Kurcze ten GrandCanyon poza tym, że ma inaczej zamocowany hamulec, nie ma też tradycyjnych otworów do mocowania bagażnika Pozostaje bagażnik na sztyce :/. Sorry wycofuję się z porady
Bagażnik da się założyć, choć wymaga to trochę kombinowania.
Panowie, ta dyskusja o wielkości kół była bardzo interesująca . Czyli podsumowując, czy ktoś z wypowiadających się tutaj rzeczywiście jeździł w terenie na kołach 29 cali ? Bo się pogubiłam.kilkanaście lat jeżdziłem na 26'',od 2 na 29'' i wiem że nigdy nie wrócę do 26'' dla mnie 29''na wyprawy bije na łeb 26,wokół komina też(nie jestem wyczynowcem )przewaga 26 jest taka że łatwiej się nosi
Cytat: bruma w Dzisiaj o 09:10 Panowie, ta dyskusja o wielkości kół była bardzo interesująca . Czyli podsumowując, czy ktoś z wypowiadających się tutaj rzeczywiście jeździł w terenie na kołach 29 cali ? Bo się pogubiłam. kilkanaście lat jeżdziłem na 26'',od 2 na 29'' i wiem że nigdy nie wrócę do 26'' dla mnie 29''na wyprawy bije na łeb 26,wokół komina też(nie jestem wyczynowcem ) przewaga 26 jest taka że łatwiej się nosi
Cytat: rufiano w 11 Gru 2015, 13:38Cytat: bruma w Dzisiaj o 09:10 Panowie, ta dyskusja o wielkości kół była bardzo interesująca . Czyli podsumowując, czy ktoś z wypowiadających się tutaj rzeczywiście jeździł w terenie na kołach 29 cali ? Bo się pogubiłam. kilkanaście lat jeżdziłem na 26'',od 2 na 29'' i wiem że nigdy nie wrócę do 26'' dla mnie 29''na wyprawy bije na łeb 26,wokół komina też(nie jestem wyczynowcem ) przewaga 26 jest taka że łatwiej się nosi Może zdefiniujmy to 29".Bo wszyscy piszą 29er, a nie wiem co mają na myśli: rower, czy wielkość kól.Jesli chodzi o koła 29" to o jakim rozmiarze (szerokości).No przecież, jeżeli można na obręcze 622 (700C - trekingowe, szosowe) założyć praktycznie dowolną oponę, co chyba część wyprawowiczów juz robiła, to może operować szerokością opony terkingowej (szosowej)Po co wprowadzać nowe nazwy w dyskusji.Dla dowartościowania się? Bo w końcu 29" jest większe od 28" Jeżeli ktoś jeździ na kołach 29", to niech napisze jaki to jest wymiar przy danej szerokości opony (tzn. wysokość i szerokość napompowanego koła), czym się one różnią od opon 700C.
Co do propozycji użytkownika 7milowebuty nie za bardzo wiem czy to propozycja czy stwierdzenie, że duże ramy do kół 29 są.
Kombinowanie to nie jest to co kobiety lubią najbardziej. W rowerach oczywiście.
Rzeczywiście tegoroczny Grand Canyon chyba nie ma otworów. Jeździłem trochę na tym modelu z 2014 r. i ma wszystkie otwory pod bagażnik. Bardzo fajny rower w prowadzeniu.
Tobie pasowałaby właśnie rama 18, prawda? A więc automatycznie masz i koła 29. (….)http://www.stevensbikes.de/2016/index.php?bik_id=124&cou=PL&lang=en_USNie upierałbym się przy tym akurat rowerze, ale może szczególnie Ci się podoba (?).( …)Ta seria rowerów to są takie turystyczne MTB, a o taki Ci przecież chodzi. Może to będzie dla Ciebie chociaż jakaś wskazówka
Do końca nie rozumiem czy ma być rower MTB z możliwością dokręcenia bagażnika czy wyprawówka nadająca się do MTB?
Jaki jest ten twój stary trekking? Może da się go tanim kosztem przerobić na wyprawówkę.
Z tego co mi powiedzieli z Canyon to jedynie otwory na bagażnik ma model https://www.canyon.com/pl/mtb/grand-canyon/2016/grand-canyon-al-6-9.html. Fajnie jest przeceniony jednak w rozmiarze S.