie tylko sprowadza się kategorię "sport" do rekreacyjnej przejażdżki, ale też niektórzy sugerują (bez żadnych przesłanek), że kolarze z ekipy Remka jadą niektóre odcinki za niego. To ktoś z forum? Mam nadzieję, że żadnej z tych osób nie znam.
Poziom części komentujących jest żenujący. Szkoda, że przestrzeń na stronie MRDP zaśmiecają takie wpisy. Im bliżej, mety tym gorzej.
Osobiście "popełniłem" jeden wpis, ale dalsze odpuściłem. Podpisałem się swoim imieniem ;)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna BRC

• Miasto: Śrem
  • Na forum od: 21.08.2011
« 25 Sie 2017, 14:52 »
Remek rywalizuje tylko z czasem. Chce przejechać dystans w siedem dni.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum