Długa prosta spod Iłży w kierunku Ostrowca to jest szutrowa droga leśna.
Trasa wiedzie dookoła województwa Świętokrzyskiego. Skomplikowana nawigacyjnie, bez GPS ani rusz. Możliwe miejscami kiepskie asfalty, prawie całkiem omija krajowe drogi.
ostro w lewo na Bliżyn przez największy szczyt... Mazowsza
To że to jest Mazowieckie, to jeszcze nie znaczy że jeszcze Mazowsze, jakem rodowity Mazowszanin
Cytat: Iwo w 11 Sty 2016, 14:10Długa prosta spod Iłży w kierunku Ostrowca to jest szutrowa droga leśna.Powiem więcej - piaszczysta, taka do połowy koła miejscami.
O, zapowiada się sympatyczna impreza i to w dodatku w terenie, którego prawie zupełnie nie znam. Miło, że nie będą to same góry . Chętnie przyjadę.
Ja bym dorzucił premię górską z Bałtowa do Antoniowa.PS: Przy tej opcji ominiemy niestety dinozaury.
Wiem że od Rataj w stronę Korczyna na pewno są, ale jechałem tylko ~połowę tej odległości, więc nie wiem jak to przy Korczynie samym wygląda
Jedyna różnica to odcinek między 158 a 161 km, czyli najwidoczniej tylko tam nie było asfaltu (jechałem przez wieś Świniary Stare) - starałem się jechać asfaltem maksymalnie przy wałach.
Jakbyście się decydowali na wlot do Pacanowa, polecam fajny (jak na warunki tych terenów) podjazd z Kars Małych w kierunku Pacanowa.
Za Końskiem w Koziej Woli można odbić w lewo, przez Wielką Wieś na Niekłań (trochę do góry), potem do Huty (pod górę, dobry asfalt), zjechać prawe do Szydłowca (dobry asfalt) i ostro w lewo na Bliżyn przez największy szczyt... Mazowsza (o ile pamiętam asfalt przyzwoity).
Dostrzegłem jeszcze, że Koło 283>287 km jest duży skrót, który bardzo kusi. temu też warto się przyjrzeć
Ale... co "jest" ?
Kurcze, znowu nie widzę...
Sądzę, że lepiej pokazać dinozaury.
Chciałem to wyklikać, ale przy "ostro w lewo" wysiadłem Jeśli chodziło o ostro w prawo i Górę Altanę, to chyba to naniosłem, ale możesz spojrzeć i potwierdzić.
Podjazd pod Altanę (532-542) po mniej efektownej nawierzchni