Wiem że można na każdą ramę założyć bagażnik.Mam Speca, żadnych otworów poza 6 do bidonów.Zrobię wieczorem zdjęcia i wrzucę.aha, bagażnik RC-26 z szybkozłączką, montujesz na dole do piasty, więc musi pasować średnica, jak nie to trzeba kombinować.
Twoj nowy nabytek czy lubego?
Pomiędzy da się a da się sensownie i stabilnie jest pewna różnica. Ten rower wygląda na model bez otworów montażowych do bagażnika. Więc zapewne się da - na obejmy czy inne wynalazki. Czyli kombinowanie, możliwość uszkodzenia farby albo i ramy, jak dla mnie mniejsza pewność konstrukcji.
Wrzucę fotki jak się obrobię, straszna ta niewiara, że można samemu coś zrobić i być zadowolonym
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Obejma ramy zrobiona ze starego stalowego pedała, pod nią kawałek dętki, całość ściągnięta śrubą której uciąłem łeb bo była za długa.Trochę kombinowania jest i narzędzi było potrzebnych, ale z tym co pokazał Ricardo to standardowy montaż nawet dla ludzi niewprawionych.Co do zmiany dętki - nie widziałem problemu, choć za pierwszym razem się bałem jak to będzie. Poszło nad wyraz sprawnie.
Wszystko do opanowania, ale nie można mówić, że to żaden problem, proste i wygodne, bo nic nie jest prostsze i bardziej wygodne niż bagażnik zamontowany w ramie z otworami.