Autor Wątek: Łódź - Kotlina Kłodzka 2016  (Przeczytany 570 razy)

Offline Mężczyzna Tomecki

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 20.12.2015
Łódź - Kotlina Kłodzka 2016
« 20 Gru 2015, 02:13 »
Witam
Szukam chętnych na wypad do Ziemi Kłodzkiej. Start Łódź, koniec kwietnia początek maja, dziennie maks 100km, spanie na dziko (namiot), drogi lokalne, nawierzchnie mieszane, czas wyprawy elastyczny zależy mi na spokojnym zwiedzeniu wszystkich ciekawych miejsc nie gonieniu na hura. Trasa z Łodzi na Działoszyn (Łuk Warty) dalej Kluczbork, Bory Stobrawskie a potem w górę Nysy Kłodzkiej w kotlinę. Dalej na zachód: G.Stołowe i itd potem Wrocław i z powrotem śladem S8 do Łodzi. Żywienie na ciepło raczej kupne, ogólnie jak najzdrowiej i na luzie.
  Trasa raczej bez większych przewyższeń no może wyjazd w stronę Stołowych będzie trudniejszy znaczy ciężej może być.
Mam małe dośw w wyprawach wielodniowych no ale gdzieś trzeba je zdobyć. Mam 32 lata, rower 28 cali, turystyk, świetnie się spisał na wyprawie po Polsce Północno Wschodniej 9 dni 1000 km. Było zajepiście i chcemy więcej, Chętni mile widziani jestem elastyczny na cały sezon
A kot z centralnej Polski, z miasta Łodzi pochodzi.

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Odp: Łódź - Kotlina Kłodzka 2016
« 20 Gru 2015, 10:25 »
Mozesz wrzucic slad planowanej trasy (z grubsza) na jakims google czy co tam lubisz?
Ile dni wyprawowych przewidujesz?

« 20 Gru 2015, 14:16 »
ok, to tak z grubsza jeśli chodzi o plan trasy.Zakładając brak utrudnień to 7 dni  Sorry że to nie google, ale taki mamy program :)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 20 Gru 2015, 16:26 »
Na Kotlinę Kłodzką przeznaczcie sobie ze 3-4 dni. To piękna okolica i bogata w boczne drogi, często z niezłą nawierzchnia, które mocno się wiją po górach. Ot, choćby taka trasa, wymagająca minimum 3 długich dni, żeby coś jeszcze zobaczyć oprócz tego co z samego roweru się dojrzy ;) W programie: Złoty Stok, Lądek Zdrój, Dukt nad Spławami, Kletno, przeł. Puchaczówka, Międzygórze, górny bieg Nysy Kłodzkiej, Międzylesie, dolina Orlicy, Torfowisko pod Zieleńcem, Duszniki Zdrój, Góry Stołowe, Wambierzyce, Kłodzko, Bardo.

Dodam że Bardo i Kamieniec Ząbkowicki są dość dobrze skomunikowane koleją z Wrocławiem gdyby coś nie wypaliło.

« 20 Gru 2015, 16:37 »
Kolego dzięki wielkie za informację. To trzeba się tam na dłuzej zainstalować. To co Marcin ? Mazzury? Na te pare dni mi pasuje.

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
« 20 Gru 2015, 16:40 »
Mazury jakoś z grubsza :)

« 20 Gru 2015, 17:02 »
Dobra zamykam temat

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 21 Gru 2015, 07:30 »
Nie zamkniesz.;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy