Autor Wątek: Szwajcaria i okolice, kwiecień 2016  (Przeczytany 463 razy)

Offline Kobieta eloszka

• treasure hunter
  • Miasto: Zurych
  • Na forum od: 29.12.2015
    • Konfabulacja
Szwajcaria i okolice, kwiecień 2016
« 30 Gru 2015, 22:50 »
Szukam partnera/ki na w/w wyprawę. Jestem Karolina, mam 23 lata, doświadczenie wyprawowe średnie - kilka wypadów ok. 5-7 dni w kraju, zazwyczaj z noclegiem w schroniskach/agroturystyce, piesze wyprawy z namiotem w górach.
- trasa wyprawy: do ustalenia, proponuję start w Szwajcarii środkowej, następnie przejazd do kantonu Ticino, przez Włochy lub Rhone-Route do okolic Lozanny, następnie na północ w okolice Bazylei - ten odcinek ew. przez Francję, meta również w części centralnej. Na chwilę obecną nie widzę problemu w zmodyfikowaniu trasy bądź zmianie miejsca startu i finiszu;
- termin - 8-24.04.2015 (o ile do miejsca mogę być elastyczna, to do terminu niestety nie);
- planowany dystans dzienny 50-80 km
- noclegi na dziko bądź na kempingu
- wyżywienie raczej we własnym zakresie
- priorytety: kontakt z naturą, ew. odwiedzanie małych miejscowości - raczej unikam miast
- nie mam nic przeciwko mżawce, ale jak leje to wolę przeczekać ;)
- preferowane drogi lokalne, nawierzchnia dowolna.
- budżet: jak najniższy ;) planowo do 400 chf (bez dojazdu na miejsce)
- jeśli chodzi o języki, to znam angielski i niemiecki, chętnie wybiorę się z kimś, kto zna więcej niż 3 słowa po francusku, ale to tylko pobożne życzenie ;)

Jeśli ktoś ma doświadczenie w tej okolicy, chętnie przyjmę wszelkie rady, jak i propozycje miejsc do odwiedzenia :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum